Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Suva kosa

 

 

Intervju: Una Radivojević, VSD Trade tehnički tim

 

ZAŠTO JE KOSA SUVA I KAKO JE OSVEŽITI

Suva kosa ima neuglednu pojavu. Ni mi kada smo dehidrirani ne igledamo sjajno. Pod pretpostavkom da isušivanje kose nije posledica nekog ozbiljnijeg problema, terapija i održavanje ne predstavljaju neki problem. Pročitajte šta treba da znate o suvoj kosi i odaberite najbolji tretman baš za svoju. A i ako vam kosa nije suva – pročitajte svejedno, jer može da postane.

U prethodnom postu razmotrili smo koliko je bitno da utvrdite pravi li vam kosa probleme jer je oštećena ili jer je suva. Simptomi su slični ali tretman jedne ili druge značajno se razlikuje. Oštećenoj vlasi potrebno je obnavljanje same strukture i za to postoje adekvatni tretmani. A šta je zapravo ono što nazivamo suvom kosom?

Kosa postaje suva kada vlas ne dobija dovoljno vode ili kada ne uspeva da je zadrži. Samim tim, kosa dobija matiran, umoran izgled i posaje sklona kovrdžanju (frizu). Sklonost ka suvoj kosu povećava se sa godinama, ali starost nipošto nije jedini uzrok. Slika devojke sa leđa, puštene kose koja gleda u more

Naprotiv, ima mnogo dežurnih krivaca:

  • Opšte zdravlje
  • Vrućina, napolju leti i unutra zimi
  • Čest i produžen boravak napolju, po vetru, suncu i zimi
  • Često plivanje u slanoj ili hlorisanoj vodi
  • Prečesto pranje kose, posebno ako je pogrešnim preparatima
  • Specifični problemi, poput anoreksije, disfunkcije paraštitaste i štitaste žlezde, manjak bakra u krvi i drugi...

Dakle, kosa prosto može biti suva jer je takva genetski ili/i zbog stila života. To adekvatan tretman rešava. Ako kosa uporno ostaje ekstremno suva i ne reaguje na tretmane, ne bi bilo na odmet posavetovati se sa lekarom. Mnogo je, naravno, češće jedno od ona prva dva i tu će poseta frizeru biti dovoljna, uz potonju negu.

 

SUVA VLAS GUBI VLAGU. TREBA JE NAPOJITI I USPORITI SUŠENJE

Da ponovimo: vlas se sastoji iz tri sloja. Središnja dva, medula i korteks, daju elastičnost i boju, dok je spoljni, kutikula, suštinski zadužen za integritet i zaštitu od spoljnog uticaja. Kod zdrave vlasi u normalnom stanju, ljuspasta kutikula je natopljena prirodnim uljem koje zatiskuje prolaz između ljuspica koje je čine i tako zadržava vlažnost unutrašnjosti. Pride, ulje reflektuje svetlost i u zbirnom efektu daje sjaj kosi.

Isušena kutikula daje matiran izgled i prigušuje boju pigmenta iz inače zdrave unutrašnjosti vlasi. Dakle, cilj je jasan i do njega vodi put sa dve trake. Jedna je ispravna kozmetika za kosu, a druga može da uključuje promenu navika. fotografija devojke sa plavom kosom koja joj zaklanja lice i odsjaj duge u dnu slike

ZA SUVU KOSU - REVLON PROFESSIONAL LINIJE  

  • Eksperience je elitna linija brenda, prva na bazi talasoterapije. Sasvim kratko: talasoterapija (thalassotherapy) je upotreba produkata mora u terapiji kože i kose. Morske vode, morskog peska i mulja, morske trave i tako dalje. Nauka o tome razvija se još od XIX veka. Nauka iza Revlon Professional Eksperience, međutim, potpuno je moderna, a uz to se bazira na čisto prirodnim sastojcima. Preporučujemo odlazak frizeru i pranje HYDRO NUTRITIVE šamponom, zatim HYDRO NUTRITIVE masku sa dodatkom desetak kapi MULTIVITAMIN Boost koktela za ishranu i jačanje kutikule i kondicionrianje kose.   Pre stilizovanja, predlažemo Keratin Restructing Sprey.
  • Druga opcija je Restart, nova Revlon Professional linija bazirana na nezi kože skalpa. Re/Start sledi holističko razmišljanje, a u primeni omekšava kosu hidratacijiom, a zatim zaključava vlagu u vlasi za dugotrajnu kontrolu i sprečavanje friza. Za tretman: pranje Re/Start hidratacionim, micelarnim šamponom, zatim Restart Hidratacioni kondicioner, i konačno za duboku hidrataciju Restart Hidrataciona maska.   Ako je potrebno zaglađivanje i uklanjanje friza, tu je Restart serum za hidrataciju.
  • Konačno, na raspolaganju je OROFLUIDO, inspirisan ritualima starih mediteranskih civilizacija. Orofluido Classic je formula zasnovana na mešavini tri prirodna ulja- arganovog, ciperusovog (vodene palme) i lanenog. Tretman kosu ostavlja dugotrajno hidriranom, sjajnom i svilenkastom. Pranje Orofluido classic šamponom, zatim Orofluido Classic maska, tretman za intenzivno hidriranje i dubinsko obnavljanje kose. Preporučujemo ovakav tretman dva-tri puta nedeljno. Nekoliko kapi Orofluido ulja u masci će pojačati efekat.
  •  

VODITE RAČUNA O SVOJOJ KOSI. I SEBI. STALNO, SVAKI DAN

Uz tretmane, povedita računa o kosi i u svakodnevnim ritualima. Izbegavajte svakodnevnu upotrebu šampona, a posle pranja obavezno kondicionirajte. Konsultujte se sa svojim frizerom oko šampona i kozmetike baš za vaš tip kose. Fenirajte kosu vrućim vazduhom samo kad baš morate. Dolazi zima – prejako grejanje nam ne isušuje samo noseve. Naravno, hidrirajte se i zdravo se hranite...

To ne mora da se naglašava – ali osim telom, bićete zadovoljniji i svojom kosom!

Sva pitanja o kosi i njenoj nezi slobodno pošaljite nam na saveti@vsdtrade.com i brzo odgovaramo.

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam