Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Najbolje frizure za proslavu Srpske Nove godine

 

Potpuno je očekivano da želite da izgledate savršeno i da zablistate u novogodišnjoj noći. Izbor odeće, cipela i nakita , ali i šminke i frizure neizostavni su atributi kompletnog stajlinga. Možda mislite da vam je jedna proslava Nove godine sasvim dovoljna I da ne možete ponovo da razmišljate o tome šta ćete obući ili kakvu ćete frizuru odabrati. Naravno da je to u redu, ali ako ste od onih kojima nikada nije dosta proslava I druženja, možda vam je potrebna pomoć u izboru najbolje frizure za proslavu Srpske Nove godine.

Julijanska Nova godina, poznata još kao Stara, a kod nas i Srpska Nova godina, slavi se 13. na 14. januar po gregorijanskom kalendaru, ili 1. januara po julijanskom. Iako nije zvanična Nova godina, praznuje se u balkanskim zemljama poput Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, pravoslavnim delovima Hrvatske, ali i u Rusiji, Belorusiji, Ukrajini, Jermeniji, Moldaviji i Gruziji. Tradicija proslave julijanske Nove godine postoji i u nekim nemačkim kantonima u Švajcarskoj, kao i u nekim delovima Škotske.

Uglavnom se smatra da se Srpska Nova godina slavi kao starokalendarska, prema vremenu koje je ustanovio Julije Cezar. Iako se najčešće naziva Pravoslavnom jer je slave uglavnom pravoslavni narodi, pa čak i deo pravoslavne zajednice u Japanu, kod Srba ima poseban značaj u smislu očuvanja nacionalnog I etničkog identiteta. Poslednjih godina proslavi Srpske Nove godine pridaje se gotovo podjednaka pažnja kao i globalno slavljenoj “najluđoj noći”, pa se pred dame ponovo postavlja izazov izbora najbolje frizure za proslavu.

U nastavku vam otkrivamo najmodernije frizure za proslavu Srpske nove godine. Ko zna, možda vam neka od njih donese sreću i uspeh u 2023. godini.

Holivudski glamur

Bez obzira na trendove, sigurno je da lokne nikada neće izaći iz mode. Ova glamurozna i sofisticirana svečana frizura pogodna je za različite vrste proslava. Savršene bujne lokne možete napraviti i sami peglom za uvijanje širokog prečnika ili figarom. Važno je da koristite pouzdan preparat za zaštitu vlasi od toplote, poput Caviar Restructuring Bond Repair Leave-in Heat Protection Spray, kao i kvalitetne proizvode za stajling, kao što je Revlon Professional Style Masters Curly Fanaticurls, koji će sprečiti da se vaša frizura pokvari u najvažnijem trenutku. Dobra ideja je i suvi šampon – preporučujemo Canvas Another Day Dry Shampoo - koji će stvoriti bazalni volumen i produžiti « holivudski » efekat. Lokne izgledaju sjajno na kosi bilo koje dužine i zaista je teško pogrešiti sa njima. 

Messy Bun

Ključna razlika između ove frizure i svih ostalih varijacija na temu jesu uvijeni pramenovi koji ležerno uokviruju lice. Kosu možete da namotate na figaro bilo kog prečnika i u različitim pravcima, ali je važno da prednje pramenovi ili šiške uvijete prema unutra. Punđu možete da pričvrstite na teme tako što ćete kosu skupiti u visoki rep, a zatim uviti veće pramenove oko nje. Pramenove pričvrstite ukosnicama ili šnalama, najbolje u boji kose. Ova frizura je toliko efektna da ćete čak i sa svedenijom garderobom izgledati savršeno. Kako biste bili sigurni da ćete izgledati savršeno cele večeri, koristite lagan sprej, poput Caviar Professional Styling Working Hairspray, koji kosu čini  fleksibilnom i pruža trajnu frizuru, otpornu na vlagu.

Wet Look

Wet look je verovatno jedan od najomiljenijih trendova kada su frizure u pitanju, pa se često može videti i na crvenom tepihu. Mokri efekat uvek je izgledao vanvremenski i zavodljivo, a žene koje biraju ovakav način stilizovanja kose smatraju se smelim, elegantnim i veoma privlačnim. Tačno je da ova frizura možda neće svakome savršeno stajati (mnogi smatraju da je prikladnija za tamnu kosu) niti će se svakome svideti. Ukoliko, ipak, volite wet look i želite da budete primećeni, vrlo lako ga možete postići i u kućnim uslovima. 

Možete se odlučiti za letnju verziji i nešto razbarušeniji stajling, ali za zimske proslave preporučujemo zimsku verziju u kojoj je kosa začešljana unazad. Koristite gel ili sprej za stvaranje vlažnog efekta tako što ćete ih naneti na osušenu kosu i oblikovati je rukama. Style Masters Creator Defining daće sofisticiran izgled, zaglađenost, kontrolu i sjaj vašoj frizuri u svakom momentu I onoliko dugo koliko želite! Kosu možete da ukrasite šljokicama ili gliterima za pravi praznilčni « vajb ». 

Ukoliko želite da ostanete verni tradiciji, možete da probate sa nekim upečatljivim ukrasom za glavu. U srpskoj narodnoj tradiciji ženska oglavlja zauzimaju posebno mesto. Pored estetske uloge, pokrivanja kose i dekoracije glave, oglavlja su u prošlosti imala i važnu zaštitnu (magijsku) ulogu u obredima i bitnim događajima u životu. Po vrsti i načinu ukrašavanja žena već na prvi pogled moglo se razlikovati u kojem je dobu života, bračnom ili društvenom-ekonomskom statusu.

Naravno, nije neoophodno da imate neko od tradicionalnih oglavlja, ali mini tijara, efektan rajf, marama, turban ili uvek popularni  fascinator sigurno će vas učiniti zvezdom večeri. 

Ukoliko imate bilo kakvu nedoumicu, ili ste u potrazi za dodatnom inspiracijom pišite nam na saveti@vsdtrade.com.  

Želimo vam srećne praznike!

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam