Proizvodi

close
sort proizvodi
news

10 frizura za proleće

 

 

Možda ne postoji „pravo“ vreme za promenu frizure, ali priznaćete da se proleće čini kao odličan period za promene – čišćenje kuće, novi hobi ili novu frizuru. Na svu sreću, za 2024. godinu su neverovatno raznovrsni i čine odlazak u salon uzbudljivijim nego inače. Dok su frizure iz 90-ih, poput hobotnice i miksija, vladale u protekloj godini, frizeri predviđaju povratak dužih frizura iz 70-ih. Što se šiški tiče, one inspirisane Džejn Birkin će, po svemu sudeći, privlačiti poglede tokom cele godine.

Kraće frizure će i dalje biti u trendu, ali očekujte ležernije stilove. Opušteni bob i piksi sa prirodnim talasima će zameniti svedenije stilove poput  kao što su bowl cut (čuvena “šerpa” koje se sećamo iz detinjstva) i cipal, što je odlična vest za one koji više vole jednostavnu rutinu stilizovanja. Ako, ipak, uživate u stilizovanju kose, ne brinite, još uvek postoje frizure za vas. Bob i halo frizura do brade pružiće vam mnogo mogućnosti da se igrate toplotnim alatkama i četkama kako biste postigli savršen oblik.

 Talasasti “tupi” bob. Trend ležernijih frizura ovog proleća stavlja fokus na blago razbarušene talase koji oponašaju prirodnu teksturu. Umesto slojeva, naglasak je na tupim krajevima koji daju i moderan obrt klasičnom bobu. Ukoliko se ove sezone odlučite za talasasti tupi bob, zamolite svog stilistu da smanji “težinu” na krajevima kako bi se postigao lepršaviji, opušteniji i puniji izgled, u zavisnosti od teksture vaše kose.

“Birkin” šiške iz 70-ih. Iako ne možemo tačno predvideti koji će se modni ili kulturni trendovi iz 70-ih ponovo vratiti u modu, naša “kristalna kugla” kaže da će Birkin šiške iz tog doba definitivno imati svojih novih “pet minuta slave”. Ova frizura je inspirisana legendarnom Džejn Birkin, ima pune, francuske šiške uparene sa dužinom do ključne kosti ili dužom kosom. Tajna savršenog izgleda ove frizure su suptilni, donekle neujednačeni slojevi koji joj daju mekan i prirodan izgled. Ova frizura je sjajan izbor za one sa prirodnim blagim talasima, budući da ova tekstura kose daje taj opušteni, nonšalantni izgled bez napora, uz minimalno oblikovanje. deovjka sa braon kosom i siskama

Bob do brade. Još jedna kratka frizura koju možete očekivati 2024. je bob do brade. Čak je i prelazak sa dužine do vrata na ovu dužinu dovoljno dramatičan da napravi značajnu razliku u vašem izgledu. Karakteriše ga dužina do brade, suptilno uokviruje lice, a vašem celokupnom stilu daje modernu i razigranu notu. Možete ga nositi sa razdeljkom na sredini ili dodajte malo kreme za kovrdžavu kosu za pomalo divlji, ali jednako upečatljiv izgled. 

Halo fizura. Ne morate biti anđeo da biste imali oreol - ovaj gotovo eterični stil će vas dovoljno približiti tome. Moglo bi se reći da je halo opuštenija verzija bowl cut frizure. Opuštenog, okruglog oblika, ova frizura koja uokviruje lice izvija se ispod obrva, uokviruje lice i otvara se na jagodicama. Dužina može da varira od brade do ključne kosti, ali osnova ovog izgleda su zakrivljene šiške. Zamolite svog stilistu da iseče suptilne slojeve kako bi šiškama dao više pokreta. Halo frizura je idealna za sve tipove kose i daje autentičan izgled s naglaskom na prirodnoj teksturi. 

Kovrdžavi piksi. Ovog proleća, klasični piksi dobija atraktivnu nadogradnju. Stilisti predviđaju da će ova kratka frizura sa kovrdžavim šiškama biti odlična opcija za one koji žele da potpuno osveže svoj izgled. Osnovna karakteristika ove frizure su široke šiške ili sloj koji nežno prelazi preko čela, pa zamolite svog stilistu za više slojeve sa strane, kako bi se sav volumen fokusirao napred. Ovaj izgled je odličan za one sa prirodno talasastom/ kovrdžavom teksturom kose jer omogućava vašoj kosi da bude to što jeste bez previše stilizovanja.

 Šiške do trepavica. Ove godine očekujte šiške koje su duže nego što ste ikada ranije videli. Stilisti očekuju da ovo bude zaista veliki trend, pa ukoliko ste fan dugih šiški, ovo je zaista vaš trenutak.Možete ih nositi I ako je vaša kosa prirodno ravna jer ove šiške ne zahtevaju toliko stilizovanja kao druge vrste šiški (npr., “zavesa” šiške). Za funkcionalnost, zamolite svog stilistu da vam srednji deo šiški ostane malo kraći i tanji (tako da vam ne ometa vid), a da sa stranice budu duže kako bi se stopile sa ostatkom kose.

 Afro frizura. Postoje razne kovrdžave frizure koje ističu prirodnu lepotu teksturirane kose, ali stilisti se slažu da je okrugli oblik afro frizure najsvestraniji (što ga čini i najpopularnijim). Ovaj stil uokviruje lice i omogućava da lokne izgledaju punije i ujednačenije. Postoji nekoliko varijacija ove frizure u zavisnosti od teksture i dužine, pa je najbolje da svom stilisti pokažete sliku kako biste bili sigurni da tačno zna koji oblik i dužinu želite.

 Uglađeni shag. Ovu frizuru možete posmatrati kao bogatiju verziju razbarušenog boba koji je bio u trendu 2023. godine. Ova frizura je savršena za one kojima je dosadio njihov osnovni bob i žele da ga osveže. Duži, ravniji slojevi i izvrnuti krajevi čine ga uglađenijim i zanimljivijim od klasičnog boba, a jednostavnost ove frizure olakšava stilizovanje i održavanje, zbog čega stilisti smatraju da će to biti jedna od najtraženijih frizura 2024. godine.

Stepenovanje

Trend stepenasto oblikovanih frizura već je prisutan, a poseban naglasak je na kraćim prednjim pramenovima. Stepenovi naglašavaju konture lica poput krila leptira, osvežavaju izgled i dodaju volumen kosi. Postoje brojne varijacije ovog trenda, a i lako se prilagođava različitim dužinama kose. Ukoliko želite ženstvenu frizuru koja nežno ističe konture vašeg lica, dajući vašoj kosi volumen i pokret, ovo je siguran izbor za vas. volumen i pokret. devojka sa crvenom ravnom kosom

Šiške na straniIzvinjavamo se Generaciji Z, ali bočne šiške se vraćaju na velika vrata. Brojne svetske zvezde (i one mlađe generacije) su već prihvatile ovaj trend, a stilisti najavljuju da će proleće, ali i leto obeležiti ovaj atraktivni (za neke vamp, za druge romantičan) izgled. Ukoliko već imate šiške ili slojeve koji vam uokviruju lice, samo razdvojite kosu na jednu stranu da biste dobili sličan izgled. Ali, ako ste spremni za promenu frizure, zamolite svog stilistu da iseče tupe šiške dužine do trepavica ili duže, što će vam dati malo prostora za stilizovanje. 

Ukoliko osećate da vam je potrebna promena, ovog proleća probajte sa parolom “nova sezona-nova frizura”. Možda će to biti nove šiške ili bob do brade, ali realnost je da jedan odlazak kod stiliste može da da vam promeni ostatak godine. Za neke od frizura koje smo vam predložili nije vam čak ni potrebna usluga stiliste. U stvari, najveći trendovi u 2024. su šokantno jednostavni. Impresionirani? 

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam