Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Lokne u fokusu: nega kovrdžave kose

 

 

Da li tražite način da konačno izvučete maksimum iz svoje kovrdžave kose? Ili vaša trenutna rutina nege kose ne funkcioniše? Ne brinite, na pravom ste mestu! Lokne mogu da budu neverovatno jedinstvene i lepe, ali im je potrebna posebna nega da bi izgledale zdravo i negovano. Adekvatna nega prirodno kovrdžave kose i pronalaženje pravih proizvoda za negu i stilizovanje mogu da naprave veliku razliku u izgledu vaših pirodnih lokni. Predstavljamo vam abecedu najbolje nege ovog tipa kose i savete u vezi sa najboljim proizvodima pomoću kojih ćete moći da kreirate sve te frizure za kovrdžavu kosu o kojima oduvek maštate.
 
Održavanje i stilizovanje kovrdžave kose je jedinstvena kobinacija avantura i prepreka. Prvo, tu je faktor suvoće. Prirodna ulja kovrdžave kose teško prolaze kroz lokne čineći vašu kosu sklonom isušivanju i kovrdžanju. Sa druge strane, previše vlage može da pretvori vašu kosu u potpuno novi nivo haosa. Složićemo se da su lokne prelepe i da su retki oni koji ne žale što ih nemaju, ali raščešljavanje često izgleda kao olimpijski sport. Toplota, grubo i suvo četkanje i hemijski tretmani takođe mogu da oštete lokne. Ali, postoji izlaz…
 
Održavanje lokni počinje adekvatnom rutinom nege i tretmanima hidratacije. Pranje kose hidratantnim šamponima bez sulfata obezbeđuje nežno čišćenje bez uklanjanja prirodnih ulja. U kombinaciji sa bogatim, hidratantnim balzamom koji će dubinski nahraniti lokne, ovo je osnovna nega za kovrdžavu kosu i polazna tačka svakog stilizovanja. Restart Pack Soft Curls, savršeni set za negu kovrdžave kose sadrži šampon, kondicioner i kremu za stilizovanje koji doprinose balansiranju mikrobioma skalpa, hidriraju i neguju različite tipove - od talasaste do izrazito kovrdžave kose. Pro You set za kovrdžavu kosu takođe predstavlja odličan izbor ukoliko je potrebno da povratite bujnost, živahnost i sjaj svojoj kovrdžavoj ili talasastoj kosi. preparati za neku kovrdzave kose 
 
Uključivanje redovnih tretmana dubokog kondicioniranja pomaže u održavanju ravnoteže vlage i elastičnosti u vašim loknama, ali redovno pranje kose samo po sebi neće vam to obezbediti. Potrebni su vam proizvodi posebno kreirani za lokne – recimo, kreme ili sprejevi - da biste imali frizuru kakvu želite. Jasno je da svaki tip kose zahteva specifične tehnike ili proizvode koji će vam pomoći da je pravilno oblikujete, a isto važi i za frizure za kovrdžavu kosu.
 
Maske i kondicioneri za kosu daju vašim loknama dodatnu negu, uz povećanje vlažnosti, čineći je mekom, nahranjenom i lakšom za raščešljavanje, a vaše lokne elastičnim i definisanim. Dakle, u ovom slučaju, ako želite kvalitetan proizvod za svoju kovrdžavu kosu, svakako probajte Equave Curls Detangling za dodatnu negu, kontrolu i definiciju kovrdžave kose. Formulisan na bazi hladno ceđenog prirodnog ulja kajsije, ovaj kondicioner hrani kosu, kontroliše neposlušne vlasi, pomaže u definisanju svih tipova kovrdža, a raščešljavanje čini lakim i jednostavnim. devojka sa kovrdzavom narandžastom kosom

Čak i u dobrim danima za vašu frizuru (“good hair day”), kovrdžava kosa je frizura sama po sebi. Međutim, nekada sigurno poželite i “malu pomoć” fena za kosu ili prese za ispravljanje kose. Ono što je kovrdžavoj kosi potrebno u tim situacijama, možda i više nego ostalim tipovima kose, jeste sprej za zaštitu od toplote. Moramo vam reći da je naš favorit Caviar Restructuring Bond Repair Leave-in Heat Protection Spray koji efikasno štiti vašu kosu od toplote, čineći je neverovatno glatkom, mekom i upravljivom.
 
Pored prilagođene i fokusirane rutine nege kose, tehnike stilizovanja su takođe važne. Sve dame sa prirodno kovrdžavom kosom sigurno već znaju za “trikove” poput vezivanje kose u visoki rep u toku spavanja ili nežno uvijanje kose u peškir posle pranja kose umesto uvrtanja. Na sreću, postoje sjajni proizvodi koji održavanje i stilizovanje kovrdžave kose čine jednostavvnim i zabavnim, poput Style Masters Curly Fanaticurls, sa kojim će kovrdže biti pod vašom potpunom kontrolom, a vaša kosa sjajnija i atraktivnija nego ikada ranije.
 
Kada su u pitanju opuštenost ili neposlušnost koje su česti neželjeni “sastojak” koji može da pokvari bilo koju kovrdžavu frizuru, predlažemo da koristite preporučene, testirane i kvalitetne preparate za stilizovanje. Ako želite nešto da se usredsredite na definiciju svojih prirodnih lokni, Canvas Any Way Texture Spray sa arganovim uljem je pravi izbor. Ovaj svaršeni veganski sprej omogućava jednostavno kreiranje željene teksture i dugotrajni stajling, pruža otpornost na vlagu do 24 sata, kao i zaštitu od zagađenja. Za profesionalni izgled i više volumena koji čak i prirodno kovrdžavima može da bude problematičan, preporučujemo Caviar Multiplying Volume Styling Mist, čudesni sprej za povećavanje volumena koji hrani i dodatno hidrira kosu, za dodir mekan i baršunast poput svile. ljubicasti sprej za volumen i stilizovanje kose

Ukoliko ste pristalica prirodnog izgleda, postoji čitav niz proizvoda koji su usmereni na “prirodne” frizure za žene sa kovrdžavom kosom. Pošto je kosa prirodno kovrdžava, proizvodi za negu kose moraju da budu usmereni na ključni izazov ovog tipa kose - upravljivost. Stoga je preporuka da se odlučujete za proizvode za stilizovanje koji smanjuju kovrdžanje, a istovremeno definišu kovrdže i čine kosu lakšom za upravljanje i manje sklonom lomljenju.


Bez obzira na to kako stilizujete kosu, trebalo bi da izbegavate prečesto pranje, budući da je kovrdžava kosa sklonija oštećenju kada je mokra. Redovno kondicioniranje, mali trikovi koji na svakodnevnom nivou čuvaju kosu od oštećenja i proizvodi za stilizovanje namenjeni baš vašem tipu kose su siguran put do zdrave i negovane kose, ali i vašeg zadovoljstva. Fokusirana i kvalitetna rutina nege je sastavni deo održavanja zdrave, teksturirane kose, a žene sa različitim tipovima kovrdžave kose danas imaju više opcija za stilizovanje nego ikada zahvaljujući proizvodima formulisanim za specifične tipove kose.


Ukoliko vam je potrebna pomoć prilikom odabira adekvatnog proizvoda za vašu kovrdžavu kosu, pišite nam na saveti@vsdtrade.com, ili na društvenim mrežama. 

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam