Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Kako održati volumen kose tokom zime?

 

 

Ah, održavanje kose u toku zime – možda zvuči bezazleno, ali ovih nekoliko reči čest su izvor frustracija.  Naravno, zima nije baš tako loša – tu su i sneg, topli napici i prijatne večeri pored kamina, ali, pitajte bilo koju ženu koja je ikada nosila kapu tokom hladnih zimskih dana kakav je osećaj kada je skine i pita se zašto je uopšte izlazila napolje i kuda je nestala frizura. Činjenica je da kosi najviše nedostaje volumen tokom zimskih meseci, pre svega zahvaljujući nedostatku vlage u vazduhu. U kombinaciji sa suvim vazduhom u prostorijama dobijate recept za „bade hair day“. Postizanje volumena tokom zime predstavlja ozbiljan izazov, a sve, zapravo, počinje izborom frizure i preparata za negu i stilizovanje kose.

 

Prvo, trebalo bi da se konsultujete sa frizerom i kažete da je vaš glavni cilj volumen. Finim, ravnim teksturama često zimi najviše nedostaje volumen, pa bi vaš frizer mogao da vam preporuči drugačiju frizuru od vaše uobičajene. Na primer, mogao bi da doda više slojeva na temenu i oslobodi težinu sa delova glave na kojima je kosa gušća. 

 

Sledeći korak je da se pobrinete da svoj uobičajeni šampon zamenite onim koji daje kosi volumen. Ako vaš tip kose to može da izdrži, nastavite sa hidratantnim kondicionerom samo na vrhovima jer to može značajno da pomogne očuvanju volumena. Isto važi i za dame sa kovrdžavom kosom - kovrdžava kosa se često suši brže od ravne, jer je potrebno više vremena da se prirodna ulja spuste niz kutikulu, pa može izgledati tanko. U tom slučaju, posle šamponiranja, koristite hidratantni kondicioner ili masku samo na srednjem delu vlasi i krajevima. Vaše lokne će biti glatke i sjajne i nakon pranja im neće biti potrebno mnogo proizvoda za stilizovanje koji mogu da ih opterete.

 

Pravi posao u smislu postizanja i očuvanja volumena, zapravo, počinje tek kada operete kosu. Čak i ako više volite prirodno sušenje, pripremite kosu za stilizovanje proizvodima koji će je održavati bez težine. Naša preporuka je Restart Volume Body Foam, pena sa dvostrukim dejstvom koja pomaže u balansu mikroba skalpa i hrani kosu od korena ka krajevima, dajući joj fantastičan volumen i negovan, vitalan izgled. peparat za kosu belo zelene boje

 

Ukoliko, ipak, preferirate fen (što je zimi sasvim razumljivo), koristite modele sa jonizatorom koji pomažu da se smiri statičnost i sprečavaju da vaša kosa izgleda slepljeno. Najlakši način da to uradite je da okrenete glavu na dole dok sušite kosu fenom, i umesto da je zabacite unazad kada završite, pustite kosu da se ohladi oko 30 sekundi, što će vam pomoći da kontrolišete volumen. Za maksimalne rezultate, preporučujemo Olaplex Volumizing Blow Dry Mist, reparativni sprej za lepršavu kosu i neverovatne efekte feniranja. U pitanju je formula otporna na vlagu koja ne otežava kosu, daje joj punoću i lepršavost i čini je mekanom, sjajnom i vidljivo zdravijom. sprej za kosu bele boje

 

Kada se vaša kosa osuši, završite sa nekim proizvodom za stilizovanje koji će sprečiti pojavu statičkog elektriciteta i dodati sjaj. Jedan od naših favorita je Style Masters Volume Aplifier Mousse, vlaknasta pena za volumen koja će učiniti da vaša frizura zablista dajući kosi mat, prirodan sjaj.  Caviar Multiplying Volume Styling Mist je takođe jedan od čudesnih proizvoda za povećavanje volumena. Ukoliko više volite proizvode koji se nanose prskanjem, ovaj multitasking tretman za oblikovanje će vas odmah osvojiti. Osim dvostruko većeg volumena, ovaj sprej hrani i dodatno hidrira kosu čuvajući zdravlje svakog pramena, ali i oblik frizure od korena do krajeva, čineći kosu elastičnom, mekom na dodir i znatno sjajnijom. ljubicasti sprej za kosu

 

Kao i uvek, postoji drugačiji put do volumena, posebno za one sa kovrdžavom kosom. Kada izađete iz tuša, pre brisanja kose nanesite neku kremu za lokne. Zatim lagano poprskajte koren suvim šamponom što će kasnije držati volumen pod kontrolom. Bez obzira na vaš tip kose važno je da je ne dirate i ne igrate se s njom previše. Ovo se odnosi i na pranje kose - ukoliko imate finu kosu, preporučujemo pranje svaka dva do tri dana i eventualno osvežavanje suvim šamponom. Slično važi i za kovrdžavu kosu, iako je četrvti dan za pranje magična cifra kada je ovaj tip kose u pitanju.

Konačno, nedeljni tretman dubokog kondicioniranja je najbolji način za zadržavanje vlage i održavanje kose mekom, hidriranom i bujnom.


Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi održavanja volumena tokom zime ili vam je potrebna pomoć prilikom preparata za negu i stilizovanje kose, pišite nam na saveti@vsdtrade.com ili nam pišite na društvenim mrežama!

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam