Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Zašto baš kavijar?

 

 

MAGIJA ALTERNINOG KAVIJARA – NERAZMETLJIVI LUKSUZ

Kavijar. Sinonim luksuznog eksesa carskih trpeza i svečanih prijema. Hrana koja nije tu da nahrani, nego da zagolica čula u partnerstvu sa šampanjcem. Kao i da pokaže sav sjaj domaćina. Kavijar. Ovaj put osnova preparata za negu kose. Hrana, ali ovaj put tu da nahrani, oporavi i osnaži kožu i kosu. Ako je zdrava, sjajna kosa luksuz, onda neka i proizvodi brenda Alterna budu shvaćeni kao luksuz, ali svrishodan. Jer kavijar nije tu zbog razmetanja. Evo zbog čega jeste.

 

Alterna preparati za volumen kose na podlozi sa penomCARSKI KAVIJAR OD 250 MILIONA GODINA STARE KRALJEVSKE RIBE

Prvi pomen kavijara pripisuje se nikom drugom nego Aristotelu. Učitelj Aleksandra Velikog još u IV veku pre nove ere opisao je kako se ikra jesetre na najbogatije gozbe iznosila uz fanfare. Jedan šest vekova stariji zapis navodi da je tegla ikre vredela isto koliko stotina ovaca. Dakle, nije bilo za svakog. Kavijarom su se gostili stari i Kinezi, Persijanci i srednjovekovni engleski kraljevi – koji su jesetru počastili statusom "kraljevske ribe" koju je da konzumira smelo isključivo najviše plemstvo.

Tek su, međutim, ruski vladari katapultirali najbolji kavijar,"carski" od kaspijske jestere, u domen raskalašnog superluksuza.  Dugo nije baš toliko ekskluzivan, ali jesetre, 250 miliona godina stare vrste, nema dovoljno. I zbog potreba i zbog očuvanja jesetre, u Nemačkoj, Francuskoj, Kini i drugde ta riba se uzgaja. Na farmama razvijen je način uzimanja ikre od žive jesetre i ona tako može da proživi svoj pun vek od stotinak godina. Potpuno odrasli primerci mogu da izrastu do više od šest metara i 1.500 kilograma.

 

Alterna preparati za hidrataciju kose i kutija u kojoj stoji set

KAVIJAR JE KRCAT SASTOJCIMA KLJUČNIM ZA ZDRAVLJE I NEGU KOSE

Kavijar, međutim, odavno nije na meti samo gurmana, već i naučnika. Istraživanja ukazuju da je zdrav, i za pojesti i kao baza za preparate protiv starenja kože i kose.

Ako ste radoznali ili ste skeptik, pogledajte na internetu brojne izvore informacije o hemijskom sastavu kavijara, osobinama sastojaka i istraživanja o njihovom dejstvu na telo, kožu i kosu. Ima ih na stotine, od površnih do čisto naučnih, kliničkih. Nećemo o formulama, omega-3 i omega-6 kiselinama, antioksidansima. O vitaminu A, D i E i ostalim korisnim sastojcima, kao ni o tome kako nešto od toga podstiče stvaranje kolagena, a nešto drugo keratina.

Nećemo, jer ćemo prosto da se oslonimo na nauku. A nauka nedvosmisleno kaže: kavijar je obiluje stvarima dobrim za vas i za vašu kosu. Alterna je brend koji fanatično insistira na zadržavanju na prirodnom, izbacivanju svega štetnog, ali i na očuvanju prirode i fer uslovima proizvodnje. Isto tako, Alterna produkciju zasniva na nauci. Svoje kolekcije zasniva na korisnim, za kosu terapijskim, isključivo  prirodnim sastojcima, uključujući i kavijar.

 

MAGIJA ILI NAUKA? IMA LI VEZE, DELUJE SNAŽNO I ODMAH

U usporavanju starenja kože i kose, ključni su upravo ranije ovlašno pomenuti sastojci kavijara. Alternina  Caviar linija, dostupna u online prodavnici VSD Trade i partnerskim salonima, uključuje preparate za hidrataciju, obnavljanje, održavanje i negovanje kose. Primena tih proizvoda ima trenutno, skoro magijsko dejstvo.

Saloni gde možete dobiti tretman sa Alterna proizvodima su: Salon Voja, Salon Linea, Kristal Beauty, D&D Style Bor, Zsuzsahair i Salon Sabina.

Svedeno u par tačaka, svi Alternini proizvodi imaju snažno dejstvo protiv starenja kose, njenog propadanja i istanjivanja. Umornoj, krtoj, ispucaloj i matiranoj kosi samo jednim tretmanom vraća elastičnost, sjaj i punoću, a ženi samopouzdanje. Ako je to luksuz, tretirati svoju kosu pomalo magičnim preparatima i zauzvrat dobiti zadovoljstvo – nazovimo onda to luksuzom, onim svrsishodnim.

Alterna kosa

Samo, naravno da nema magije, nego vidimo Treći Klarkov zakon na delu. Veliki pisac naučne fantastike i naučnik Artur Klark rekao je pre skoro 40 godina: "Dovoljno naprednu nauku teže je razaznati od magije." Tako je sa Alternom. Nauka koja magično deluje na kosu.

Naravno, i u VSD Trade voljni smo da odgovorimo direktno na svaku upit i, prema želji, da posavetujemo. Slobodno nas kontaktirajte na saveti@vsdtrade.com

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam