Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Nega prirodne kose

 

Imate prirodnu kosu i potrebna vam je promena u režimu nege? Ili se, možda, pitate kako da svakodnevno održavate svoju prirodnu kosu? U svakom slučaju, tu smo da vam pomognemo da svoju kosu negujete i održavate sa lakoćom.Možda će biti potrebno nekoliko pokušaja i grešaka, ali kada saznate koje proizvode da koristite, kako i kada, bićete zapanjeni koliko je lako postići odgovarajuću rutinu nege za vaš tip kose. Evo nekoliko korisnih saveta:

Pranje u skladu sa tipom kose

Jedan od najboljih saveta za negu kose je da znate kako vaša kosa reaguje na pranje. Kod većine prirodnih tipova kose, idealno bi bilo prati kosu jednom nedeljno, jer je ovaj tip obično suv. Međutim, ovo ne treba da bude pravilo – u skladu sa potrebama vaše kose i vašim životnim stilom, možete je prati i češće. Ako ste u nedoumici koji preparat da koristite, preporučujemo Restart Hydration šampon, micelarni šampon sa dvostrukim dejstvom koji stvara kremastu penu, pomaže u balansu mikroba skalpa i hidrira kosu dajući joj sjaj i mekoću.

Šamponi pomažu u čišćenju i uklanjanju masnoće i ulja sa vaše kose i vlasišta. Kosu bi najmanje jednom nedeljno trebalo dubinski očistiti od nečistoća i ostataka proizvoda za svakodnevno oblikovanje kose. Idealan preparat za vas je Canvas New Beginnings Exfoliating Cleanser, blagi, veganski šampon-piling za čišćenje koji nežno uklanja nečistoće sa kose, bez posvetljivanja boje, hidrira, podmlađuje i nežno raščešljava kosu održavajući njenu prirodnu glatkoću. 

Kondicioner je obavezan

Bez obzira da li je vaša kosa ravna, talasasta ili kovrdžava, potrebna joj je hidratacija, a kondicioniranje vaše kose je najbolji način da je obnovite i hidrirate. Obavezno kondicionirajte kosu posle svakog pranja kako biste iskoristili sve prednosti koje određeni proizvod nudi. Fokusirajte se na sve suve oblasti, posebno na krajeve gde je vaša kosa najosetljivija. Restart Hydration Melting kondicioner je obogaćen betainom i pro vitaminom B5, olakšava rašćešljavanje kose, čineći je neverovatno laganom i lepršavom.  

Raščešljavanje je obavezno

Dobar regenerator će učiniti da vaša kosa bude mekana i dobro pripremljena za proces raščešljavanja. Možete se odlučiti za raščešljavanje dok je regenerator još uvek u kosi jer sam proces čini mnogo lakšim. Ako nemate češalj sa širokim zupcima, koristite prste i četke za raščešljavanje, kako ne bi došlo do pucanja vlasi. Canvas Easy Does It Air Dry Balm  je veganski, lagani, anti-frizz balzam koji poboljšava dobijanje prirodnog izgleda kose, bez primene toplote. Ovaj fantastični balzam smanjuje vreme sušenja kose, poboljšava njenu prirodnu teksturu i čini je glatkom i lakom za upravljanje. 

Hidratacija je obavezna

Voda je vaš prijatelj kada je u pitanju vlaženje suve prirodne kose. Određenim tipovima kose možda  nije potrebna svakodnevna hidratacija, dok je drugima to neophodno. Ubacite ulje I hidratantni losin u svoju svakodnevnu rutinu nege, budući da pomažu da se zadrži prirodna vlažnost kose. Isprobajte Restart Balance Moisture losion, lagani hidratantni losion sa dvostrukim dejstvom, koji pomaže u balansu mikroba skalp, hidrira i čini kosu lakšom i lepršavom.

Dubinsko kondicioniranje se preporučuje

Za dodatno kondicioniranje, trebalo bi da dodate tretmane za dubinsko kondicioniranje u svoju rutinu. Možete jednostavno naneti dubinski regenerator ili masku za kosu nakon procesa kondicioniranja ili umesto njega. Ovi regeneratori i maske za kosu pomažu u hranjenju i obnavljanju vaše kose. S vremena na vreme vaša kosa zaslužuje poseban tretman, a dubinski tretmani ne samo da obnavljaju kosu prodirući duboko u kutikulu, već pomažu i u hidriranju kose. Canvas Cool Hydrations Nourishing maska  je veganska hidrirajuća maska namenjena svim tipovima kose koja stvara intenzivnu hidrataciju za svaku pojedinačnu vlas, sprečava lomljenje kose, frizz i naelektrisanje, omekšava kutikulu i poboljšava celokupni izgled kose. 

Tretmani koji se ne ispiraju 

Tretmani koji se ne ispiraju nisu obavezni, ali su korisni za vašu rutinu nege kose. Mnogi od ovih preparata hidriraju kosu i čine je lakšom za rukovanje i raščešljavanje. Ako ste preskočili korak raščešljavanja tokom kondicioniranja, možete ga uraditi u toku ovog koraka. Nanesite regenerator koji se ne ispira i raščešljajte kosu prstima ili češljem sa širokim zupcima. Raščešljana kosa omogućava rutinu stilizovanja bez muke.

Stilizovanje po potrebi

Postoji mnogo različitih saveta za oblikovanje prirodne kose, tako da je najbolje da se držite onoga što odgovara vašoj kosi i svakodnevnom tempu. Samo je operite i pustite da se prirodno osuši, uvijte je u krupne lokne, ispletite pletenicu ili je smotajte u punđu - šta god vam srce želi, pokušajte! Ipak, budite sigurni da koristite adekvatne proizvide tokom procesa skidanja pletenica ili uvijanja ili dok stilizujete kosu kako biste sprečili neželjeno kovrdžanje.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi nege prirodne kose ili vam je potreban savet prilikom odabira preparata za negu i stilizovanje kose, pišite nam na saveti@vsdtrade.com.

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam