Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Pet alternativnih frizura koje ćete obožavati

 

 

Treba li vam promena? Jeste li se ikada pitali kako se oblikuju one komplikovane frizure iz starih pank časopisa? I kako, za ime sveta, onolika kosa može da stoji?

Ovde ćemo vam predstaviti nekoliko popularnih frizura sa underground scene i odgovoriti na sva vaša pitanja.

Čiroki frizura

Obeležje pankera iz osamdesetih, čuvena “čirokana” je markantna, zabavna i može da se farba u jarke boje.

Za čiroki frizuru, potrebno je da kosa bude duža od 3 cm – koliko duža, zavisi od vas. Odvaja se deo kose po sredini glave koji će se oblikovati, od vrha do kraja potiljka, a ostalo se brije do glave.

Ako želite, možete i ostaviti 1 cm kose, samo je važno da je ravno skraćena i da ne “upada” u sredinu. Zatim se na češalj nanosi gel i kosa se u pravim, sporim potezima češlja nagore. Ukoliko vam je kosa prirodno suva ili kovrdžava, frizer će se umesto gela opredeliti za pomadu ili ulje za stilizovanje. 

Farbanje čirokane se uvek radi pre stilizacije, pre nanošenja bilo kog preparata. Tako možete biti sigurni da je kosa potpuno primila pigment farbe.

 

Liberty spikes

Kad smo već kod pank frizura i gela, jeste li čuli za liberty spikes? Ova frizura je dobila ime po Kipu slobode u Njujorku. Nastala kao varijacija na klasičnu čirokanu, s tim da ne morate da brijete glavu. Naprotiv, koristi se cela, duga kosa. Preporučljivo je da bude duža pozadi, a da se malo skrati pri čelu, da vam bodlje ne bi padale preko očiju od težine. Imajte na umu da je liberty spikes nemoguće napraviti na kovrdžavoj kosi – nemojte se uvrediti ako vas frizer pogleda bledo na taj zahtev. Prvo će morati da vam ispegla kosu, a potom će je podeliti u deblje pramenove. Ti pramenovi se zatim češljaju i fiksiraju, kao kod čirokane, ali u svim pravcima.

 

Undercut i sidecut

Ove frizure obično idu ruku pod ruku. Reč je o obrijanom temenu (za undercut) ili jednoj strani glave (sidecut) preko kojih pada tanak sloj duge kose. Obrijan deo je vidljiv, ali delimično pokriven. Dubina zavisi od vašeg izbora – neki briju samo nekoliko centimetara iznad uveta, a neki skoro do temena. Međutim, ne treba brijati više od toga, već treba da ostane sloj kose da delimično pokrije tu stranu. Rade se na čistoj, osušenoj kosi i vrlo su lake za održavanje.

 

 

Dredovi

Popularni i kod muškaraca i kod žena, prepoznatljivi, jedinstveni... Ne, ne moraju da nastanu samo zato što ste zaboravili da se očešljate. Dokazano je da postoje već hiljadama godina, kroz različite kulture, a na modernu scenu ih je doneo Rasta pokret i popularni rege muzičari poput Boba Marlija.

Postoji nekoliko tehnika pravljenja dredova – pletenje, mini-val, četkanje unazad, uvezivanje veštačkih... Preporučljivo je da se ne pokušava kod kuće, već u frizerskom salonu. Tako se izbegava bilo kakvo moguće oštećenje kose ili nepravilna upotreba preparata.

Mini-val za pravljenje dredova funkcioniše slično običnom mini-valu. Stavljaju se jake hemikalije koje tanje i isušuju kosu, kako bi je učinile pogodnijom za “ćebanje”. Prilikom pletenja i četkanja unazad se koristi gel ili lak za kosu. Uvezivanje sintetičkih dredova je najjednostavnija i najmanje trajna metoda.

Pixie cut

Ovo je frizura za kratku žensku kosu, premda je poslednjih godina ušla i u mušku modu. Zahvalna je za sve tipove kose i oblike lica, a jednostavna je i praktična za održavanje.

Kosa se na temenu deli na prednji i zadnji deo. Prvo se skraćuje na potiljku, a onda se postepeno prelazi napred po dijagonali, uz ostavljanje dužih pramenova. 

Naposletku se prednji deo kose sa temena začešljava unapred, prebacuje se preko ušiju i prave se dijagonalne šiške.  

 

 

 

 

 

 

Koja je vaša omiljena frizura? Jeste li probali neku od ovih?

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam