Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Jesenja nega kose

 

Posle dugih, letnjih dana i uživanja na suncu, vreme je da svoju kosu pripremite za jesenju sezonu. Jesen donosi hladan, suv vazduh koji vašu kosu može da učini lomljivom, previše kovrdžavom i teškom za upravljanje. Nema potrebe da brinete, za vas smo pripremili savete za negu kose u toku jeseni koji će obezbediti da vaša kosa ostane zdrava i lepa tokom cele sezone.

Pre nego što pređemo na ove savete, hajde da vidimo kako da pređete na rutinu nege kose sa letnje na jesenju. Početak jeseni označava promenu u našim rutinama lepote, uključujući način na koji se brinemo o svojoj kosi. Dok su masnije vlasište, pramenovi oštećeni suncem ili hlorisanom vodom tipični izazovi sa kojima se suočavamo tokom letnjih meseci, problemi sa kosom se menjaju kada temperature padnu. Vaša kosa može postati teška za upravljanje, previše će se kovrdžati ili postati suva i lomljiva.

Jesen znači niži nivo vlažnosti u vazduhu, što dovodi do isušivanja kose koja u ovom periodu zahteva ozbiljnu negu. Pored toga, hladnije vreme, zajedno sa veštačkom toplotom u zatvorenom prostoru, dodatno izvlače vlagu iz kose, čine je suvom i lomljivom, a mogu i da pogoršaju stanje kože glave. Zato je jedan od najefikasnijih saveta za jesenju negu kose da svoju kosu konstantno hidrirate odgovarajućim maskama, kako biste joj vratili vlažnost i mekoću. Preporučujemo nanošenje tretmana za kožu glave ili maske za kosu najmanje jednom nedeljno.

Pojačana hidratacija je ključna ukoliko je vaša kosa sklona lomljenju. Regenerator ili tretman koji se ne ispira može povećati hidrataciju i obezbediti dugotrajnu vlagu kako bi se očuvala prirodna vlažnost kose u hladnijim mesecima. Konačno, ukoliko koristite električne aparate za stilizovanje kose, obavezno koristite preparate za termičku zaštitu kako biste sprečili oštećenja izazvana toplotom. Luksuzna formula Caviar Restructuring Bond Repair Leave-in Heat Protection Spray, obogaćena vitaminima, sprečava oštećenja nastala usled izlaganja toploti i oblikovanja kose i kosu čini neverovatno svilenkastom i mekom.

Efikasna rutina nege kože glave je ključna ako želite da imate zdravu i blistavu kosu tokom cele jeseni i zime. Postoji zabluda da bi trebalo manje da perete kosu tokom jeseni, ali to može dovesti do neželjenog nakupljanja nečistoća, a u nekim slučajevima i pogoršanja stanja kože glave. Da biste to sprečili, koristite šampon za dubinsko pranje kose, kao i piling za kožu glave, bar jednom mesečno. Na taj način bićete sigurni da folikuli dlake nisu začepljeni nečistoćom i talogom koji mogu sprečiti rast kose i dovesti do njenog stanjivanja.

Saveti za negu kose u toku jeseni

Birajte hidratantni šampon i regenerator - vaš šampon i balzam ne bi trebalo da liše vašu kosu prirodnih ulja, već bi trebalo da je čiste. Uvek proverite etikete proizvoda da biste znali šta stavljate u kosu. Kosa zahteva dubinsko pranje kako biste uklonili sve štetne nagomilane čestice u dlaci. Preporučujemo Ekperience Hydro Nutritive šampon sa koncentrovanom formulom posebno napravljenom za izrazito suvu kosu koja obezbeđuje hidrataciju, sjaj i mekoću. Najbolje je koristiti ga u kombinaciji sa Eksperience Hydro Nutritive kondicionerom, sa laganom formulom koja dubinski hidrira kosu bez otežavanja. 

Obezbedite kosi dodatno hidriranje – dodavanje odgovarajuće maske ili tretmana za sjaj kose u rutinu nege kose tokom jeseni je veom važno. Razmislite o nedeljnom tretmanu dubokog kondicioniranja kako biste sprečili zapetljavanje i neželjeno kovrdžanje kose koji često idu “u paketu” sa jesenjim šalovima i šeširima.

Caviar Replenishing Moisture maska za dodatnu hidrataciju kose protiv starenja je intenzivni tretman za hidrataciju koji kosi pruža neophodnu vlagu, poboljšavajući opštu glatkost i poslušnost kose.

Korišćenje balzama koji se ne ispira je takođe efikasan način za negu kose tokom jeseni jer je poznato da daje suvoj, kovrdžavoj kosi potrebnu dozu vlage kako bi joj vratio sjaj i održao je hidriranom tokom celog dana.

Skratite kosuovo je posebno značajno nakon leta i izlaganja kose suncu, morskoj soli ili hloru. Ukoliko ne odsečete suve i oštećene krajeve, oni mogu dodatno da ugroze zdravlje vaše kose i dovedu do stvaranja neželjenih kovrdžica. Osim toga, promena godišnjeg doba je i odlična prlika da isprobate novu frizuru.

Koristite serum

Serum za kosu je tečno zlato za suvu kosu ili iritiranu kožu glave - pruža duboku hidrataciju, intenzivnu ishranu i trenutni sjaj. Takođe pomaže u obnavljanju kose, čini je otpornom na vlagu, sprečava kovrdžanje, a istovremeno je štiti od UV oštećenja i budućeg lomljenja. Idealan je za sve tipove kose kako bi kosa bila zdrava i jaka, sa neverovatnim sjajem.

Eksperience Hydro Nutritive serum hidrira kosu i čini je glatkom, a najbolje rezultate postiže u tretiranju vrhova. Odličan izbor je i OLAPLEX No.9 Bond Protector Nourishing Hair Serum, bez silikona, koji kosu štiti od zagađenja i štetnih efekata toplote I biće vaš najbolji saveznik u rutini nege kose tokom meseci koji dolaze.

Birajte frizure koje odgovaraju hladnijem vremenu

Konjski rep je omiljen i brz način da napravite frizuru tokom vrelih letnjih dana, ali može da dovede do loljenja kose, a posebno u hladnijim mesecima kada je kosa sklonija isušivanju. Umesto toga, razmislite o pletenicama, kako biste u potpunosti sačuvali kosu od hladnoće i smanjili mogućnost oštećenja.

Ostanite hidrirani

Dehidracija može dovesti do slabe, nezdrave kose. Voda pomaže u transportu hranljivih materija kroz organizam, posebno onih odgovornih za zdravlje kose. Uvek preporučujemo da pijete puno vode, kako biste ojačali i hidrirali zdravu kosu iznutra.

 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi nege kose i odabira odgovarajućih preparata za vašu kosu, pišite nam na saveti@vsdtrade.com.

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam