Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Navike u vezi sa negom kose koje treba da zadržite u 2023

 

Svi želimo zdravu kosu koja izgleda odlično, ali uz mnoštvo dostupnih proizvoda, tehnika i rutina, teško je znati šta je vašoj kosi potrebno. Opterećenjivanje vaše kose sa previše proizvoda može da učini više štete nego koristi, a takođe je štetno za životnu sredinu. Štaviše, činjenica da mnogi od ovih proizvoda za negu kose nisu jeftini znači da želite da budete sigurni da proizvodi koje odaberete daju odlične rezultate.

Na sreću, kreiranje vaše svakodnevne rutine za negu kose za optimalan stil i zdravlje kose moguće je uz strateški odabir nekoliko osnovnih stvari. Izbor pravih proizvoda osiguraće da vaša kosa bude zdrava i izgleda fantastično, ali će vam i dugoročno uštedeti vreme, novac i energiju. Dajemo vam osnovne savete za adekvatnu negu svih tipova kose. Ukoliko ste ih se pridržavali ove godine, najbolje bi bilo da dobre navike zadržite i u 2023.

Pogledajte must-have proizvode i rutine za negu kose, bez obzira na tip kose.

1. Hranljivi šampon

Počnimo sa osnovama. Kada tražite proizvode za kosu, naći ćete stotine različitih vrsta šampona. Najvažnije je odabrati pravu formulu za vaš tip kose. Bez obzira da li imate problema sa peruti, oštećenom kosom ili masnom kosom, ili jednostavno želite da vaše kovrdže izgledaju najbolje, potreban vam je šampon koji će to omogućiti. Pored toga, ako ste koristili proizvode za farbanje kose, potrebno vam je nešto što će boju održati postojanom. Probajte Caviar Clinical Densifying, nežni tretman za čišćenje kose, formulisan sa luksuznom teksturom na bazi kavijara koja čisti skalp glave, eleminiše čestice nečistoće, stvara puniji izgled i gustinu kose. 

2. Hidrirajući regenerator

Kvalitetan regenerator koji će vašoj kosi obezbediti adekvatnu hidrataciju, sjaj i glatkoću neophodan je deo adekvatne nege kose. Baš kao i kod šampona, najbolje je da odaberete regenerator koji je namenjen vašem tipu kose. Mnogi poznati brendovi za negu kose imaju šampone i regeneratore koji su posebno dizajnirani da se međusobno dopunjuju kako bi vam pružili najbolje moguće rezultate. Preporučujemo Restart Hydration Melting kondicioner sa dvostrukim dejstvom koji pomaže u ravnoteži mikrobioma skalpa, neguje i hidrira kosu i štiti je od toplote. Jedinstvena formula sa betainom i pro vitaminom B5, omogućava kontrolu frizza, olakšava raščešljavanje i čini kosu mekanom, sjajnom i lepršavom.

3. Dubinsko kondicioniranje

Iako bi dobar šampon i kondicioner, koji se redovno koriste, trebalo da održe sjajan izgled vaše kose, dubinsko kondicioniranje s vremena na vreme pomaže da negu kose podignete na viši nivo. Tretman dubinskog kondicioniranja ili hidratantna maska vašoj kosi će obezbediti dodatne nutrijente koji će je učiniti sjanijom i svilenkastijom. Važno je da svojoj kosi posvetite malo više pažnje, posebno ako koristite proizvode za farbanje kose. Canvas Cool Hydrations Nourishing Masque, veganska hidrirajuća maska intenzivno hidrira svaku pojedinačnu vlas, sprečava lomljenje kose, frizz i naelektrisanje, omekšava kutikulu i poboljšava celokupni izgled kose. Za izuzetno oštećenu kosu, preporučujemo Olaplex No. 3, Hair Perfector, moćni tretman za intenzivnu negu kose koji dubinski oporavlja oštećenu kosu i sprečava buduća oštećena nastala usled hemijskog tretiranja kose. 

4. Kvalitetna četka za kosu

Jedan aspekt nege kose koji mnogi zanemaruju je značaj dobre četke za kosu. Korišćenje četke lošeg kvaliteta može prilično ozbiljno oštetiti kosu. Dakle, odaberite četku za kosu renomiranih brendova kao što je UKI Wet Dry Brush kako biste bili sigurni da svojoj kosi pružate negu koju zaslužuje.

5. Ulje za kosu

Čak je i onima sa super-negovanom kosom povremeno potrebno ulje za kosu. Kvalitetno ulje za kosu kao što je Olaplex Bonding Oul No. 7 učiniće vašu kosu sjajnijom, mekšom i jačom i sprečiti kovrdžanje. Visokokvalitetno ulje neće otežati vašu kosu jer vam treba samo nekoliko kapi da prođete kroz kosu da biste primetili razliku.

6. Lagani serum za kosu

Serum koji se ne ispira činiće čuda na vašoj kosi dok se bavite svakodnevnim aktivnostima. Lagani serum će zadržati kosu bez kovrdžanja, raspetljanu i sjajnu. Odabir kvalitetnog seruma za kosu, kao što Eksperience Hydro Nutritive serum pomoći će vašoj kosi da ostane hidrirana i meka. Ovaj lagani serum zaglađuje dlaku čineći je neverovatno sjajnom, a najviše rezultata donosi u tretiranju vrhova koji postaju svilenkasti i meki.

7. Feniranje kao u salonu

Profesionalni fen za kosu je investicija zbog koje nećete zažaliti. Na kraju krajeva, ne možete očekivati savršenu frizuru bez kvalitetnog fena. Naravno, ne zaboravite da prilikom feniranja koristite preparate za zaštitu od toplote kao što je Caviar Professional Styling Perfect Iron Spray, lagani sprej za savršeno izravnavanje kose koji štiti svaki pramen od temperature do 232°C, ima anti-frizz efekat i kosu čini glatkom na dodir.  

8. Svestrana presa za kosu

Kada želite da dodate te poslednje detalje svojoj frizuri, kvalitetna presa za kosu može da učini čuda. Bez obzira da li želite ravnu kosu ili atraktivne kovrdže, pravi alati će vam omogućiti da iskoristite svoju kreativnost i istražite nove stilove.

Nova godina je savršeno vreme da se osvrnemo iza sebe i izvučemo neke pouke; da analiziramo sadašnjost kako bismo videli na čemu stojimo i da donesemo neke odluke u vezi sa narednom godinom kako bismo usmerili svoj život na put koji želimo. Bez obzira na puno novogodišnjih želja, neznatan je broj onih koje stvarno ispunimo. Većinu zaboravimo već do februrara i Dana zaljubljenih, kada donosimo neke nove odluke. Ove godine napravite promenu i svojoj kosi pružite sve ono što joj je zaista potrebno! Verujte nam, isplatiće se!

 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi nege kose, pišite nam na saveti@vsdtrade.com.

 

 

 

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam