Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Najbolji prolećni preparati

Proleće je doba « velikog čišćenja » u prirodi, a najčešće i vreme čišćenja u našim domovima. Uz pakovanje zimske odeće i pripremu vaših omiljenih letnjih krpica, trebalo bi da « ažurirate » i svoju prolećnu rutinu nege kose. Dajemo vam nekoliko saveta, trikova i proizvoda koji će vam pomoći da svoju kosu na najbolji način pripremite za novu sezonu.

Svako godišnje doba donosi određene izazove kada je nega kose u pitanju, pa tako i proleće. Na svu sreću - bilo da imate ravnu ili kovrdžavu kosu, tamno-smeđe ili pepeljasto-plave pramenove - ovi izazovi se mogu lako prevazići korišćenjem odgovarajućih preparata za negu i stilizovanje kose. Međutim, savršena prolećna rutina kose nije jedinstvena za sve.

Najbolji proizvodi i formule za vas zavisiće od vašeg tipa, dužine i teksture kose. Imajući to u vidu, postoji opšte pravilo koje treba slediti pri izboru proizvoda. Svaka rutina nege kose treba da počne sa šamponom, regeneratorom ili maskom za dubinsko kondicioniranje kose. Nakon pranja i kondicioniranja, nanesite proizvode za stilizovanje kao što je sredstvo za zaštitu od toplote kada stilizujete vrućim alatima ili formule za povećanje volumena kada se kosu sušite prirodnim putem, kako biste postigli svoju savršenu prolećnu frizuru.

Prolećni izazovi za negu (i posebno za oblikovanje) kose uglavnom se odnose na vlagu koja dovodi do prekomernog kovrdžanja kose i čini da i najsjajnije prolećne boje kose izgledaju jednodimenzionalno. Porast temperature može učiniti da se vlasište brže zamasti, a višak padavina kosu može učiniti previše opuštenom.

Nega oštećene kose nakon zime

Kako se potrebe vaše kose menjaju od zime do proleća, možda nećete morati da se bavite suvim pramenovima jer se vlaga vraća u vazduh, ali vaša kosa u proleće i dalje zahteva poseban tretman. Takođe, mnoge žene vole da eksperimentišu sa prolećnim bojama kose, prelazeći iz tamnijih u svetlije nijanse koje su savršene za prolećne mesece. Proleće je možda idealno vreme da prigrlite svoju unutrašnju « plavušu », ali preporučujemo da obnovite i nahranite kosu nakon zime pre nego što krenete u salon na prolećnu promenu boje kose ili frizure.

Jačanje i kondicioniranje kose oštećene tokom zimskih meseci preporučuje se dva puta nedeljno u pripremi za farbanje, posebno ako planirate promenu boje. Za osetljivu i kosu izloženu stresu, ovo je neophodno. Restart Recovery je intenzivna maska sa dvostrukim dejstvom koja pomaže u balansu mikroba i ojačava oslabljenu i oštećenu kosu. Zahvaljujući formuli na bazi Biomimetic Ceramide i molekula za jačanje kose, ova izuzetna maska će vam za najkraće vreme pomoći da rekonstruišete i ojačate svoju kosu iznutra. 

Obnavljanje kose pre leta

Iako proleće dolazi sa sopstvenim izazovima za kosu, ne morate u potpunosti da odbacite svoje omiljene proizvode za zimsku negu kose. Šampon je, na primer, proizvod koji možete da koristite iz sezone u sezonu, a posebno ako imate sreće da ste otkrili onaj koji odgovara vašem tipu kose. Sa druge strane, zbog promene vremenskih uslova i pojačane aktivnosti, a samim tim i veće izloženosti kose stresu, preporučujemo proizvode koji će vašu kosu pripremiti za još veći izazov – leto. Experience Boost 6 Vitamins, multivitaminski koktel za kosu sadrži sastojke koji hidriraju i pomažu restruktuiranju kose i poboljšavaju njenu elastičnost. Možda će vam oduzeti dodatnih par minuta u okviru svakodnevne rutine nege, ali vaša kosa će vam sigurno biti zahvalna.

Kontrola i zaštita kose

Pronalaženje proizvoda koji zaista neguju kosu je od suštinskog značaja, ali to ne znači da se ne možete malo i zabaviti svojom rutinom. Ako želite da svoju kolekciju proizvoda za negu kose dopunite preparatima za prolećnu negu koji će učiniti da vaša kosa izgleda dobro i u trendu, preporučujemo Caviar Smoothing Anti-Frizz Blowout Butter, laganu kremasto-uljanu formulu koja zaglađuje čak i najotporniju, nemirnu kosu štiteći je od toplote i vlage, zadržavajući hidratantnost i sjaj. 

Kišovito i vlažno vreme

Koliko god volite kišu, teško je zanemariti štetu koju može da napravi vašoj frizuri. Kišni prolećni dani takođe mogu doneti mnoštvo problema sa kosom i vlasištem. Vazduh je opterećen velikim količinama vlage, a prekomerna vlaga zadržava nečistoće na kosi i vlasištu i može da oslabi folikule dlake. Pored toga, kišno i vlažno vreme ne samo da otežava sušenje kose, već je čini previše opuštenom i izaziva neželjeno kovrdžanje. Sa Caviar Smoothing Anti-Frizz Nourishing Oil, lagano hranljivo ulje za negu koje kontroliše stvaranje kovrdžica do 72, kišno i vlažno prolećno vreme neće predstavljati prepreku za sjajnu i negovanu kosu. 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi nege i stilizovanja, ili vam je potrebna pomoć pri odabiru odgovarajućih preparata za vaš tip kose, pišite nam na saveti@vsdtrade.com.

 

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam