Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Psihologija mirisa: Istražite svet mirisa u proizvodima za kosu

 

 

Više od bilo kog drugog čula, mirisi imaju sposobnost da utiču na osećanja. Mirisi pomažu u stvaranju atmosfere u kući ili na radnom mestu ili dodaju posebnu notu ličnom stilu kada su u pitanju parfemi ili toaletne vode. Međutim, mirisi koji se koriste za proizvode za ličnu negu, uključujući i negu kose, mogu i trebalo bi da imaju mnogo intimnije značenje za one koji ih koriste.


Proizvodi za ličnu negu, kao što su sapuni, losioni, šamponi, kondicioneri, i drugi slični proizvodi treba da budu izrađeni sa posebnom pažnjom kada su u pitanju arome. Parfimisti uzimaju u obzir mnoge različite faktore kada dizajniraju ove arome, od tipa potrošača na koji ciljaju do iskustva brenda koje bi želeli da ponude tim potrošačima. U vrlo realnom smislu, parfimista zadužen za izradu aroma za proizvode za ličnu negu mora dobro da razume psihologiju mirisa i kako miris može da transformiše proizvod.


Mnogo je stvari koje igraju važnu ulogu u tome kako neko doživljava miris, posebno u pogledu proizvoda za negu kose. Najvažniji faktor je da li miris ispunjava obećanje određenog brenda. Jedan od načina da se to postigne je korišćenje sličnih komponenti u više vrsta mirisa unutar samog brenda kako bi se stvorila prepoznatljiva aroma u različitim proizvodima zbog koje će se neko uvek vraćati.


Energične nasuprot opuštajućim aromama devojka sa narandžastom kosom i šiškama

Na najosnovnijem nivou, mirisi u proizvodima za ličnu negu, pa i negu kose, spadaju u jednu od dve kategorije. Energične arome mogu vam pomoći da se probudite, osetite sveže i pripremite se za dan pred vama, dok su opuštajuće arome dizajnirane da vam pomognu da se opustite i relaksirate.


Energične arome su, najjednostavnije rečeno, na “voćnoj” strani, uključujući intenzivne citrusne arome koje se mogu kombinovati  sa drugim mirisima kako bi se stvorio niz novih i inovativnih profila mirisa. Određeni začini takođe spadaju u ovu kategoriju, a među najpopularnijim su svakako đumbir i cimet. Aroma zelenog čaja je takođe veoma popularna u ovoj kategoriji, pa, ukoliko već niste, preporučujemo da probate osvežavajući UniqOne Green Tea ili zavodljivi miris kokosa u Uniqone Coco, tretmanima za kosu koji će vam, osim uživanja u jedinstvenim aromama, omogućiti mnogo toga u smislu nege i obnavljanja kose, a pritom su nezamenljivi i kada je raščešljavanje kose u pitanju. alterna plavi preparat za kosu

 

Ukoliko vašem životnom stilu više odgovaraju osvežavajuće i lagane arome, svakako probajte Canvas Another Day, veganski, lagani suvi šampon koji čisti, osvežava i omekšava kosu ili Canvas More to Love Bodifying Shampoo, oba sa neodoljivom aromom vučjeg trna i mandarine za savršeno pozitivan dan. Za najbolje rezultate, preporučujemo kombinovanje sa drugim proizvodima iz Canvas kolekcije.


Sa druge strane, opuštajuće arome imaju tendenciju da budu malo toplije i mekše. Nedostaje im oštrina energičnih aroma, ali vam pružaju potpuno drugačije iskustvo nege. Među najpopularnijim vrstama opuštajućih aroma je prirodna vanila, posebno kada je uparena sa drugim slatkim mirisnim sastojcima. Odličan primer je Orofluido veganski šampon za blago čiščenje svih tipova kose, prijatne, svilene teksture i predivnog mirisa ćilibara i vanile. Čokoladne arome su takođe popularna opcija, ali i bogate arome ruža i gardenija.


Mnoge vrste aroma mogu spadati u neku od dve kategorije, u zavisnosti od načina na koji se mešaju. Primer za to je kokos, koji kada se koristi zbog svoje tropske mirisne note može da napravi odličan osvežavajući miris, a sa druge strane može biti neverovatno opuštajući kada se pomeša sa toplijim i bogatijim mirisnim sastojcima.


Muške i ženske arome

Još jedna oblast na koju parfimista treba da obrati pažnju jeste da li se miris proizvoda za negu kose smatra muškim ili ženskim. U celini, većina proizvoda se prodaje za oba pola, dok se vrlo mali broj smatra uniseks proizvodima. american crew parfem

Muški mirisi imaju tendenciju da budu « moćniji ». Generalno, voćne note i cvetne arome su retke u ovim vrstama mirisa, mada se mogu koristiti za dodavanje suptilnih nota celokupnoj aromi i dodavanja složenosti profilu mirisa. U aromama dizajniranim za muškarce prisutniji su jaki, snažni sastojci mirisa. Sveže note, « zelene » arome su među najpopularnijim, a često se kombinuju sa « drvenim » mirisnim notama. Americana Fragnance, toaletna voda za muškarce, inspirisana životnim stilom američkog muškarca čistih i osvežavajućih mirisnih nota. Mirisne note poput bergamota, limun, kašmira i sandalovine pružaju bogato iskustvo uživanja u mirisu. Win Frangance, sa egzotičnim mirisima bergamota, mandarine i pačulija sa nežnim uplivom cimeta, daju intenzivan i zavoljiv miris ovoj toaletnoj vodi.  mirisne četke za kosu u različitim bojama

 

S druge strane, ženstveni mirisi imaju tendenciju da ističu prirodne sastojke mirisa, posebno one koji spadaju u cvetnu ili voćnu liniju. Mirisi orijentisani na žene takođe imaju više egzotičnih tonova kao što su orijentalne mirisne note. Za posebno iskustvo uživanja u mirisnim, voćnim ili cvetnim notama svima koji žele drugačije iskustvo nege preporučujemo Color us mirisne četke sa povećanom fleksibilnošću, unapređenim antibakterijskim svojstvima i egonomskim dizajnom koji savršeno odgovara obliku glave. Voćni mirisi jagode, limuna, manga i cvetne note lavande, ruže i jasmina, pružiće vam potpuno novo iskustvo češljanja i nege kose. 


Poslednja stvar koju treba uzeti u obzir pri razvoju mirisa za proizvod za ličnu negu je specifična vrsta proizvoda. Proizvodu kao što je, na primer, tečni sapun za telo ili losion će verovatno biti potreban mnogo drugačiji profil arome u poređenju sa sredstvom za pranje lica ili kose. Prvi može biti dizajniran da bude muški ili ženstven – opuštajući ili energičan. Međutim, umivanje lica ne samo da okrepljuje, već mora imati prilično uniseks mešavinu aroma kako bi se osiguralo da zadovolji potrebe najšireg mogućeg spektra potrošača.


Kao što smo već spomenuli, mirisi, više od bilo kog čula, imaju sposobnost da utiču na osećanja. Odaberite one mirise koji odgovaraju vašem stilu života i koji će vašu rutinu nege pretvoriti u jedinstveno aromaterapijsko iskustvo. 


Posetite našu online prodavnicu www.vsdtrade.com i izaberite proizvode zbog kojih ćete se svaki dan osećati izvanredno. 


Za više informacija o proizvodima i nezi kose, pišite nam na saveti@vsdtrade ili na društvenim mrežama.

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam