Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Osam letnjih frizura za "Bad Hair day"

 

 

 

Vrućina je. Kasno stižete kući, perete kosu. Sada vam samo još fali da je po ovom paklu i sušite. Mislite, “nema veze, osušiće se brzo samo,” ali mnogo vam se spava. Ležete mokre kose. Dobro jutro, budni ste! Pogled u ogledalo – kosa vam se razletela na sve strane. Češalj? Ne vredi, kosa je kruta, zamršena i neukrotiva. Tako na posao ne možete i očajni ste. Morate brzo da razmislite. Razmislite, ali ne očajavajte. Rešenja, i jednostavnih, ima mnogo. Čitajte dalje i upoznajte se sa osam elegantnih rešenja ne samo tog, nego i drugih letnjih problema sa kosom.


Isprekidani rep 
Sigurno ste se leti često budili kose raščupane vlagom i prevrtanjem po vrućini. Šta činiti? Naša prva ideja je “isprekidani rep”. Potrebno vam je nekoliko gumica za kosu. Prvu stavljate isto kao kad pravite običan rep, a ostale vezujete niz rep, u pravilnim razmacima. Jednostavno je, brzo i praktično, a daće vam jedinstven izgled koji će sigurno privući pažnju.


Običan rep – ali sa trikom
Žurite u kancelariju, ne znate ni da li ste spakovali sve u torbu, a kamo li gde ste zaturili pristojnu šnalu. Imate “onu jednu” izanđalu gumicu koju nosite po kući, neprikladnu za posao i pride verovatno u nekoj drečavoj boji koja se nikako ne slaže sa onim što ste obukli. U najboljem slučaju, izgledalo bi smešno. Trik je da ostavite par pramenova slobodnih kada vežete rep, najbolje sa potiljka. Zatim ih samo omotajte oko gumice i pričvrstite ih.


Raspuštena “riblja kost”
Deluje vrlo promišljeno, upleteno sa velikim trudom i nežnošću, ali ova je frizura lakša i brža nego što mislite. To je samo “riblja kost” koja ne ide direktno uz glavu, već se pletenje započinje pri potiljku i vratu. Kada je završite i vežete, samo malo izvucite pramenove. Tako vas neće stezati, a mada je rešenje munjevito, biće elegantno.


Bokserske pletenice
Jeste li čuli za bokserske pletenice? To je frizura koja se sastoji iz dve kikice. Za ovu frizuru razdeljak napravite po sredini i razdvojite kosu pozadi. Potom upletite dve “riblje kosti.“ Ukoliko imate dužu kosu, ne morate da je pletete do kraja, već samo dok vam ide uz potiljak, a ostatak možete da ostavite da pada slobodno u repićima.


Podignuto pribadačom
Ovu frizuru pravite isto kao prethodnu. Razlika je što ne koristite gumicu nego ukosnice.

Obrnuta pletenica završena u “gornjoj punđi
Imate dugu kosu? Želite obrnutu pletenicu, ali nikad ne znate kako da je napravite? Evo kako: jednostavno vežite kosu u punđu na temenu. Ako, pak, ne znate kako se pravi obrnuta pletenica, ovo vam može biti zabavna avantura. Princip je isti kao sa običnom, ali umesto od temena, pletenje počinjete na potiljku i skupljate kosu idući na gore umesto na dole. Ako je završite gornjom punđom, vrat vam ostaje potpuno slobodan. Zato toplo – jer ne možemo hladno - ovu frizuru predlažemo za letnje vrućine.

 

Mini pletenice i “gornja punđa”
Imate li neposlušnu kosu i padaju vam pramenovi s obe strane lica? Upletite ih u sitne pletenice i sakupite ostatak kose u visoku punđu.


Obrnuta pletenica završena u puževoj punđi 
Ljubitelji obrnute pletenice, ova frizura je prava stvar za vas. Jednostavno počnite da pletete kosu sa strane glave i sakupite je u puževu punđu na kraju. Tako se sprečava “bežanje” pramenova sa kraja.


Verovatno barem nešto od ovog svega niste nikada pokušali. Pokušajte i videćete, lako se savlada. Sada je vreme i, kada se idući put vratite premoreni, slobodno lezite mokre kose i lepo spavajte. Znate da imate brzo rešenje za ono što će vas ujutro zateći.


Naravno, sve možete dodatno da olakšate odgovarajućom kozmetikom za kosu. Ako imate neko pitanje, postavite ga na saveti@vsdtrade.com i čućete šta je najlakše, najbrže, ali i najbolje i najpouzdanije.
 

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

 • template keyboard_arrow_right
 • template

 • prod check
  check
 • akcija - 0 % template
  RSD RSD

  Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

  Prihvatam