Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Kolor trendovi za jesen

 

 

Scenario vam je već poznat - približavanje nove sezone znači da možemo da počnemo da planiramo prepakivanje garderobera, pa i da razmotrimo neke promene koje se odnose na boju kose. Možda je za neke od vas još uvek rano za promenu boje, ali mi smo tu da vas informišemo o najvećim jesenjim kolor trendovima.
Kada se odlučimo za promenu boje, veliko pitanje je - šta to treba da bude? U hladnijim mesecima postoji tendencija pomeranja tonova u bogatijem, dekadentnijem pravcu kako bi se napravio zaokret od blanša i nešto živopisnijih ili svetlijih letnjih tonova. Nijanse se kreću u spektru kakao-a, bogate karamele i toplog ćilibara. Kakve god da su vaše preferencije, pogledajte jesenje trendove boja koje bi svakako trebalo da imate na radaru.

 

Fotografija lepe devojke sa plavom kosom

Old Money Style

Nemoguće je propustiti “old money” estetiku koja trenutno dominira TikTokom sa preko 8,2 milijarde pregleda. Po svemu sudeći, “old money” i “quiet luxury“ su vodeći trend ove sezone koji se sa odeće preselio i u frizerske salone. Nijanse starog zlata i putera biće dominantne tokom jeseni i zime, a fokus će biti na prirodnijim, prigušenim tonovima, bez oštrog kontrasta koji smo viđali tokom leta. Ovi trendovi odlikuju se suptilnošću i fokusom na kvalitetu, a ove sezone u pitanju su svetlije nijanse iznad slepoočnica koje se svaršeno, bez dramatičnog kontrasta uklapaju sa ostatkom kose. Konkretno, svetli pramenovi koji uokviruju lice biće jedan od lajtmotiva ove jeseni.


Klasična brineta

Tražite alternativu za eksploziju plavuša koja je nastala nakon „Barbi“ filma? Tamnija, mistična brineta hladnih tonova je na prvi pogled svedenija i manje dramatična opcija, ali sigurno govori o vašem stilu. Ove jeseni tamni, gotovo crni pramenovi kombinuju se sa intenzivnijim tonovima čokoladnog musa koji daju organsku teksturu. Pored bezbrojnih referenci na „Barbiecore“, bilo je i očekivano da i ovaj drugi polaritet postane popularan. Ove sezone, mnogi slavni stilisti odlučuju se za dublje, sjajnije i prigušenije tonove karakteristične za ovaj, donekle zaboravljen i potcenjen kolorit.
Tamno braon i skoro crne nijanse biće siguran izbor za mnoge dame u nastupajućim mesecima, a fokus će biti na dodavanju tamno smeđe boje hladnim tonovima kako bi se matirala toplina i dodala dubina i bogat, luksuzan izgled celokupnoj boji. Sa druge strane, dodavanje hladnih tonova smeđim bojama pomoći će da nijanse, poput ponoćne crne, izgledaju sveže ofarbane, kao i da se minimiziraju mesingani tonovi tokom bledenja farbe.

 

Devojka sa braon kosom

Moka-smeđa

Brinete sa nijansama čokolade, burbona i moke ove jeseni neće ostati neprimećene. Naprotiv! Bogati, dekadentni tonovi, znatno topliji od klasičnih brineta, omogućavaju luksuznu završnu obradu. Ove nijanse imaju dubinu, ali pri različitom osvetljenju zaista može da se primeti suptilna razlika u tonovima. Trendi nijanse tamne moke i tople karamele stvaraju jedinstvenu kombinaciju koja je mnogo više od samo promene boje kose.
Bakarno crvena
Boja za koju se svi profesionalci slažu da će biti veliki jesenji hit bez sumnje je bakarno-crvena (u stvari svaki njen gradijent). Crvene i crveno-smeđe su uobičajeni jesenji trend boja kose koji svi prihvataju, poput cimet smeđe, tamno kestenjaste, narandžasto-crvene ili jagoda-plave (strawberry blond). Međutim, ove sezone fokus je na nijansama bakra ili, čak, lisičje crvene. Nijanse se kreću između rđavo crvene, zlatnog bakra, vatreno crvene i srednje brinete. Pored toga što nudi čitav spektar boja, ovaj trend se savršeno uklapa u sezonu sa toplim, bogatim, prirodnim tonovima. Ukoliko se odlučite za spajanje bakarnih i smeđih tonova na svetloj osnovi ili neku od kombinacija lisičje crvene i braon boje oraha, budite sigurni da ćete ove sezone biti i trendseter.

 

Crvenokosa devojka

Candy girl

Pored dominantnih prirodnih tonova, ove jeseni stvari postaju smelije. Za one koji vole dramatičniji izgled, preporuka je grimizno crvena, intenzivnija boja bakra koja ide ka snažnijim crvenim ili tonovima bombona, ruže i trešnje koji se kombinuju sa bakarnom. Za koju god nijansu da se odlučite, proverite koja će se najbolje uklopiti sa vašom trenutnom bojom kose i tena. Vodite računa i o tome da ove boje brzo blede i da ih je teško zadržati, ali moramo priznati da uvek izgledaju tako lepo.
Pitajte svog koloristu da kreira dodatni sjaj ili preporuči proizvode koje ćete koristiti kod kuće kada želite da dodate malo više intenziteta, odnosno koristite tretmane za pojačavanje boje. To će zadržati ovu kreativnu nijansu slatkiša dopunjenu sjajem i tonom koji su joj potrebni da izgleda negovano.

 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi nege i farbane kose ili održavanja intenziteta boje, pišite nam na saveti@vsdtrade.com ili nam pišite na društvenim mrežama!
 
 

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam