Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Nega kose nakon leta

 

Izbor garderobe nije jedina promena koju treba da uzmete u obzir nakon leta. Dok se pripremate da ponovo zakoračite u slojevite odevne kombinacije, vreme je i da razmislite o svojoj rutini nege kose. Sakupili smo naše omiljene rutine za vraćanje vitalnosti kosi nakon dugog, vrelog leta, proizvode koji će dati novi sjaj vašoj kosi i mnoštvo saveta koji će vam pomoći da započnete svoju novu rutinu nege kose već danas!

Pre nego što uđemo u vašu jesenju rutinu nege kose, neophodno je da prođemo kroz načine na koji možemo da otklonimo oštećenja koja su nastala posle brojnih sati provedenih na suncu, u morskoj vodi ili bazenu.

Vreme je za šišanje

Leto je sinonim za oštećenu kosu, pa je prvi korak nove rutine odlazak do frizera kako biste ošišali krajeve zbog koji vaša kosa verovatno nije u svom najboljem izdanju. Nekoliko centimetara će vašoj kosi vratiti vitalnost, elastičnost i volumen.

Ne zaboravite vlasište

Zdrava kosa počinje od korena, a ukoliko je koren zdrav, vaša kosa će bolje izgledati i reagovati na različite tretmane, ali i stilizovanje. Nakon što je vaša kosa bila izložena većoj količini znoja, masnoće i nečistoća, neophodno je da započnete nedeljnu detoksikaciju vlasišta. Restart Hydration Scalp Moisture Losion, formulisan sa kombinacijom hijaluronske kiseline i pantenola hidrira, umiruje i štiti vlasište, neutrališe neprijatne mirise, pruža osećaj lagodnosti I pomaže u smanjenju osećaja suvog vlasišta. Krajnji rezultat je sjajnija, čistija i zdravija kosa. 

Fokusirajte se na oporavak kose

Jedan od ključnih koraka nege kose nakon leta je da počnete da otklanjate eventualna oštećenja nastala delovanjem sunca, morske soli i hlora. Ako to već niste učinili do sada, pređite na hidratantni šampon i kondicioner. Caviar Replenishing Moisture, luksuzni šampon sa ekstraktom kavijara čini kosu ponovo hidriranom i štiti je od izbleđivanja boje, dnevnih stresova i budućih oštećenja. Jedinstvena formulacija ponovo uspostavlja ravnotežu hidratacije i poboljšava opšti izgled suve i lomljive kose koja izgleda mlađe i zdravije. Za najbolje rezultate, koristite ga u kombinaciji sa Caviar Replenishing Moisture maskom koja kosi nadoknađuje i zadržava prirodnu hidrataciju kose, čineći je sjajnom, glatkom i upravljivom. Ciljano deluje na oštećene krajeve intenzivno ih hidrirajući i čineći ih svilnekastim na dodir.

U skladu sa tipom, teksturom i opštim stanjem vaše kose, kremasta maska za kosu je podjednako pitanje zaštite kao i savršenog izgleda. Koristite je svake nedelje za dubinski tretman vaše kose, kako biste otklonili posledice negativnih uticaja kojima je bila izložena tokom leta, ali i sprečili dalje isušivanje i oštećenje od toplotnih alata za oblikovanje. Restart Hydration Rich, kremasta maska za kosu sa dvostrukim dejstvom pomaže u balansu mikroba vlasišta, dubinski hrani i hidrira kosu, sprečava i smanjuje, a kosu čini glatkom, svilenkastom i lakšom za raščešljavanje.

Profesionalni savet: Ukoliko je vaša kosa jako oštećena ili smatrate da vam je potreban intenzivniji tretman za oporavak kose nakon letnje sezone, preporučujemo Caviar Restructuring Bond Repair, masku za dubinsko obnavljanje koja pomaže da se kosa restrukturiše, popunjavanjem pukotina i poderotina na svakom pojedinačnom pramenu i zaglađivanjem kutikule kose. Ovaj luksuzna maska hrani i jača kosu, poboljšava njenu upravljivost i čini  je mekom, sjajnom i potpuno obnovljenom.

Vratite svoju boju

Zabava na suncu može uticati na boju vaše kose - sunce, so i hlor utiču na intenzitet boje, a kosu često ostave isušenom i izbeljenom. Ukoliko imate plavu kosu, a želite da izbegnete neželjene nijanse koristite Restart Color Purple Drops, formulu sa ljubičastim pigmentom koja neutrališe žutu boju i pruža maksimalnu neutralizaciju boje. Za dugotrajniju i živopisniju boju preporučujemo vam da probate Caviar Infinite Color Hold Dual-Use, moćni leave-in serum koji štiti od UV zračenja, čuva boju i sprečava njeno ispiranje. U kombinaciji sa Caviar Infinite Color Hold kondicionerom može da se koristi kao maska koja hrani boju.

Ukoliko imate pramenove, korekcija boje je takođe preporučiljiva. Sada je vreme da razmislite o jesenjoj promeni boje kose u vidu tamnije baze ili prigušenijih pramenova. Tamnije boje kose, odnosno pigmenti sadržani u njima zapravo pune i oživljavaju pramenove tako da će kosa odmah izgledati zdravije.

Nakon što neutrališete posledice leta na izgled vaše kose, vreme je da uspostavite i novu rutinu nege. Ovo su naša tri omiljena saveta za negu kose kako biste je pripremili za dugu jesen koja je pred nama. 

Umereno sa pranjem kose

Obraćanje više pažnje na potrebe vaše kose ne znači da treba češće da je perete. Ukoliko je moguće ograničite pranje kose na tri puta nedeljno - najviše! Naročito kako se zima približava, kosa će se manje znojitii, a vlasište će biti manje zamašćeno. Dozvolite prirodnim uljima da odrade svoju magiju i obavezno uvrstite u novu rutinu kondicioner koji se ne ispira za dodatnu negu i hidrataciju. Preporučujemo Equave Hydro kondicioner  za sve dame koje traže maksimalne rezultate, a ne žele da provode sate na negu kose kako bi bile zadovoljne njenim izgledom. 

 

 

Volumen

Jesenji dani donose znatno više volumena onima sa kovrdžavom kosom, a ako niste među njima, možete dodati gustinu vlasima i volumen pomoću Restart Fortifying šampona i kondicionera koji sprečavaju opadanje kose, regenerišu dlaku iznutra I pojačavaju volumen, sjaj i mekoću kose.

Holistički pristup nezi kose 

Baš kao i sa vašom kožom i noktima, ono što jedete i pijete utiče na zdravlje vašeg vlasišta i kose. Sjajna, vitalna kosa je generalno znak dobrog opšteg zdravlja i nege kose.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi pripreme kose za jesenju sezonu, ili imate nedoumica prilikom odabira proizvoda za negu i stilzovanje kose, pišite nam na saveti@vsdtrade.com.

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam