Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Najskuplje frizure

DOLARI ZA KOSU, KOSA ZA DOLARE!

Za svoju kosu spremni smo svašta da učinimo. I mnogo da platimo. Prema nekakvom životnom pravilu, što smo bogatiji, više trošimo: na stan, na odeću, vozila, putovanja... I, naravno, na frizuru, odnosno stil. To važi i za žene i za muškarce, pa ne čudi da frizersku uslugu koju vi plaćate X, neka holivudska zvezda ili španski fudbaler plaćaju pet, 10 ili ko zna koliko puta više. Ima, međutim, i zabeleženih slučajeva gde su slavni naplaćivali sopstveno šišanje. Za sponzorstvo, za ulogu ili u humanitarnoj akciji. Bacimo pogled na neke od najskupljih frizerskih intervencija.

OD KUBE DO MENHETNA I SKRAĆIVANJE KRAJEVA ZA $400 Portret nasmejane Dženifer Lopez sa dugom puštenom kosom

Pevačica-glumica Dženifer Lopez kosu je poveravala čuvenom stilisti kubanskog porekla Oribe, čiji cenovnik je startovao od 400 dolara. Toliko je Džej-Lo kod njega koštalo skraćivanje krajeva kose. Samo šišanje, ostale usluge radili su drugi, uz dodatni račun. Oribe Kanales je stilizovao i manekenke pred njujorške revije vodećih dizajnera tokom zlatnog doba supermodela 80-ih i 90-ih. Radio je kosu svima: Sindi, Naomi, Lindi i Kristi... Umro je 2018-e u 63. godini i iza sebe ostavio snažnu liniju kozmetike za kosu.

236 EPIZODA PRIJATELJA, SVAKA POSLE FRIZERA ZA $600

Lik Dženifer Aniston u seriji “Prijatelji” bio je toliko popularan da je danas dovoljno tražiti „Rejčel frizura.“ Autor frizure, Kris Mekmilan, friziranje je naplaćivao 600 dolara. Pa puta 236 epizoda. Aniston je od serije i 90-ih menjala frizuru, ali ostajala je u prepoznatljivom okviru.

Rijana, portret do ramena, u crvenoj haljini nasmešena, kosa duga i puštena IZ PROMENE U PROMENU, A PROMENA PO $2.000

Mega-popularna i provokativna pevačica Rijana svoju frizerku Ursulu Stiven posećuje često, jer neprekidno menja stil i pritom intenzivno tretira kosu. Procenjuje se da Stivenovoj ostavlja oko 2.000 dolara za nekoliko uzastopnih poseta u sedmici posvećenoj kosi. Pa tako do nove ideje i naredne serije šišanja, farbanja i nege. U međuvremenu, salon opsedaju zvezde poput Igi Ejzelije, Rite Ore ili Keri Vašington, odnosno urednici i fotografi magazina poput Voga, Eli, Harpers Bazar i Roling Stoun.

KAD GLUMAC ŠIŠA GLUMCA, UZME $1.000 

Daglas je 1969. kao 25-godišnji glumac igrao je ulogu Karla Diksona u filmu “Živeo heroj” (Hail Hero). Lik iz filma je student koji napušta školu i prijavljuje se u vojsku. U jednoj od sceni, otac mu skraćuje kosu. Tu scenu glumac Artur Kenedi je naplatio 1.000 dolara, odnosno 6.000 posle 51 godine inflacije, u današnjem novcu. Navodno Daglasovo nezadovoljstvo amaterskim radom kolege verovatno je istopila nominacija za Zlatni globus. Čak i ako je nagrada otišla Džonu Vojtu za „Ponoćnog kauboja.“

 ŠIŠAJ KAO BEKAM, ZA $6.000 (IZ TUĐEG DŽEPA)

Fudbaler Mančester Junajteda, Reala, LA Galaksija i drugih klubova poznat je po ekstravagantnom trošenju novca. Zajedno sa svojom suprugom Viktorijom – verovatno jedinom koju pamitimo iz grupe Spajs Girls – trošili su stotine hiljada funti samo za dečje rođendane, a dece imaju četvoro. Bekam je i već tokom karijere postao ikona muškog stila. Stilizovanje kose, međutim, ne košta ga ništa, jer račun od 6.000 dolara plaća njegov sponzor, proizvođač muške kozmetike.

NAJNEPOZNATIJA "SAVRŠENA FRIZURA" ZA $17.000 Dejvid Bekham, portret do ramena, nasmešen, kose začešljane unazad, sa bradom i brkovima, u smokingu i sa leptir mašnom

Ko je Beverli Lateo? Ni pretraga po Guglu ne daje baš jasan odgovor. Znamo ovoliko: italijanska milijarderka u penziji, bavila se nekretninama. Svetski je, međutim, poznata po tome što je 2007. odlučila da želi "perfektnu frizuru" i da je londonskom frizeru zvezda Stjuartu Filipsu za to platila nekih 8.000 funti, odnosno skoro 17.000 dolara.  

LETEĆI SULTANOV BERBERIN, SVAKI ČAS PO $20.000

Hadži Hasanal Bolkia Muizadin Vadaula. Ponovo ime koje većini ništa ne znači. Ali ako kažemo da se radi o sultanu Bruneja, jednom od najbogatijih ljudi na svetu i čoveku naviklom da se kupa u bezgraničnom luksuzu, cifra od oko 15.000 funti (malo više od 20.000 dolara) za svako šišanje zvuči kudikamo shvatljivije. Toliko, naime, u proseku košta let prvom klasom za sultanovog omiljenog berberina, Kena Modestoa. Plus sama usluga, koju Modesto u svojoj berbernici u Londonu naplaćuje 30 funti. Nije jasno kako su se njih dvojica našli, ali srećni berberin je najmanje 16 godina jednom-dva puta mesečno leteo negde u svet.

Devojka sa visokim repom koja drži skupljenje ruke na čelu dok je iza nje jarka crvena pozadina ŽRTVOVATI REPIĆ ZA $40.000 DOBRIM POVODOM

Guru kose i vlasnik kozmetičke linije i tekile Patron Džon Pol Mičel Sistems, milijarder Džon Pol Dežoria ošišao je svoj prepoznatljivi repić za 40,000 dolara. Pritom, šišanje nije poverio nekom svojih stilista, već TV voditeljki Lizi Gibons. Potez je bio humanitarian i Gibonsova je svoju "platu" prosledila žrtvama cunamija u jugoistočnoj Aziji s kraja 2004.

 A KAD GLUMICA ŠIŠA KOLEGINICU JADNICU: $8.000.000

En Hatavej je kosu puštala tri godine. Onda je 2012. za potrebe filma Jadnici (Les Miserables) iz 2012. koleginici Nikoli Sloen dozvolila da joj pramenove brutalno odseče nožem, kako bi ih u poniženju prodala za periku. Šišanje je, naravno, debelo naplatila. Za ulogu kasirala osam miliona dolara. Do sada nije zabeleženo skuplje šišanje.

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam