Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Anketa

 


U ovoj rubrici se bavimo najčešćim pitanjima što čujemo u salonima. Na neka o farbanoj kosi smo odgovorili u prvom delu. Ovde su odgovori na neka uopštenija pitanja.


Koliko često prati kosu?
Nema jedinstvenog odgovora: to zavisi od pojedinca do pojedinca. Zavisi od mnogo faktora, poput tipa kose, dužine, da li je kosa farbana ili prirodna, itd.Devojka sa kosom na vetru

Ukoliko ne perete kosu dovoljno često, talože se dnevne nečistoće i kosa postaje masna i slepljena. Ukoliko, pak, perete kosu prečesto, možete izazvati iritaciju kože glave i isušivanje dlake, zbog čega kosa može postati kruta i lomljiva. Univerzalna preporuka je da se kosa pere otprilike svaki treći dan. Za detaljnije informacije o vašem tipu kose, savetujemo vam da se obratite stručnjaku.


Šta uzrokuje perut?
Perut predstavlja samo opale mrtve čestice spoljnog sloja kože, ali na potpuno zdravoj koži nije vidljiva. Suva ili iritirana koža glave se peruta vrlo primetno i ne mora nužno biti odraz loše higijene.Hladan, suv vazduh je dovoljan da izazove perut. Srećom, postoje specijalizovani šamponi koji će je lako ukloniti posle nekoliko pranja. Perut, međutim, može biti i posledica seborejičnog dermatitisa. To nije bolest, nego stanje i ako sumnjate da patite od toga, posavetujte se sa dermatologom.
Momak sa podignutom rukomŠta da radim kada mi se rascvetaju krajevi?
Najbolje rešenje je redovno šišanje – na svaka dva meseca. Zatim, vodite računa da ne perete kosu prečesto. Kao što smo pomenuli, prekomerno pranje čini dlaku lomljivom. Posle šamponiranja stavljajte regenerator na prirodnoj bazi, bez jakih hemikalija.

Izbegavajte četku. Umesto nje koristite češalj sa širokim razmakom među zupcima.


Kako da zaštitim kosu od vrućine?
Ljudska kosa je vrlo podložna spoljnim faktorima. Bilo da govorimo o letnjim vrućinama ili o stilizovanju kose koje se radi na visokim temperaturama, važno je imati adekvatnu zaštitu.

Postoji nekoliko jednostavnih načina da se to učini.
Za početak, redovno negujte kosu hidratantnim regeneratorom koji ćete stavljati jednom nedeljno. Zatim, pred stilski tretman obavezno nanesite sprej za zaštitu od toplote.

Nikada, nikako nemojte koristiti peglu za kosu i slične alatke na mokroj kosi – ako čujete šištanje dok pravite uvojke, znači da vam se kosa nije dobro osušila.
Naposletku, ponekad je bolje sprečiti nego lečiti. Ne trčite kod frizera svaki put kada vlaga u vazduhu izazove frizz. Umesto toga upletite kosu u kiku i pustite je da se odmori.


Gubim li previše kose? Šta izaziva opadanje koseČešalj sa granom u korpi
Ljudima u proseku opadne oko 100 vlasi kose dnevno. Zvuči previše? Ne brinite. Svaki čovek ima u proseku 100.000 vlasi kose na glavi, što znači da se dnevno gubi svega jedan odsto.

Ako želite da proverite da li je sve u redu, možete sami da izvedete mali kućni test. Odvojte deo čiste, suve kose i nežno, polako prođite prstima kroz njega od temena do krajeva. 
Koliko vam je dlaka ostalo u ruci? Dve-tri je normalno. Međutim, ukoliko je više od deset, velika je verovatnoća da vam kosa opada prekomerno.

To može biti sezonsko opadanje, ali i posledica neadekvatne ishrane ili, pak, nečeg ozbiljnijeg.

Ako sumnjate na bilo koje od ta poslednja dva, preporučujemo da se posavetujete sa lekarom. 


Treba li menjati šampon na nekoliko meseci? Kako to utiče na kosu?
Osim ukoliko birate nov šampon da dobijete određeni efekat, nema potrebe da menjate preparate kojima ste zadovoljni. S druge strane, promena ne može da ošteti kosu. Kosa i koža glave se ne “navikavaju” na određen sastav. Koristiti dve vrste šampona naizmenično, od pranja do pranja, nije štetno.

Izostavili smo nešto? Slobodno nas pitajte na saveti@vsdtrade.com.
 

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam