Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Kako pravilno koristiti šampon za suvo pranje

 

Svi volimo osećaj svežine i rasterećenosti koji pruža čista, oprana kosa. Nepotrebno naglašavati da nam svima često nedostaje vremena za svakodnevnu negu kose, pa nije ni čudo da su suvi šamponi postali tako omiljeni. Ovaj kultni proizvod ipak nije samo prečica za osvežavanje kose drugog ili trećeg dana nakon pranja. Evo svega što treba da znate o uštedi vremena I korišćenju suvog šampona kako biste postigli najbolje rezultate.

Suvi šampon je svaki proizvod koji osvežava kosu bez vode, što ga čini neophodnim za sve koji “pate” od nedostatka slobodnog vremena ili su stalno u pokretu. Ovaj čudesni proizvod obično sadrži kukuruzni ili pirinčani skrob koji je zadužen za upijanje vidljive masnoće u korenu - znak da kosa nije oprana. Iako je dostupan u mnogim oblicima, najčešće se nalazi u obliku aerosola ili pudera u prahu. Nakon što se umasira u koren, suvi šampon daje izgled čistije kose. 

Oni koji su previše zauzeti da peru kosu svaki dan ili namerno izbegavaju pranje tečnim šamponom, najverniji su fanovi suvog šampona. Sjajna stvar kod šampona za suvo pranje kose je što ne postoji pogrešan način da se koristi. To je jedan od najsvestranijih proizvoda u svetu nege kose, a formule koje se pojavljuju na tržištu su sve efikasnije. 

Šta smatrate najboljim suvim šamponom zavisiće od vaših potreba, ali za zaista svestranu opciju, birajte proverene brendove čiji kvalitet je neupitan kao što su Style Masters Reset i My Hair My Canvas Another Day šampon za suvo pranje kose. 

 Prečesto pranje kose može dovesti do bržeg bledenja nove nijanse, pa je bolje da se, bar povremeno, opredelite za suvi šampon. Postoji, međutim, jedan problem: određene formule suvog šampona mogu da doprinesu isušivanju vlasi, a boju kose učine monotonom.

Šampon za suvo pranje kose ima mnogo prednosti, ali prekomerna upotreba može izazvati probleme. Previše proizvoda može ostaviti talog na koži glave, začepiti folikule dlake i ograničiti rast kose. Zato većinu suvih šampona treba koristiti samo jednom između pranja kose. Da biste maksimalno iskoristili svoj suvi šampon, pogledajte savete i uputstva naših profesionalaca o tome kako pravilno koristiti ovaj proizvod.

·    Korak 1. Držite suvi šampon 10-15 cm od kose i poprskajte ga direktno na koren. Počnite tamo gde je kosa najmasnija (kod većine žena, to je duž linije kose, potiljka i temena), prskajući jedan po jedan deo kose. Ukoliko koristite lagane formule, ne morate da brinete o nagomilavanju proizvoda. Ali kao i kod bilo kog proizvoda za stilizovanje, uvek je dobra ideja nanositi malo po malo dok ne postignetete željeni izgled.

·    Korak 2. Vrhovima prstiju umasirajte proizvod u koren i kožu glave tako da se proces upijanja ulja odvija ravnomerno po celoj glavi. Za bolje rezultate, pokušajte da okrenete glavu naopako dok masirate proizvod u kosu. Takođe, nakon nanošenja suvog šampona, uzmite fen za kosu i izduvajte hladan vazduh do korena da biste promenili smer kose ili povećali volumen.

·    Korak 3. Zagladite kosu četkom ili češljem, ili upotrebite neki od toplotnih alata kako biste popravili frizuru.  žko primetite da su vam krajevi suvi ili su izgubili oblik, pokušajte da im dodate malo pene za veći volumen i svežiji izgled.

Trikovi za kosu sa suvim šamponom

·   Čista kosa, posebno ako ima finu ili svilenkastu teksturu, nije uvek najidealnija za postojane frizure. Pre nego što pokušate da ispletete pletenicu, napravite talase ili neurednu punđu, pokušajte da lagano poprskate suvi šampon ravnomerno po celoj kosi radi boljeg prianjanja. Kosa će i dalje izgledati sveže, ali će biti upravljivija što je od velike pomoći ako želite da zadržite frizuru.

·     Sigurno ste iskusili situaciju da operete i osušite kosu i nanesete neki od proizvoda za stilizovanje samo da biste shvatili da ste preterali sa sprejom za sjaj ili teškim hidratantnim serumom. Ako kosa počne da postaje teška zbog preterane upotrebe kreme za stilizovanje, poprskajte problematična mesta suvim šamponom da biste upili bar deo. 

·    Ukoliko ukosnice, igle za kosu ili bilo kakav ukras koji planirate da nosite ne može da pričvrsti kosu ili klizi niz kosu, poprskajte ih suvim šamponom pre nego što zakačite.

·     Želite da skratite svoju jutarnju rutinu? Nanesite suvi šampon uveče pre spavanja da biste se probudili sa manje ulja u korenu (isto važi i za odlazak u teretanu – suvi šampon pre treninga može smanjiti štetu koju će znojenje proiuzrokovati).

·      Zvuči čudno, ali nanošenje malo suvog šampona na krajeve koji vam se čine suvim može da smanji statički elektricitet i lomljivost. Kvalitetni proizvodi sadrže i sastojke za kondicioniranje, pa će krajevi biti mekši na dodir.

·     Proizvodi koji sadrže i zašitu od UV zraka štite farbanu i prirodnu kosu od oštećenja od sunca što je veliki bonus tokom leta.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi nege i stilizovanja kose ili vam je potrebna pomoć prilikom odabira odgovarajućih proizvoda, pišite nam na saveti@vsdtrade.com.

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam