Proizvodi

close
sort proizvodi
news

OPORAVITE OŠTEĆENU KOSU

Veliki pisac naučne fantastike Artur Klark je pre skoro 60 godina, Prikaz krupnog plana vlasi kose pre i posle tretmanau eseju Profili budućnosti, iskovao misao koju danas želimo da iskoristimo.  "Svaka dovoljno napredna tehnologija neupućenom posmatraču neraznatljiva je od magije," napisao je. Da se mi vratimo par stotina godina unazad i pokažemo svojim  precima mobilni telefon – njima bi to bila magija. A da se danas pred nama pojavi neka vanzemaljska civilizacija sa svojom tehnologijom? Ne želimo, međutim, da teoretišemo o vanzemaljskoj tehnologiji. Želimo da predstavimo dva brenda i dve linije kozmetike koje su kroz naučno istraživanje i tehnološki razvoj došle do magijskog rezultata. Olaplex i Alterna mogu da vrate oštećenu kosu iz mrtvih.  

Fotografija zagladjene plave zdrave kose i ruka koja je drži u ruciČinjenica: Stilizovanje oštećuje kosu

Nega kose ili stil? Jedno je održavati kosu zdravom, drugo je oblikovati prema ukusu. Stilizovanje ponekad ne ugrožava našu kosu, ali često to čini. Zapravo, veoma često i veoma grubo. Kosu oštećujete svaki put kada je blajhate, peglate, izlažete suncu, sušite fenom, čak i kad je rasčešljavate.  Hemikalije, ultraljubičasto zračenje, toplota i mehaničko delovanje menjaju strukturu kose. Otvaraju i oštećuju kutikulu, omotač koji štiti unutrašnjost vlasi. Kada se ta zaštita onesposobi otvaranjem ili oštećenjem kutikule, ono što je unutra i što kosi daje boju, elastičnost i prirodnu formu se ispira.

Naravno, kosa je neživ izrast i nju ništa ne boli. Ali dok je zdrava kosa sjajna, glatka i elastična; oštećena deluje umorno i matirano, zapinje o češalj, kovrdža se, puca i lomi.

 Oštećena kosa se ne stilizuje. Prvo mora da se oporavi

Pogled na uvećanu oštećenu vlas odmah otkriva zašto oštećena kosa tako izgleda. Pod mikroskopom, zdrava vlas izgleda kao sjajan, gladak stub pokriven dobro zalepljenim pločicama. Oštećena, vlas podseća na raskupusano uže.

I laiku odmah bude jasno da takav omotač štiti od spoljnog uticaja i da tako oštećena kosa ne može da bude sjajna i svilenkasta. Dakle, šta god radili sa oštećenom kosom, ona će zadržati sumorni izgled, jer ostaje matirana i neposlušna.

 Zapravo, nešto može da se uradi. Uporedjivanje na slikama sa ledja plave kose pre i posle tretmana Šta? Ako vam je kosa oštećena brojnim tretmanima, uvek možete da se ošišate sasvim kratko. Sve što potom izraste, biće zdravo – barem do prvog blajhanja i farbanja. Naravno, žene se uglavnom teško odlučuju na takav korak.  

Većini će biti lakše i prihvatljivije da oštećenu kosu oporave. I upravo za to imamo sjajne preporuke.

Olaplex i Alterna su proizvođači kozmetike za kosu nove generacije. Kao takvi, od početka se oslanjaju na nauku za rezultate. I od starta traže i nalaze rešenja koja isključuju ili minimalizuju sastojke štetne i po kosu i po prirodu – mada su takvi od rođenja industrije vezane za kosu činili osnov proizvoda za stilizovanje.  

Tehnologija ili magija? Svakako deluje 

Sistem američkog brenda u tri koraka je zaista neverovatan. Ključni sastojak formule je patentirani bis-aminopropil-diglikol-dimaleat. Teško je pročitati, teže izgovoriti i nemoguće zapamtiti. No, nije ni bitno. Ono što jeste bitno: Olaplex bez parabena i drugih štetnih sastojaka obnavlja pokidane disulfidne veze unutar vlasi.

Prikaz sa ledja kose koja je oštećena i regenerisanaPritom, deluje na svaki tip i na svaku boju kose, celom dužinom kose. Nemoguće je dovoljno naglasiti: deluje odmah. Posebnu korist od toga imaju žene kose oštećene posvetljivanjem.

Olaplexov tretman isključivo obavljaju obučeni frizeri. Koliko često? To zavisi od tipa i stanja kose. Već posle prve upotrebe videćete razliku, ali veoma oštećenu kosu moraćete da vodite na lečenje tokom nekoliko meseci. 

Protiv oštećenja kose se koriste formule #1 ili #2, dostupne samo u salonima. Prva formula koristi se samostalno ili umešana sa bojom, a druga posle pranja kose. Postojeću veoma oštećenu kosu u kućnim uslovima treba tretiratii sa snažnim tretmanom #0. Dejstvo Plex formule možete sami da isprobate mini-tretmanom Olaplex 3, koji se koristi uvek u kombinaciji sa OLAPLEX-om 0. Preparat je pre svega dopuna dubinskoj terapiji u salonu, ali isto trenutno deluje na oštećenu kosu. I nije neophodno da za #3 prvo primenite #0 – ali po vašu oštećenu kosu jeste bolje.

Rešenje za oštećenu kosu nudi i drugi luksuzan brend kozmetike za kosu iz našeg web-shopa . I Alterna mnogo ulaže u istraživanje i potpuno je ekološki odgovorna, bez ikakvih štetnih sastojaka. Do rešenja za ozdravljenje kose takođe je došla formulom za obnavljanje pokidanih disulfidnih veza primenom hranljivih supstanci iz kavijara. 

Svih sedam proizvoda linije Caviar kosu ulepšavaju ne zalivanjem pukotina sintetikom, nego obnavljanjem veza i prirodnim zatvaranjem tih pukotina.

 Luksuz sa računicom

Olaplex i Alterna su luksuzni brendovi. To neizbežno diktira određenu cenu. Ali ne radi se o luksuzu luksuza radi. Radi se o zaista vrhunskim, naprednim proizvodima koji postižu ono što je do skora bilo neizvodljivo. Nije čudo što, kada pretražujete reakcije žene posle tretmana jednim ili drugim brendom, njihovo dejstvo zaista često opisuju kao magično. 

Ta magija opravdava trošak. Čak i ako zanemarite značaj osećanja koje ćete imati kada vidite i osetite svoju oporavljenu kosu. Ne treba, međutim, da previdite da ste se spasli  beskonačnih uzaludnih pokušaja da “spaljenu” kosu vratite u normalu, kao i da ste izbegli neželjeno šišanje, možda malo po malo u traganju za rešenjem.

Najtoplije preporučujemo: probajte magiju. Artur Klark bi se nasmešio.

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam