Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Kako blajhati kosu bez oštećenja uz pomoć OLAPLEX-a

 

 

KAKO OD CRNKE DO PLAVUŠE? UZ OLAPLEX, KONAČNO LAKO

Genetika je zakon protiv koga se obično ne može. Ne možemo da povećamo svoju visinu, da smanjimo stopala, a nezadovoljni sopstvenim nosom moraju kod hirurga. Promena boje kose oduvek je bila jednostavna plavim ženama, ali crnkama... Ne baš. Prelazak sa tamne na plavu spadao je među komplikovanije izazove u frizerskim salonima. Pritom, i uspešna transformacija išla je uz jaku cenu: serija izbeljivanja nužno je štetila kosi.

Mi smo žitelji jugoistočne Evrope. Hteli ili ne, u ženskom svetu tu dominira tamna kosa sa dosta crvenog pigmenta. Sećate se priče o strukturi vlasi? Najveći deo pigmenta nalazi se u korteksu, segmentu vlasi ispod kutikule, uz još nešto manje u samom srcu, u meduli. Da kosa posvetli, izbeljivač mora da prodre u unutrašnjost vlasi i izbeli je. Kao kad neki jak proizvod za čišćenje nekom dospe na farmerke. Izbeli taj deo, ali i ošteti ga. Znači, žene su kod nas – naravno i drugde – plavu boju plaćale zdravljem svoje kose.

Često se dešavalo da frizeri čak odbiju da posvetle nečiju kosu jer im je bilo očigledno da će za to praktično morati da je unište.

fotografija frizure sa crnom kosom pre i frizura plave kose posle farbanja uz Olaplex preparate

IZBELJIVANJE KOSE UZ TRENUTNO OPORAVLJANJE OD OŠTEĆENJA...

Sada, konačno, može drugačije. OLAPLEX je razvio preparate koji vas, crnke, može da pretvori u plavuše brzo i uz neuporedivo manje štete po vlasI. Pod idealnim okolnostima, odnosno zavisno od stanja vaše kose, može i samo jednim tretmanom. U većini slučajeva, biće potrebno nekoliko, uključujući i tretmane za oporavak kose. To sve, međutim, morate da prepustite obučenom profesionalcu, frizeru, jer procedura mora da bude precizna.

Vaš frizer će proces započeti testom na jednom pramenu. To je neophodno da bi mogao da ustanovi jačinu hidrogena, količinu blanša i OLAPLEX-a . Pritom, postupak počinje od sredine ka krajevima, uz jači rastvor hidrogena. Tek kada krajevi posvetle do željene nijanse, prelazi se na prva dva centimetra uz skalp. Pošto preparat dolazi u dodir sa kožom, tu se koristi hidrogen sa slabijim rastvorom.

Promenu u odnosu na praksu prethodnih decenija donosi OLAPLEX No.1 Bond Multiplier. Kako? Ukratko, izbeljivanje prekida milione sulfidnih veza u samoj vlasi. Simptom tog oštećenja su vidljivi: kosa nema sjaj i elastičnost. Olaplexov preparat sa patentiranim sastojkom, bis-amino diglikol dimaleatom, obnavlja pokidane veze na molekularnom nivou i vlasi, dakle kosi, vraća snagu, elastičnost i sjaj.

 

… ALI OBAVEZNO UZ NADZOR I STROGO PREMA UPUTSTVU

Tokom postupka vitalno je da se prate promene na kosi i, ako se radi u jednom tretmanu, pravovremeno dodaje smesa za izbeljivanje. U pravo vreme, frizer će nanetu smesu skinuti sa kose i naneti novu.

Konačno, po ispiranju, nanosi se Soft Lightener i ostavlja do 30 minuta. To izjednačava ton kose i priprema je za dalje toniranje. Za to naši frizeri koriste Color Excel boje bez štetnog amonijaka. Rezultat su potpuno ujednačen ton i zavodljiv sjaj.

Po ispiranju preliva, a pre šamponiranja, frizer će vam naneti OLAPLEX  No. 2 Bond Perfector za dodatno negovanje i jačanje kose. Ako ste ranije izbeljivanjem oštetili kosu, pre prelaska iz tamne u plavu preporučujemo nekoliko tretmama upravo Bond Perfektorom, a moguće je da će biti potrebno i šišanje oštećenog dela kose.

prikaz velikog pakovanja Olaplexa 1 i Olaplexa 2 sa belom pozadinom

Ceo proces traje između pet i osam sati, zavisno od vaše kose. Ako je moguće i vama prihvaljtivo, bolje je uraditi promenu u više seansi i minimalizovati rizik oštećenja. Detaljno uputstvo nismo želeli da podelimo ovde, ne jer je nekakva tajna – vaš frizer će vam rado objasniti svaki korak – nego jer ovo spada u stvari koje zaista ne treba da radite sami.

 

KARDAŠIJAN: GODINAMA SU MI RUŠILI SAN O PLAVOJ KOSI

Za kraj, pogledajte šta o tome kaže Kim Kardašijan. Voleli je ili ne, Kim je crnka koja za Freckles & Blush izjavila da su joj godinama frizeri gasili san da postane pepeljasto-plava. „Kada god sam tražila tako nešto, frizer bi se sažaljivo nasmešio i srušio mi san,“ rekla je. „Objašnjavali su da bi mi to jednostavno previše oštetilo kosu ... Onda je, međutim, jedan rekao – naravno, hajde da je ‘plexujemo‘ i moj san je ostvaren.“

Zašto bi vaš san ostao samo san? Ako imate ikakva pitanja o procesu ili OLAPLEX-ovim preparatima koji se koriste nakon postupka, rado ćemo odgovoriti ako ih pošaljete na saveti@vsdtrade.com

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam