Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Moderne letnje frizure u stilu 70-ih

 

Od kako je Alesandro Mikele preuzeo kormilo modne kuće Guči, frizure iz 1970-ih su ponovo postale apsolutni modni hit. Duga, prirodna kosa u hipi stilu, bujne lokne, glam rok, čuveni “shag” koji su na velika vrata vratile Bili Ajliš i Majli Sajrus dokaz su da je ovaj period bio zaista blistava i iznad svega zabavna decenija kada je stilizovanje kose u pitanju. Što se nas tiče, ovi trendovi su oberučke prihvaćeni budući da je ovo bilo sjajno vreme za eksperimentisanje sa frizurama i stilovima.

Sigurno se sećate “Čarlijevih anđela” i sada već legendarne frizure Fare Foset ili afro-manije inspirisane kraljicom diska Dajanom Ros. Nakon pet decenija, ovi stilovi su i dalje popularni i sigurni smo da ćete izgledati sjajno ako se odlučite za neki od njih. Da bismo vam pokazali koliko je ova decenija bila neverovatna za kosu, odabrali smo deset najboljih frizura “disko ere” koje možete da nosite ovog leta.

Paperjasta frizura (feathered hair)

O frizuri Fare Fosit je već toliko toga rečeno da bi bilo teško reći nešto novo ili originalno. Budući da je zahvaljujući “Čarlijevim anđelima” za kratko vreme postala velika zvezda, svi su želeli ovu frizuru koja je ostala omiljena i do danas. Suština je zapravo u načinu šišanja i naglašavanju teksture, odnosno slojevitom šišanju vrhova kose kako bi izgledali mekše, poput perja (tako je i dobila ime). Paperjasta frizura deluje lepršavo, kao da je prirodno sušena, bez upotrebe fena za kosu. 

Proređene šiške

Proređene šiške sa svetlijim pramenovima u stilu Džejn Birkin (poznate i kao “Birkin šiške”) izgledaju tako šik, a bile su pravi hit među francuskim damama ovog doba. Bez obzira da li se ljubitelj šiški ili ne, morate priznati da je ova frizura zaista sjajan izbor za najrazličitije (formalne i manje formalne) prilike. Mogu biti kraće ili duže, možete ih nositi na strani ili istaći nekom efektnom nijansom.

Marame u kosi

Šal, bandana, ešarpa - sve što možete da zavežete u kosu – bili su omiljeni asesoar hipi ere. U skladu sa vašom kreativnošću, ovakvo stilizovanje kose nudi bezbrojne mogućnosti i izuzetno je zabavno. Idealna je za leto i duge dane na plaži.

Blunt bob

Kada su slojevi u pitanju, 70-e godine su bile u stilu sve ili ništa. Sa jedne strane su slojevito šišane paperjaste frizure, a sa druge savršeno ošišani bob sa jednom dužinom kose. Za razliku od modernih verzija boba kod kojih je kosa precizno ošišana sa ravnim krajevima ili blago raščupanom kosom, blunt bob 70-ih je bio kružno šišan i sa više volumena. 

Tapirana visoka punđa (beehive)

Goldi Hon sigurno pamtimo po nekim od njenih čuvenih uloga, ali i zbog njene kultne frizure iz 70-ih -čuvene “košnice”. Tokom sušenja fenom kosa se usmerava unazad i na gore da bi se stvorio volumen. Dodatni volumen dobija se tapiranjem (ili stavljanjem umetaka), a lak za kosu je obavezan. Ova frizura postala je hit tokom prikazivanja filma „Doručak kod Tifanija“ gde ju je Odri Hepbern nosila, a bila je i jedna od najprepoznatljivijih frizura Brižit Bardo. 

Niske pletenice (pigtails)

Pletenice i repovi su uvek omiljen i jednostavan način za brzo stilizovanje kose. 1970-ih godina omiljeni su bili nisko I labavo vezani repovi, bez mnogo lakiranja kako bi izgledali prozračnije i lepršavije. Za ovu ležernu, a atraktivnu frizuru potrebno je da kratko osušite kosu fenom, podelite je po sredini od potiljka do korena kose na vratu i vežete je ispod ušnih školjki. Disko žurka može da počne!

Kraljica disko podijuma – afro!

Ne možemo govoriti o frizurama iz 70-ih, a da ne pomenemo Dajanu Ros. Tokom te decenije, dominirala je svojom muzikom, ali i jedinstvenim, atraktivnim i vrlo upečatljivim stilom. Iako je bila poznata po mnogo različitih frizura, njen prirodni afro stil je uvek bio jedan od omiljenih.

Duga, ravna kosa

Elegantna, duga, savršeno ravna, savršeno ošišana kosa je trend koji odoloeva vremenu. Šer i njena besprekorna frizura su prvo što pada na pamet kada se pomene ovakva stilizacija. Ukoliko je ova frizura vaš favorit, predlažemo da zatražite od svog koloriste bogate kestenjasteili nijanse čokolade i karamele koje će pojačati sjaj kose i dati savršenu, svilenkastu završnicu. 

 

Ako postoji decenija koja asocira na zabavu, slobodu i eksperimentisanje sa stilovima, onda su to 1970-te. Ne samo da je moda 70-ih bila jedinstvena (i relevantna do danas), već je ovaj period obeležen i revolucijom lepote. Zahvaljujući građanskim pravima i pokretima za prava žena, oslobođenje je ušlo u način na koji su se ljudi oblačili i frizirali. U stvari, neke od najpoznatijih frizura svih vremena mogu se smestiti baš u ovu deceniju, a na vama je da pronađete onu koja će govoriti umesto vas.

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam