Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Kako da vam kosa ne požuti nakon farbanja u plavo?

 

Najzad ste se odvažili da se ofarbate u plavo. Izlazite iz salona ponosni na svoje nove zlatne uvojke i nedeljama dobijate komplimente. Međutim, posle nekog vremena primećujete da vam kosa polako menja boju. Otkrivate da su vam krajevi ili neki pramenovi poprimili žućkastu, narandžastu ili crvenkastu nijansu. 

Zašto se ovo događa?

Neželjeni tonovi se u plavoj kosi najčešće javljaju nakon balajaža, blajhanja i farbanja prvobitno tamne kose. Ta pojava nije vezana isključivo za plavu kosu – može se desiti i kada prelazite iz tamnosmeđe u svetlosmeđu. Da shvatite zašto posle posvetljavanja kose mogu da se pojave neželjeni tonovi, treba da znate kako blanš i farba tačno deluju.

Blanš sadrži jake hemikalije – upravo zato ne treba često da ga koristite. Osnova su amonijak i peroksid, koji oksidacijom razblažuju melanin, prirodni pigment tamne kose. Posle blajhanja obično sledi farbanje kojim se nanosi veštački pigment i uklanjaju ostaci prirodnog. Ali kada blanš i farba ne uklone čestice prirodne boje u potpunosti, one će ponovo izbiti na površinu vlasi posle nekog vremena. Kao da vam prirodna boja kose dovikne: “Hej, sećaš me se?” Kada se iz prirodno plave prelazi u platinasto plavu, obično će izbiti žuti ton. Posle tretmana crne ili tamnosmeđe kose, to će biti narandžasti ili crveni pigment.

Srećom, Revlon Professional ima rešenje za vas. 

Vaš frizer može da spreči izbijanje žute boje 

Kako kažu, bolje sprečiti nego lečiti. Izbor odgovarajuće farbe će eliminisati problem izbijanja žute boje posle farbanja. Preporučujemo svetlije farbe, jer one temeljnije nanose ton. To su uglavnom one koje imaju reč “ash” u imenu

Ali ako ste, ne znajući, ipak pogrešno odabrali i hitno tražite rešenje, nemojte žuriti na blajhanje. Ono može trenutno ukloniti neželjeni pigment, ali isušuje dlaku i čini je krhkom. Ne samo to, porozna dlaka takođe brzo gubi protein i ostale hranljive materije koje kosu održavaju sjajnom i zdravom. Umesto toga, tražite od svog frizera da vam kosu tretira nekom od Revlonovih farbi specijalno namenjenih  pokrivanju žutila i crvenila.

Sledeća opcija je toner. Poznat i kao polu-permanentna boja, on je providan, jednostavan za upotrebu i ima višenedeljni efekat. Sadrži tek toliko pigmenta da vam ojača željenu boju i diskretno pokrije neželjenu, a pritom hrani kosu i vraća joj sjaj. Samo jednim tretmanom tonerom postići ćete više ciljeva. Preporučujemo Nutri Color Filtere – zdrav preparat za osvežavanje boje, bez jakih hemikalija poput amonijaka i peroksida. Pružiće kosi dobru zaštitu, a uz to ima i prijatan cvetni miris.

Naravno, savetujemo da farbanje kose prepustite frizeru, naročito kada je u pitanju farbanje u plavo. 

Nemate vremena za frizera i želite da sami rešite požutelu kosu?

Ovo je sporija, ali izvodljiva varijanta. Zahteva pažljiv, višenedeljni režim nege kose. 

Nabavite ljubičasti šampon, jer on najbolje neutrališe neželjene žute i crvenkaste nijanse. Redovna upotreba pakovanja za kosu će isto pomoći. Što je kosa zdravija, to bolje prima i zadržava farbu. Razmislite o montiranju filtera za tuš. Tvrda voda, bogata mineralima, isušuje kosu i time značajno povećava verovatnoću izbijanja prirodnog pigmenta. Ne zaboravite da farbana kosa zahteva održavanje. Uvek birajte šampone i druge preparate koji su posebno namenjeni farbanoj kosi. Ali ako budete pažljivi i posvećeni negovanju svoje kose, rezultat će biti više nego vredan truda.

Za bilo koje pitanje ili savet, slobodno nam pišite na saveti@vsdtrade.com.

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam