Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Vrući bob za hladne zimske dane

 

Bob ima dugu istoriju - smatra se da je nastao u XIX veku. U mejnstrim je, međutim, ušao tek 1920-ih sa francuskom glumicom Poler. Ona je tom frizurom uzburkala javnost, jer je ona široko shvaćena kao rukavica bačena u lice tradicionalnom pogledu na rodne uloge. Poler se našla na meti kritičara, a neki su čak išli dotle da je nazovu “najružnijom ženom na svetu. “

Od kako je deo popularne kulture, bob jeste bio simbol pobune protiv sterotipa o ženama i njihovom “mestu” u društvu. Stil su usvojile filmske zvezde, ali i “obične žene.” Posle 1930-ih bob je izgubio popularnost sve dok mu čuveni frizer Vidal Sasun 1960-ih nije vratio staru slavu. Čiste, precizne linije i geometrijski oblici ponovo su osvojili svet.

Deceniju kasnije bob je dobio na dužini, ali početkom 90-ih klasična forma se ponovo vraća. Setimo se Ume Turman u Petparačkim pričama, kovrdžavog boba Meg Rajan i neprikosnovenih vladarki modnih pista, Naomi Kempbel i Linde Evanđeliste.

Slojeviti bob Dženifer Aniston je dobio čak i ime Rejčel, po like kog je igrala u seriji Prijatelji. Naravno, tu su je i neodoljivi, plavi bob Kameron Dijaz u Sve o Meri i očaravajuća Odri Tatu u Ameliji Pulen. Priča o bobu ne može da prođe ni bez Viktorije Bekam i njenog modela sa dužim prednjim delom ili geometrijski precizne frizure Kejti Holms.

 

 

 

 

Bob za novu ženstvenost

Duga kosa je kroz istoriju bila simbol suptilnosti i ženstvenosti, ali su mnoge slavne – i neke manje slavne - dame dokazale da kratka i sredne duga kosa mogu da budu seksi, ženstvene i privlačne. Naravno, nije sve ni u kosi – daleko su važniji lični stav i način na koji tu frizuru nosite.

Ove zime, hladne dane će ponovo zagrejati atraktivne bob frizure. Skoro da nema žene kojoj ne stoji neka od varijanti boba, a ima ih mnogo. Možete birati u skladu sa vašim stilom, tipom kose, pa i stavom.

Bob može biti različite dužine, teksture i boje. Može biti oštrih, preciznih linija ili zavodljiv u stilu Zlatnog doba Holivuda. Bob je odličan izbor i ako ste odlučili da puštate kosu. Pogledajte neke od bob varijanti koje mogu da budu vaš izbor za ovu zimu.

 

Ravno sečeni bob

Šiša se ravno (da ne kažemo geometrijski precizno) u dužini kose. Veoma je atraktivan, a nabolje pristaje ženama sa srcolikim, ovalnim ili četvrtastim oblikom lica. Jednostavan je i praktičan za održavanje i nameštanje.

Razbarušeni bob

Razbarušeni slojevi sa strane u kombinaciji sa kraćim ovu frizuru čine neodoljivom. Mnoge dame je biraju jer čini da izgledaju mlađe i dobra je za sve prilike.

Asimetrični bob

Asimetrični bob je frizura koja podrazumeva različite dužine kose sa jedne i druge strane glave. Ovo je veoma popularna frizura koju možete da nosite u svakoj prilici, a pristaje i različitim stilovima.

A-line bob

Bob za kraću kose na zadnjem delu glave, dok se napred kosa produžava i graciozno pada. Veoma upečatljiva i atraktivna frizura.

Kovrdžavi bob

Ako imate ovalno lice, probajte sa kovrdžavim bobom dužine do vrata. Ukoliko se odlučite za to, delovaćete ljupko i očaravajuće. Biće to efektan dodatak vašem stilu ove zime.

Talasasti bob

Talasi nikada ne izlaze iz mode. Bez obzira na dužinu kose i tip frizure, savršen je izbor za mnoge žene. Izgledaju prirodno i opušteno, pritom odlično stoji uz kratku bob frizuru.

Kratki bob sa šiškama

Zamislite vatreno crvene nijanse kose i šiške sa strane na ovoj upečatljivoj verziji boba. Kada to učinite, biće vam jasno zašto toliko žena bira baš ovu frizuru – posebno zimi, kada pruža savršen kontrast opštem sivilu.

Retro bob

Setite se Merilin Monro u Neki to vole vruće – eto zašto je ova frizura popularna decenijama. Za holivudski glamur tipa MM, jednu stranu kose zakačite iza uveta, a drugu zaližite i prebacite sa strane. Sa efektnim loknama i negovanom kosom, nećete ostati neprimećene.

 

 

 

Lob bob

Popularni naziv za long, odnosno dugački bob. Mada je kraći bob uvek u trendu, bićete zapažene i ako nazimu prošetate lob, a posebno ako vam kosa bude profesionalno nijansirana.

Ima i drugih varijanti bob frizure, poput stepenovanog boba ili podeljenog na stranu ili po sredini, obrnutog boba ili boba oko lica. Za koju god varijantu se odlučite, bob je sigurna karta da ove zime zablistate.

 

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam