Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Opadanje kose i retka kosa

 

 

 

VLASI NA DLANU UMESTO NA GLAVI? PREPORUKE ZA POVRATAK U NORMALU 

 

Tema proređivanja, pa i gubitka kose dominira u muškom svetu. Ne znači, međutim, da žene nisu pogođene. Bilo da se radi o prirodno retkoj, slaboj i opadajućoj kosi, problem može i treba da se adresira odmah. 

Treba znati da gubitak kose može biti privremen i trajan. Kosa se pod normalnim okolnostima obnavlja kroz veoma dug proces u tri faze: faza rasta traje najduže, do sedam godina, dok potonje dve prođu za nekoliko meseci i završavaju odbacivanjem vlasi. Proces zatim  počinje iznova.

Ovi saveti se odnose na privremen gubitak kose. Dešava se da se period rasta skrati i da više vlasi otpada nego što izrasta. Uzroci mogu biti potpuno benigni, poput promene godišnjih doba na koja su neki ljudi osetljiviji, do umora i stresa. Trajni gubitak kose, koji pogađa više od polovine žena u nekom trenutku života, druga je priča i njome ćemo se pozabaviti u jednom od narednih blogova.

Čak i privremeni gubitak kose, ako je nagao i dramatičan, može da ukaže na problem zbog koga se treba obratiti lekaru. Sve dok je količina kose na vašim dlanovima i na rešetki kade samo malo veća od uobičajene, a kosa nije pod očiglednim napadom, problem možete da rešite nekim od kozmetičkih proizvoda, a mi preporučujemo sledeće tretmane: 

 

  • Od linije namenjene muškarcima za proredjenu kosu American Crew Fortifying šampon 
  • Čim uočite povećanu količinu opalih vlasi, upotrebite Revlon Professional Eksperience Tonic protiv priveremenog gubitka kose. Nanosi se dva-tri puta nedeljno tokom dva meseca. Postupak se ponavlja u jesen i na proleće. 
  • Revlon Professional Revitalizujući losion je intenzivna terapija protiv upornijeg gubitka kose.
  • Prethodno prema uputstvu očistite kosu Densi Pro šamponom za povećanje volumena, prosušite je peškirom i na skalp nanesite sadržaj jedne ampule. Utrljajte masiranjem dok se potpuno ne upije i potom više ne ispirajte kosu. Postupak ponavljajte jednom ili dva puta nedeljno tokom šest nedelja, a potom ponavljajte ceo proces u jesen i na proleće.
  • Za povećanje volumena kose možete koristiti i Revlonovu Restart liniju sa nizom proizvoda specifično namenjenih tanjoj kosi. Savet za personalizovanu upotrebu možete dobiti od naših frizera-partnera.
  • Preparati na kojima se linija bazira obezbediće balansiran biom skalpa; sastojci na bazi pirinča ojačaće i učvrstiće vlasi; to će, zajedno sa polimerskim jedinjenjima revitalizovati koren, uspraviti vlas i sigurno povećati volumen vaše kose. 
  • Za ređu i tanju kosu, penasti kondicioner Proyou iz ponude Revlon Professional jednostavno i brzo dodaje volumen.
  • Ako zaista želite umornu kosu da počastite luksuzom, tu je Alterna. Operite, prateći uputstva, kosu Clinical Densifying šamponom. Po frotiranju, tretirajte skalp preparatom za jačanje korena.
  • Alterna obećava  da će njeni proizvodi na bazi kavijara ojačati koren dlake, podstaći rast kose i povećati joj volumen.
  •  

Prikaz American Crew Fortifying šampona za proredjenu kosu

Prateći uputstva, podsticaj svojoj kosi možete da date i sami, kod kuće.

Ako vam se čini da vam kosa ubrzano opada, svakako je bolje da za početak na pregled i preporuke pođete svom frizeru.

Ako mislite da i mi možemo da vas posavetujemo, ovako iz daljine, kontaktirajte nas na saveti@vsdtrade.com i brzo ćemo odgovoriti. 

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam