Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Nega kovrdžave kose tokom leta

 

Žene sa prirodno kovrdžavom kosom znaju koliki je izazov održavati je i negovati tokom celog leta. Kovrdžava kosa može biti suva i neposlušna, čak I ako uložite dovoljno truda da se brinete o njoj. Zbog toga je neophodno da znate ključne korake za negu kovrdžave kose kako biste mogli da uživate u svojim mekim, lepršavim kovrdžama ceo dan, a da ne zamrzite letnju vrućinu. A mi smo tu da vam kažemo sve o tome kako da se brinete o svojim letnjim kovrdžama na najlakši i najefikasniji mogući način.

Nije novost da su temperature tokom letnje sezone visoke. Ovaj porast temperature povećava vlažnost, što može da učini da vaše lokne budu kovrdžavije nego što želite, da promeni oblik vaše frizure i oteža stilizovanje. Stoga se uvek savetuje da sledite neke osnovne savete za prirodnu kovrdžavu kosu kako vreme ne bi štetilo vašim prelepim loknama.

Najbolji letnji saveti za negu kose za kovrdžavu kosu

Nemojte je prekomerno prati. Kovrdžava kosa je kod većine prirodno suva i sklona prekomernom kovrdžanju, pa je bolje ne preterivati sa pranjem. Prirodna ulja sa vašeg vlasišta koja održavaju vašu kosu vlažnom i sjajnom mogu se ukloniti ako kosu perete previše često. Ređe šamponiranje pomoći će vašim kovrdžama da zadrže više vlage, da ostanu meke i zdrave. Obavezno šampon koji odgovara vašem tipu kose i koji vam može olakšati raščešljavanje. Predlažemo da isprobate Restart Pack Soft Curls, savršen set za letnju negu kovrdžave kose. Set sadrži:

Restart Curls Šampon - Nežni šampon za kovrdžavu kosu sa dvostrukom dejstvom - doprinosi balansiranju mikrobioma skalpa, hidrira i neguje različite tipove kose - od talasaste do izrazito kovrdžave.

Restart Curls Kondicioner - Kondicioner koji pomaže u ravnoteži mikrobioma skalpa, neguje i hidrira kosu, obezbeđujući dugotrajnu definiciju kovrdža i zaštitu od toplote. 

Defining Cream - Krema koja se ne ispira, definiše kovrdže i obezbeđuje zaštitu od toplote.

Nežno raščešljavajte kosu

Kovrdže i četke ne funkcionišu dobro zajedno. Kada je u pitanju raščešljavanje kovrdža, koristite češalj sa širokim zupcima. Za najbolje rezultate krenite od krajeva ka korenu. Naravno, raščešljavanje je najbolje uz hranljivu masku. Preporučujemo Canvas Cool Hydrations Nourishing, vegansku hidrirajuću masku koja stvara intenzivnu hidrataciju za svaku pojedinačnu vlas, sprečava lomljenje kose, frizz i naelektrisanje, omekšava kutikulu i poboljšava celokupni izgled kose.

Neka vaše kovrdže zasijaju!

Uvijanje, namotavanje i punđe mogu vam pomoći da poboljšate teksturu vaše kose i da više naglasite kovrdže. Nakon što završite sa pranjem kose i nanošenjem regeneratora, započnite proces stilizovanja dok je vaša kosa vlažna da biste dobili fenomenalno definisane kovrdže. Za najlepše letnje frizure koristite Canvas Glow Crazy Shine, visoko-koncentrovani, veganski želatinasti buster za dobijanje maksimalnih rezultata i nezaboravni sjaj koji traje do 10 pranja. Ovaj buster pruža kosi intenzivnu hidrataciju, mekoću i olakšava upravljivost. Odlična ideja je i Canvas Any Way Texture, veganski sprej koji stvara željenu teksturu i dugotrajni stajling, definiše prirodne kovrdže i celokupnu frizuru bez većeg napora, pruža iotpornost na vlagu do 24 sata i štiti kosu od zagađenja. 

Budite pažljivi sa toplotnim alatima

Bez obzira koje alate koristite za stilizovanje, oni će na kraju osušiti vašu kosu. Posebno tokom toplih meseci u godini, trebalo bi da budete pažljiviji kada koristite fen, presu ili figaro. Dakle, ili prihvatite svoje prirodne kovrdže i teksturu ili koristite preparate za zaštitu od toplote pre stilizovanja. Jedan od najefikasnijih saveta za prirodnu kovrdžavu kosu je da koristite kreme za stilizovanje koje se suše na vazduhu jer će vam one pomoći da vašoj kovrdžavoj kosi date strukturu. Sve što treba da uradite je da nanesete kremu na vlažnu kosu i uvijete kosu na manje delove da biste dobili definisane kovrdže. Za najbolju završnicu koristite Caviar Smoothing Anti-Frizz Nourishing, lagano hranljivo ulje za negu koje kontroliše stvaranje kovrdžica do 72 sata.

Redovno se šišajte

Krajevi kose su obično najtanji i brže se suše. Jedan od najboljih saveta za kovrdžavu kosu tokom leta bio bi da je redovno šišate šišate kako biste sprečili i eliminisali oštećenja poput ispucalih vrhova. Takođe, redovno šišanje će pomoći da vratite elastičnost vašim kovrdžama.

Predlažemo vam i ovu jednostavnu rutinu za negu kovrdžave kose tokom leta. 

 

Korak 1: Tretman pre šamponiranja - u osnovi znači nanošenje tretmana na kosu pre nego procesa šamponiranja i kondicioniranja. Ovaj tretman pomaže u dodavanju vlage i olakšava raščešljavanje kose. Klonite se bilo kakvih oštrih i štetnih elemenata koji mogu izazvati kovrdžanje i učiniti kosu sklonom lomljenju.

Korak 2: Šamponiranje i kondicioniranje - uverite se da ste izabrali pravi šampon i kondicioner koji odgovara vašem tipu kose. Uvek dobro isperite ostatke šampona i kondicionera mlakom (ili hladnom) vodom i izbegavajte previše toplu vodu na vlasištu.

Korak 3: Proizvod za stilizovanje - uvek nanesite nanesite proizvod za definisanje kovrdža. Koristite bilo koju tehniku po vašem izboru da biste dobili baš onakvekovrdže kakve želite.

Korak 4: Koristite difuzor ili sušenje na vazduhu - preskočite vrućinu i oslonite se na proizvode za oblikovanje kose. Ali ako ste u žurbi, smanjite temperaturu na najnižu postavku i koristite difuzor da biste smanjili trenje.

Održavanje kovrdžave kose tokom leta nije lak zadatak i ponekad vam sigurno dosadi da se bavite svojim kovrdžama posle svakog pranja. Ali praćenje nekih osnovnih saveta za prirodnu kovrdžavu kosu i naša jednostavna rutina uvek će vam pomoći da imate zdravu i negovanu kosu. Uz ljubav prema svojoj kovrdžavoj kosi, svaki dan ćete blistati s bezbrižnim šarmom i samopouzdanjem.

Ukoliko imate pitanja u vezi nege vaših kovrdža ili vam je potreba pomoć prilikom odabira adekvatnih preparata za negu i stilizovanje, pišite nam na saveti@vsdtrade.com.

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam