Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Trendi frizure za 2024.godinu

 

 

Možemo diskutovati o tome da li postoji pravo vreme da promenite imidž, ali nova godina je za mnoge omiljeni period za preuređenje stana, započinjanje novog hobija ili, ukoliko ste zaista posvećeni svom izgledu – za novu frizuru. Srećom, trendovi za 2024. su raznovrsni i odlazak u salon može biti uzbudljiviji nego inače.


Dok su frizure iz 90-ih, poput hobotnice i miksija, vladale u protekloj godini, frizeri predviđaju povratak dužih, voluminoznijih frizura iz 70-ih. Što se šiški tiče, u trendu će biti one inspirisane legendarnom Džejn Birkin. Kratka kosa će i dalje biti u trendu, ali sa mekšim linijama, dok će ležerni bob i piksi sa prirodnim talasima zameniti stilove kao što su bowl cut (tzv. šerpa frizura) i cipal frizura.


Ove godine fokus će biti na opuštenijem, “lived-in” stilu, pa će ravne bobove zameniti blago razbarušeni talasi koji oponašaju prirodnu teksturu. U ovoj verziji boba, umesto slojeva, naglasak je na tupim krajevima jer daju oštar i moderan obrt klasičnom bobu. 


“Birkin” šiške

Izvucite iz ormara svoje hipi komade, jer će sledeća godina biti u znaku velikog povratka 70-ih. Naši stilisti najavljuju da će Birkin šiške definitivno biti veliki hit. Ova frizura je inspirisana legendarnom Džejn Birkin, tačnije njenim šiškama i dužinom kose do ramena (ili dužom). Ključ za savršeno ležeran stil ove frizure su suptilni slojevi – zapravo, donekle neujednačeni i presečeni slojevi daju joj mekan i prirodan izgled i sjajna je za one sa prirodnim blagim talasima (u obliku slova S). 

devojka sa braon kosom i šiškama

 

Bob do brade

Još jedna kratka frizura koju možete očekivati kao veliki hit u 2024. godini je bob do brade. Čak je i prelazak sa frizure do ramena na ovu frizuru dovoljno dramatičan da privuče pažnju. U pitanju je dužina koja prelazi ivicu vilice i uokviruje bradu, čistih linija, lepršava i moderna. Možete da je nosite sa razdeljkom na sredini ili dodaje malo kreme za kovrdžavu kosu za razbarušen izgled.


“Halo” frizura

Oreol možete imati čak i ako niste anđeo. Ovaj romantični stil je opuštenija verzija bowl cut frizure, lepo uokviruje lice i ističe jagodice. Možete se odlučiti za dužinu do brade ili nešto duže – do ramena, ali oble šiške su suština ove frizure.


Stanjene šiške

“Zavesa” šiške su bile veliki hit ove godine i, mada će tako ostati i u većem delu naredne, ravne, stanjene šiške će, kako stručnjaci najavljuju, “preuzeti palicu”. Fokus više nije na slojevima koji uokviruju lice, već na dužini do obrva koja akcenat stavlja na oči. Ova vrsta šiški se uklapa u skoro svaku dužinu ili teksturu kose. Dugačka, kratka ili kovrdžava, lako je prilagoditi izgled vašem ličnom stilu. Zatražite od svog frizera da vam šiške na sredini budu nešto kraće, a sa strane duže, za kompaktniji izgled.


Elegantni shag

Ova frizura je već neko vreme na listi omiljenih, a sledeće godine će biti elegantnija od običnog shag-a. Duži, ravni slojevi čine je sofisticiranijom, dok joj izvijeni krajevi daju zanimljiv, atraktivan izgled. Ukoliko se odlučite za klasičan izgled ove frizure, zatražite od frizera unutrašnje stepenove u donjem delu kose, što će joj dati dodatni volumen i pokretljivost.devojka sa kratkom crnom kosom  Izvor: Pinterest


Ultra kratki piksi

Klasični piksi je odličan izbor za one koji traže frizuru koja je moderna i laka za održavanje – izgledaće savršeno za nekoliko minuta. Ovaj svestrani stil izgleda sjajno na ženama svih uzrasta,a uz par poteza može biti elegantan, prefinjen ili razbarušen i divlji, u skladu sa vašim ličnim stilom.


“Buzz-cut”

Vrhunska kratka frizura (i zaslužen odmor za kosu koja je previše često izložena stilizovanju), buzz cut se vraća na velika vrata. Održavanje je jednostavno – možete da se šišate svakog meseca da biste održali dužinu i i izbegli svakodnevno stilizovanje. Kada je u pitanju pronalaženje vaše idealne verzije “buzz-cut”-a, klasika je dobra polazna tačka. Ovaj stil se obično seče približno iste dužine po celoj glavi, stvarajući ujednačenu frizuru koju je lako održavati. Uz to, možete ga modifikovati tako da odgovara vašim željama i da upotpuni teksturu vaše kose.  devojka sa kratkom plavom kosom

Izvor:Pinterest

 

Ulazak u novu godinu prirodno je obeležen žudnjom za promenama. Najlakši način da se ovo postigne? Nova frizura. A sigurni smo da ćete među najavljenim trendovima pronaći onaj koji na najbolji način odražava vaše raspoloženje i vašu ličnost.

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam