Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Šiške, ah te šiške!

 

Sve ste probali i još uvek niste pronašli svoju idealnu frizuru? Kratka kosa, duga kosa, farbana kosa, ravna kosa, kovrdžava kosa i još niste sigurni šta je pravi izbor za vas. Da li ste probali šiške?

Frizure sa šiškama (iako ne baš omiljene za mnoge) veoma su zahvalne jer, uz profesionalno šišanje, mogu sjajno da istaknu ono što inače želite da istaknete na svom licu, pa čak i da daju posebnu notu vašoj ličnosti. Iako vam to izgleda kao veliki korak, budite sigurni da postoji savršena frizura sa šiškama za svaki oblik lica i teksturu kose. Dajemo vam nekoliko sjajnih frizura sa šiškama koje možda mogu konačno upotpuniti vaš jedinstveni stil.

Šiške „na stranu“

Ovaj popularni izgled ranih 2000-ih čine stepenasto ošišane šiške koje se spuštaju niz jednu stranu lica. Iako pristaju različitim oblicima lica, ove šiške izgledaju posebno atraktivno ukoliko imate okruglo lice ili punije obraze jer vizuleno izdužuju. Najbolje je da izaberete dužinu šiški do jagodica. Ovakva frizura idealna je za one sa ravnom ili talasastom kosom.

Bejbi šiške

Poznat i kao "mikro šiške", ovaj stil podrazumeva šišanje šiški iznad obrva i može biti ravan ili asimetričan. Ova frizura je dobar izbor za različite tipove kose budući da je kraće šiške lakše kontrolisati. Sa dužim šiškama vam je već potrebna dnevna rutina koja će ih dovesti „u red“. Postoje brojne varijacije bejbi šiški – veoma kratke za smeli pank izgled ili, recimo, do sredine čela za nešto sofisticiraniji stil.  

Zavesa šiške

Kao što ime implicira, ovaj stil je poput zavese koja uokviruje vaše lice. Sredina šiški je nešto kraća i stepenasto ošišana (duža) sa strane. Kosa je obično razdvojena po sredini i frizuri daje retro notu nalik 60-im godinama. Zavesa šiške su idealne za svakoga ko ne želi da ulaže napor u održavanje ravnih, savršeno ošišanih šiški. Dovoljno su kratke da se osećate kao da zaista imate šiške, a u isto vreme i dovoljno duge da možete da ih sklonite iza uveta ili uvučete u konjski rep.

Kovrdžave šiške

Postoji više načina da napravite kovrdžave šiške. Možete i da kombinujete stilove, poput bejbi šiški ili duže stilove kao što su šiške sa teksturom. Bez obzira za koju se varijantu odlučite, kovrdžave šiške treba ošišati „na suvo“. Jednostavno uđite u salon sa frizurom na način na koji je inače nosite“ kako bi frizer mogao da oblikuje šiške u skladu sa vašom prirodnom teksturom kose. 

Duge šiške

Duge šiške su odličan izbor za one koji žele promenu, ali da ne bude previše upadljiva. Najkraći delovi treba da budu dužine ispod očiju budući da mogu lako da se sakriju, odnosno zamaskiraju sa ostatkom kose. Duge šiške svakoj frizuri daju više teksture.

 

 

Tupe šiške

Ove šiške se seku ravno i najčešće su dužine do obrva ili tačno ispod njih. Najveći broj žena pokušava da postigne ovalniji oblik lica šiškama, ali ako već imate ovakav oblik lica, najbolji izbor za vas su tupe, grubo sečene šiške. One vizuelno dopunjavaju ovalno lice, a skreću pažnju sa izdužene brade.

Šiške oblika polumeseca (crescent bangs)

Postale su popularne sa Selenom Gomez, a veliki broj žena širom sveta odmah je poželeo da uzme makaze i iseče šiške. Ovaj tip šiški su (duže na spoljašnjim uglovima, a kraće u sredini) najbolje pristaje onima sa srcolikim oblikom lica. Ukoliko se prepoznajete, a inspirisani ste ’70-im godinama, ova frizura može biti upravo ona promena koju ste tražili.

Ukoliko tražite brzu promenu izgleda, bez drastičnog skraćivanja kose ili farbanja kose - šiške su savršena prečica! Zato ne čudi što su šiške postale simbol (pa čak i šala) za krupne životne promene. Šiške zaista mogu da budu instant promena koja vam je potrebna, ali i način da se igrate sa crtama lica. Iako postoje različiti tipovi šiški koje su preporučene za određen oblike lica, vi ne treba da se vodite ovim pravilima. Izaberite one sa kojima ćete se vi osećati najbolje!

 

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam