Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Zašto vam je potreban piling vlasišta?

 

Većina negu kose poistovećuje sa “vidljivim” delom svoje frizure, ali vlasište takođe zaslužuje vašu pažnju. Za čistu, zdravu i negovanu kožu glave piling vlasišta je neophodan – jednostavno, tu se nalaze folikuli dlake i odatle kosa raste. Piling se odnosi na uklanjanje mrtvih ćelija kože i ostataka bilo hemijskim ili prirodnim proizvodom. Redovnim pilingom pospešujete rast nove, zdrave kose jer jedino iz zdravog vlasišta može da raste zdrava kosa.

Uklanjanjem naslaga iz vlasišta omogućavate prirodnim uljima da hrane kosu i vlasište i čine ih zdravim. Prirodni sebum drži sve pod kontrolom, sprečavajući isušivanje vlasišta. Takođe omogućava uljima da hrane i štite srednje dužine i vrhove kose. Sa druge strane, prekomerna proizvodnja ili nakupljanje sebuma na koži glave može da dovede do pojave peruti i zbog toga je piling ključan. 

Koje su prednosti redovnog pilinga vlasišta?

Uklanja naslage. Izostanak pilinga može dovesti do stvaranja naslaga, ali i pojave peruti. Usled stvaranja naslaga folikuli dlake su blokirani, ali piling pomaže da se vlasište održi zdravim na jednostavan način koji vam neće oduzeti previše vremena. Piling takođe pomaže da sa vlasišta uklonite ostatke sprejeva, gelova i drugih proizvoda za stilizovanje kose.

Podstiče rast kose. Redovna upotreba pilinga za vlasište može da stvori zdravo okruženje za rast kose. Uklanjanjem mrtvih ćelija kože na koži glave, smanjuje se prisustvo enzima koji doprinosi prirodnom opadanju. To vam je kao sa čišćenjem prasine u kući - ne možete da očekujete da živite zdravo ako nikada ne čistite svoj dom.

Kosu čini sjajnom. Kada redovo primenjujete piling vlasišta, čistite folikule iz kojih kosa raste. Vaša kosa će rasti zdravije i izgledaće sjajnije. Osim toga, pilinzi za kožu glave mogu pomoći da se uklone privremene naslage tvrde vode u naslagama proizvoda za negu I stilizovanje kose.

Sprečava suvo vlasište/perut. Ljuspice na koži glave ne znače uvek perut—to može biti pokazatelj da je vlasište veoma suvo i/ili iritirano. Nega vlasišta omogućava njegovim prirodnim uljima da hrane i održavaju samo vlasište i kosu zdravim. 

Kako odabrati piling?

Naši stručnjaci preporučuju da budete izuzetno nežni kada koristite svoje prste ili aparate za piling vlasišta kako biste izbegli iritaciju. Za one sa osetljivom kožom glave ili drugim problemima sa vlasištem (akne, ekcem, psorijaza), trebalo bi da se konsultujete sa svojim lekarom za dalje smernice. Idealno je da piling radite na svakih sedam do deset pranja kose. Sa zdravim vlasištem, to može da bude i ređe, izuzev ako ste prekomerno koristili proizvode za stilizovanje kose. Da biste izvukli maksimum iz procesa (i da biste ograničili količinu vremena i energije koju ćete morati da uložite), odlučite se za proizvode pogodne za kožu glave sa formulom na bazi prirodnih sastojaka.

Ukoliko se odlučite za neku od « uradi sam » varijanati pilinga, postoji nekoliko ključnih sastojaka koje treba imati na umu. Morska so je piling, na primer, ali joj obavezno dodajte proizvod kao što je ulje mente za dodatna antibakterijska svojstva. Takođe možete pomešati so sa šećerom, da bi piling bio manje abrazivan.

Bez obzira na činjenicu da i ovakvi pilinzi mogu da budu od pomoći u održavanju vlasišta zdravim, preporučujemo neki od profesionalnih preparata koji će negu kože glave podići na još viši nivo. Canvas New Beginnings Exfoliating Cleanser je blagi, veganski piling za čišćenje koji nežno uklanja nečistoće sa kose, bez posvetljivanja boje. Hidrira i nežno raspetljava kosu, čisti je od nečistoća i ostalog taloženja, održava prirodnu glatkoću i podmlađuje kosu. 

 

Dobar izbor je i novi Revlon Professional Eksperience Exquisite Purifying Cream, pogodan za sve tipove kose i vlasišta, savršena kombinacija mora i nauke i istinsko uživanje za čula. Njegova neverovatno postojna i relaksirajuća kremasta struktura može biti osnova za pripremu bilo kog tipa kose i vlasišta za naredne tretmane. Dubinski čisti naslage nečistoće sa vlasišta i zapušenih pora i stvara opuštajuće i antioksidativno dejstvo.

Za koji god proizvod da se odlučite, počnite tako što ćete proizvod staviti direktno na glavu, izbegavajući većinu dlake. Koristite male kružne pokrete i vrhove prstiju da nežno podignete mrtve ćelije kože sa vlasišta, a nakon toga nežno isperite vodom. Kao i kod bilo kog oblika pilinga, izbegavajte prekomerno nanošenje koje može da ošteti kožu i izazove osetljivost.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica kada je u pitanju nega kose i vlasišta, pišite nam na saveti@vsdtrade.com.

 

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam