Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Šta vaša kosa govori o vašem karakteru?

 

 

U današnje vreme, TikTok je bez sumnje glavno mesto svih trendova, poput #daydumping, #cottagecore, ili Bold Glamour filtera. Najnoviji trend je teorija kose. Video snimci koji koriste hešteg #hairtheory imali su impresivnih 48 miliona pregleda dok su korisnici - uglavnom mlade žene – provodili silno vreme kako bi i same testirale teoriju.

 

Ovi snimci prikazuju korisnice sa različitim frizurama, budući da teorija nastoji da pokaže da način na koji nosite kosu može promeniti ne samo vaš izgled, već i to kako se osećate i kako vas doživljavaju. Frizure mogu reflektovati i vašu ličnost, stil i samopouzdanje, a svi ovi faktori mogu uticati na to kako vas ljudi vide. Na primer, smelija frizura jarkih boja može ukazivati i na smeliju ličnost, sklonu eksperimentisanju, dok uglađeniji, klasičniji stilovi sugerišu sofisticiraniju osobu koja se drži proverenih i društveno prihvatljivijih stilova. 

 

devojka sa smedjom negovanom talasastom kosom

Kao što pokazuje bezbroj video snimaka sa heštegom #hairtheory, kosa zaista ima moć da transformiše ceo vaš izgled. Dužina, boja, stil i tekstura kose mogu uticati na to kako vas drugi percipiraju i takođe utiču na to kako se sami osećate. Sveže isfenirana kosa može učiniti da se osećate samopouzdanije, nova boja može učiniti da se osećate osveženo, dok loš dan za kosu (#badhairday) može učiniti da budete svesniji sebe. Frizure takođe mogu biti način da se izrazimo i da govorimo o sopstvenoj ličnosti i stilu.

 

Jedan od razloga zašto je teorija kose u trendu je taj što korisnici TikTok-a veruju da način na koji neko nosi frizuru može da vam kaže mnogo o toj osobi. Tako, recimo, puštena prirodna kosa, iako jedan od lakših stilova za kreiranje, ukazuje na opušten pristup lepoti. To je izgled bez napora i sugeriše da se osoba oseća dobro u sopstvenoj koži. Ukoliko podižete samo deo kose, ostaljate utisak opuštene, šik osobe, budući da je u pitanju stil koji možete koristiti u svim prilikama – od ležernih do formalnih događaja.

 

Elegantna punđa odiše sofisticiranošću i ukazuje na to da ste osoba koja je orijentisana ka cilju i da teži uglađenom izgledu. Takođe je i praktično rešenje za one koji žele da drže kosu dalje od lica. Kosa u repu je funkcionalna i praktična i sugeriše da je osoba efikasna i fokusirana, ali da voli da bude u trendu. Šnale za kosu su idealno rešenje za praktičan i elegantan izgled, ukazuju na kreativnost i sklonost ka igranju i uživanju u različitim stilovima, uz određenu dozu praktičnosti.

 

Duga, kratka, kovrdžava ili ljubičasta kosa, takođe, govore mnogo o vašoj ličnosti. Iako nije uvek ispravno suditi o knjizi na osnovu korica, postoje neverbalni signali koji ukazuju na to ko ste vi zapravo i kakav utisak želite da ostavite na svet oko sebe. Žene (ali i muškarci) pridaju veliku važnost svojim frizurama.  

 

devojka sa kratkom ljubičastom kosom

Tako se, na primer, kratke frizure na ženi doživljavaju kao samopouzdanje. Ravna kosa se doživljava kao formalnija i poslovna, posebno ako je ošišana iznad ramena, dok duža raspuštena kosa ukazuje na manje profesionalan pristup u poslovnom svetu kojim (još uvek) dominiraju muškarci. Kratka kosa takođe znači da ne volite da gubite vreme na uređivanje frizure što vam ostavlja više vremena za druge stvari.

 

Kovrdžava i talasasta kosa ukazuju na to da volite zabavu, zbog čega se osobe sa kovrdžavom kosom često ne shvataju ozbiljno. Sa druge strane, osobe sa gustom i talasastom kosom se često doživljavaju kao veoma kreativne, dok sama gusta kosa pokazuje da imate jaku snagu volje. Oni sa ravnom kosom koji je uvijaju često žude za više avanture u svom životu, dok oni sa kovrdžavom kosom koji je ispravljaju žele manje haotičan život sa više smirenosti i kontrole. Puštena, duga, nestilizovana kosa stvara utisak da ste više u kontaktu sa svojim osećanjima (slično hipi stilu), dok stilizovana kosa srednje dužine ostavlja utisak staložene osobe koja promišlja svaki korak. 

 

devojka sa braon kovdžavom kosom

Možda se onima koji su potpuno posvećeni svojoj kosi ovo neće dopasti, ali frizura koja je savršeno stilizovana 24 sata dnevno ukazuje na to da ste samokritični, a ponekad, možda, i “kraljica drame”. Potreba da “svaka dlaka bude na svom mestu” sugeriše nervozan karakter i površan fokus na život. Druga strana medalje su oni koji bez mnogo razmišljanja vezuju kosu u neuredne repove ili pletenice što ukazuje na to da stavljaju potrebe svih drugih ispred svojih.

 

Asimetrične frizure pokazuju zabavan, avanturistički karakter, dok savršene, simetrične frizure govore o direktnoj, racionalnoj osobi kojoj je vreme najvredniji resurs. Možda će vas ovo iznenaditi, ali osobe koje preferiraju jako kratke frizure smatraju se romantičarima.  

 

Izbor boje takođe govori o vašoj ličnosti. Plavuše dobijaju više pažnje, dok se brinete smatraju misterioznim. Trenutno je u trendu prihvatanje sede kose, što pokazuje samopouzdanje u suočavanju sa društvom koje diskriminiše godine. Farbana kosa jarkih boja pokazuje ili pobunu ili potrebu za pažnjom. Dame sa crvenom kosom se svrstavaju u kategoriju vatrenih. 

 

devojka sa vatreno crvenom talasastom kosom

Ako osećate potrebu za promenom, najjednostavnijie je da odete u salon kako biste pronašli novi način da se izrazite. Žene će promeniti frizuru mnogo puta tokom svog života, što može biti samo trenutna potreba da se unese osveženje u svakodnevicu, ali i refleksija njihove ličnosti i fokusa u životu.

 

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam