Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Farbanje kose tokom letnjih dana

 

 

Da li ste sebe zamislile sa novim, savršenim karamel-plavim talasima ovog leta? Ili ostajete verne svojim vatreno crvenim pramenovima? Za šta god da se odlučite postoje određene stvari na koje treba da obratite pažnju kada je u pitanju farbanje i održavanje boje tokom letnjih meseci. Ono što možete da uradite same je da prekrijete sede, ofarbate kosu za nijansu-dve svetlije ili isprobate ombre kod kuće. Za ekstremnije promene boje ipak preporučujemo salon.

Šta (ne) treba da radite leti kada je farbana kosa u pitanju?

·       Nemojte koristiti boje toplih nijansi kada farbate tamnu kosu. Te nijanse imaju tendenciju da postanu riđe ili žućkaste, pa je najbolje da se držite hladnih ili pepeljastih tonova za prirodniji izgled.

·       Birajte boju kose koja je jednu do dve nijanse svetlija nego što mislite da želite. Većina zapravo misli da da im je kosa tamnija nego što zapravo jeste.

·       Ne pokušavajte dramatične promene boje kose tokom leta. Vetar, sunce, so i hlor čine da boja brzo bledi, pa se držite prirodnijih nijansi koje se lako održavaju. Možete da počnete sa nekoliko sitnih pramenova i pustite sunce da uradi ostalo. Za sve veće promene, sačekajte jesen. 

·       Koristite formule na bazi pene ako imate gustu kosu. Pene su prvobitno razvijene u Japanu, gde većina žena ima gustu kosu. Lakše ih je kontrolisati i ravnomerno ih naneti na kosu. 

·     Budite pažljivi kada je u pitanju pranje kose nakon dana na plaži. Vaša kosa često nije prljava, već puna peska i soli, što znači da možete da je isperete vodom i odaberete neki od preparata koji se ne ispiraju. Canvas Meltaway No Rinse Micellar Cleanser sadrži inovativnu micelarnu formulu koja čisti kosu bez ikakve upotrebe vode, upija ulje i znoj, čini pramenove glatkim, mekim i sjajnim, brzo se suši i ne ostavlja nikakve tragove.

·      Koristite piling za vlasište (ili prirodna rešenja, poput morske soli ili jabukovog sirćeta) za dubinsko čišćenje. Na taj način ćete ukloniti naslage silikona i minerala i pomoći svojoj kosi da bez oštećenja « preživi » leto. Za najbolje rezultate, probajte Eksperience Exquisite Purifying Cream, sa savršenom kremastom strukturom koja dubinski čisti naslage nečistoće sa vlasišta i štiti kutikulu dlake.

·      Izbegavajte aparate za stilizovanje kose i sušenje kose fenom. Zagrevanje kose u znatnoj meri utiče na kvalitet i postojanost boje, pa preporučujemo da fenirate kosu na hladnim podešavanjima i koriste stare, dobre viklere (bez zagrevanja).

·      Počastite svoju kosu kvalitetnim uljem za negu .Olaplex Bonding Oil No. 7 je savršen izbor ukoliko tražite ultra lako ulje za obnavljanje i oblikovanje kose. Povećava sjaj, mekoću i jačinu kose i pruža zaštitu od toplote, bez ikakvog uticaja na boju.

   Ne zaboravite – sunce može da bude podjednako loše za vašu kosu kao hlor i slana voda. Zbog toga su SPF proizvodi neophodni i za vašu kosu i kožu glave. Preporučujemo vam Eksperience Sun Protective Keratin Spray, hidratantni kondicioner za pre i posle izlaganja suncu koji se ne ispira. 

  ·    Koristite šampon i kondicioner namenjene farbanoj kosi. Caviar Infinite Color Hold šampon i kondicioner čuvaju boju i sprečavaju njeno ispiranje. Štite kosu od UV zračenja, a boja je klinički dokazano trajnija i živopisnija i do 70 dana. 

 

Leto zaista jeste najproblematičniji period za farbanje kose. Zahvaljujući “krivcima” kao što su hlor, slana voda i prekomerno izlaganje suncu, izgleda gotovo nemoguće da boja izgleda sveže. Ali, leto je takođe najbezbrižnije doba u godini, kada se osećamo najinspirisanije da eksperimentišemo sa svojim izgledom, što znači da smo skloniji da zakažemo termin kod koloriste ili napravimo neku dramatičnu promenu u kućnoj varijanti. Savetujemo da tu odluku odložite za jesen, ali ako ipak ne možete da odolite novom, letnjem izgledu, obezbedite svojoj farbanoj kosi svu negu koju zaslužuje.

 

 

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam