Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Selfcare rutina za 2024. godinu

 

 

U užurbanom svetu u kome živimo, određivanje prioriteta u smislu brige o sebi ponekad izgleda kao nemoguća misija. Međutim, izdvajanje vremena za sebe je od suštinskog značaja za naše fizičko, mentalno i emocionalno blagostanje. Selfcare, naravno, drugačija je za svakoga od nas, ali jedno stoji - kada izgledate i osećate se najbolje što možete, živite najbolju verziju sebe. Uz ostale rituale i “sitnice” koje pomažu da to zaista i realizujemo, briga o kosi je za svaku ženu svakako jedna od važnijih stavki. Dakle, ako želite da sebi date prioritet u 2024. godini, evo vodiča za početak.


Selfcare se odnosi na rituale, navike i aktivnosti kojima se bavimo u cilju brige o svom fizičkom, emocionalnom i mentalnom zdravlju. To uključuje donošenje svesnih odluka da se daju prioriteti aktivnostima i ponašanjima koja poboljšavaju opšte blagostanje i smanjuju stres i takozvani burnout efekat. Briga o sebi je važna jer nam pomaže da održimo svoje fizičko, emocionalno i mentalno zdravlje, što je ključno za ukupan kvalitet života. Praktikovanjem  brige o sebi možete smanjiti stres i anksioznost i poboljšati svoje raspoloženje i odnose.


Postoji mnogo različitih selfcare rutina, kao što su redovno vežbanje, zdrava ishrana, redovan san, praktikovanje svesnosti (mindfulness), provođenje vremena u prirodi ili učestvovanje u aktivnostima koje vas čine srećnim i ispunjenim. Postavljanjem brige o sebi kao prioriteta možete poboljšati svoje opšte zdravlje i blagostanje i živeti srećnijim i ispunjenijim životom. devojka u penušavoj kupki u kadi pije kafu

 

Briga o kosi kao važan deo brige o sebi

Vreme donošenja novogodišnjih odluka je za nama i savršeno je vreme da razmislite o samousavršavanju i postavljanju ciljeva za predstojeći period. Vaša rutina lepote je odlično mesto za početak, jer briga o vašoj koži, kosi, opštem zdravlju i fizičkom izgledu može doprineti da budete sigurniji i osećate se bolje. Dajemo vam nekoliko smernica kako bismo pomogli vaš put do savršene brige o kosi kao važnog dela vaše brige o sebi.


Pranje kose je dobar početak

Pranje kose možda ne izgleda kao luksuz, ali sveže oprana kosa je odličan početak za bilo koju frizuru. Ako vam je kosa suva, nahranite je hidratantnim šamponom kao što je Caviar Replenishing Moisture šampon, koji hidrira kosu, štiti boju od izbleđivanja i sprečava buduća oštećenja. Za najbolje rezultate, kombinujte ga sa Caviar Replenishing Moisture hidratantnim kondicionerom koji će čak i izrazito suvu kosu učiniti mekšom, blistavijom i zdravijom.


Dok perete kosu, uživajte u terapeutskim efektima tople kupke. Znate i sami da ne postoji ništa bolje od tople kupke ili tuširanja nakon dugog dana. Iako ne preporučujemo pranje kose previše toplom vodom, nema razloga da sebi uskratite ovaj ritual. Jednostavno umotajte kosu u punđu i dajte sebi vremena da se opustite i otklonite stres pre nego što završite tuširanje. Kada dođe vreme da operete kosu, okrenite mlaznicu tako da voda bude mlaka.


Maska za kosu kao imperativ

Pre nego što završite svoju rutinu tuširanja, dajte svojoj kosi vrhunski poklon za negu: masku za kosu. Iako će regenerator poslužiti za redovno pranje kose, kada tražite luksuzni osećaj potpune nege birajte proizvode koji nude nešto više. Restart Recovery je intenzivna maska sa dvostrukim dejstvom koja pomaže u balansu mikroba i ojačava oslabljenu i oštećenu kosu jačajući je iznutra. ljubicasta maska za kosu

Za ultimativno obnavljanje kose svakako probajte Caviar Restructuring Bond Repair, masku koja dubinski obnavlja sa mikro-perlama koje se aktiviraju u dodiru sa vodom. Ova originalna mešavina sastojaka pomaže da se kosa restrukturiše, poboljšava poslušnost kose i čini je mekom, sjajnom i potpuno obnovljenom.


Hidratacija za celodnevni sjaj

Lepota počinje iznutra, a adekvatna hidratacija je ključna. Odlučite se da pijete dovoljno vode svaki dan. Hidrirana koža i kosa izgledaju mlađe i vitalnije, a primetićete prednosti ne samo na svom tenu i kosi, već i na opštem zdravlju. Za zdravu i vitalnu kosu, ključna odluka je da posvetite pažnju sastojcima u proizvodima za negu kose. Kada je hidratacija u pitanju, prepustite se neverovatnim svojstvima Orofluido veganske maske za kosu sa intenzivnim hidrirajućim i obnavljajućim dejstvom. Luksuzna formula sa tri organska ulja (argan, ciperus i lan) prijatne, svilene teksture i predivnog mirisa ćilibara i vanile obavija vlasi, hidrira i jača kosu dajući joj zdraviji izgled i čineći je svilenkastom i blistavom.


Koristite serum
Ako volite da ugađate sebi, a da vam za to ne treba previše vremena ili truda, serumi za kosu su pravi izbor. Možete ih stavljati i preko dana ili odabrati neki koji ćete nanositi tokom noći kako bi negovali vašu kosu dok spavate, što znači da proizvod u suštini obavlja sav posao umesto vas. Olaplex No.9 Bond Protector Nourishing Hair Serum je tretman koji se ne ispira namenjen svim tipovima kose koji štiti kosu od zagađenja i štetnih efekata toplote i koji će dodatno upotpuniti vašu uobičajenu rutinu nege kose. preparat za kosu bele boje

 

Dobar izbor je i Restart Recovery Sealing Drops, proizvod koji štiti kosu od lomljenja, ali i balansira mikrobe vlasišta. Sadrži ulje kokosa koje je poznato po blagotvornim dejstvima na izgled i zdravlje kose i ulje kamilice koje smiruje kožu glave i poboljšava njenu vitalnost.


Osim kvalitetne i personalizivane rutine nege kose, postoje brojni načini da brigu o kosi, ali i sveukupunu brigu o sebi podignete na viši nivo. Redovan san je važan deo tog procesa – vaša kosa i koža će vam zaista biti zahvalne ako im priuštite kvalitetan beauty sleep. Ponekad, ono što je potrebno vašoj kosi nije na površini. U stvari, vaša ishrana može igrati glavnu ulogu u održavanju zdrave kose. Ulepšajte svoj dan nege o sebi dijetom koja je puna ukusne, a zdrave hrane za kosu kao što su lisnato povrće ili slatki krompir. Ako želite da svojoj kosi date dodatni podsticaj, uvedite vitamine za kosu u svoju dnevnu rutinu.


Najvažnije, odvojite vreme za sebe. Bilo da je u pitanju opuštajuća kupka, maska za lice ili meditacija, dajte prioritet trenucima koji vam omogućavaju da se opustite i podmladite. Miran um se odražava na vašoj koži i kosi. Prihvatanje novog režima nege kose u 2024. godini treba da bude više nego samo praćenje trendova; radi se o posvećenosti zdravlju i lepoti vaše kose. Sa ovom prilagođenom rutinom, ne ulažete samo u proizvode koji će transformisati vašu kosu, već i u praksu koja neguje vaše opšte blagostanje. 


Lepa kosa je putovanje, a ne destinacija, i ovim ritualima nege zapravo postavljate osnovu za fantastičnu kosu cele godine. Učinite ovu godinu onom u kojoj ćete se prema sebi i svojoj kosi odnositi sa ljubavlju i brigom koju zaslužujete, čineći svaki dan dobrim danom za kosu!

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam