Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Sprečite prolećno opadanje kose!

 

Ukoliko u ovo doba godine primećujete više kose na četki nego inače, to ne mora da bude razlog za zabrinutost, ali nameće očigledno pitanje: da li je sezonski gubitak kose normalan?

Sezonsko opadanje se uglavnom dešava tokom jesenjih meseci, kao što su septembar i oktobar, i u proleće, najviše tokom aprila i maja. Iako tačan uzrok nije u potpunosti jasan, istraživanja pokazuju da žene češće pate od sezonskog gubitka kose nego muškarci. Ukoliko ste pravilno negovali kosu i kožu glave, sezonsko opadanje kose obično ne bi trebalo da vam zadaje previše brige. U većini slučajeva, opadanje kose se stabilizuje nakon određenog vremena i kosa ponovo počinje normalno da raste. Međutim, ukoliko nemate dobru negu, sezonsko opadanje može brzo da preraste u dugotrajan gubitak kose.  

Prolećne alergije mogu izazvati sistemsku upalu u telu, što može dovesti do pojave problema sa kožom ili osipa. Ovi problemi mogu da se prošire i na vlasište, uzrokujući crvenilo, perutanje ili svrab. U takvim slučajevima vašoj kosi će možda biti potrebna pomoć i dodatna nega kako bi nastavila normalno da raste. 

Srećom, sezonski gubitak kose traje samo 2-3 meseca a objašnjenje za to je da se ciklus rasta kose često poklapa sa različitim godišnjim dobima, a faza opadanja se poklapa sa jesenjim/prolećnim mesecima. To, međutim,  nije jedini problem sa kojim se vaša kosa suočava – promena temperature, veća izloženost suncu, kao i vlaga u vazduhu mogu da izazovu iritacije vlasišta, suvoće i svraba, što, takođe, dovodi do sezonskog gubitka kose.   

Kako zaustaviti sezonski gubitak kose

Uz adekvatnu negu, možete da kontrolišete opadanje kose. Evo nekoliko saveta kako da sprečite opadanje i omogućite zdrav rast kose:

Zaštitite kosu - Izlaganje kose zagađenju, prašini, suncu i kiši bez adekvatne zaštite učiniće vašu kosu suvom i lomljivom. Uvek se trudite da zaštitite svoju kosu što je više moguće, a ako je bila izložena prašini ili kiši, operite je istog dana.

Pravilno perite kosu - Pravilno pranje kose je od izuzetne važnosti ukoliko želite da sprečite ili ublažite sezonski gubitak kose. Kosu perite blagim šamponom na svaka dva do 3 dana. Ukoliko imate pojačano opadanje kose, koristite šampon specijalno formulisan za ovu namenu. namenu. Nakon pranja, nemojte grubo trljati kosu, već je nežno umotajte u peškir.

Koristite regenerator - Ne zaboravite da kondicionirate kosu hidratantnim i hranljivim regeneratorom posle svakog šamponiranja. Preporučujemo i da koristite hladniju (mlaku) vodu za ispiranje kose. Ovo će pomoći u zatvaranju pora i održavanju čistije kože glave duže vreme. Tretmani dubokog kondicioniranja učiniće vašu kosu, zdravijom, vitalnijom i sjajnijom.

Redovno šišajte kosu - Redovno šišanje će vašoj kosi dati formu koju želite, omogućiće održavanje frizure i pomoći da se rešite dosadnih suvih i ispucalih vrhova. Ovo je takođe odličan način za podsticanje rasta kose.

Kontrola frizz-a- Ekstremni nivoi vlažnosti dovode do stvaranja nepoželjnih kovrdžica, a frizz može dovesti do opadanja kose. Jednostavan način za kontrolu neposlušne kose je nanošenje preparata za kontrolu frizza na kosu osušenu peškirom. 

Uvek dobro raščešljajte kosu -  Ukoliko vam se kosa mrsi, uvek koristite preparat za lakše raščešljavanje. Kosu češljajte od vrhova lagano ka korenu da biste sprečili lomljenje. 

Ojačajte kosu iz korena - Dokazana metoda za zaustavljanje gubitka kose je koršćenje proizvoda za negu kose i dodataka za očuvanje zdrave kose i smanjenje sezonskog opadanja kose. Restart Anti Hair Loss Tretman pomaže balansu mikrobioma skalpa i smanjuje gubitak kose zahvaljujući multifunkcionalnim sastojcima koji jačaju strukturu kose i regenerišu krte vlasi, posebno kod onih sa tankom i slabom kosom. Preporuka naših stručnjaka je i Caviar Clinical Densifying Leave-in Root Tretmat, dnevni tretman sa vitaminskim miksom koji štiti kosu od zagađenja i ekstraktom crvene dateline koji stimuliše rast kose. Redovna upotreba ovog tretmana pomaže u dobijanju guste kose i sprečava njeno istanjivanje i lomljenje.

Ukoliko želite više informacija o nezi i preparatima protiv opadanja kose, slobodno nam pišite na saveti@vsdtrade.com.

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam