Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Nega skalpa sa Alterna Renewing Scalp Care

 

Lako je prevideti ono što ne možete da vidite, zbog čega mnogi od nas ignorišu deo tela koji je generalno van vidokruga - skalp. Ali nedostatak nege može dovesti do pojave stanja koja će definitivno zahtevati vašu pažnju. Budući da je koža glave zapravo “produžetak” vašeg lica, i ona je podložna iritaciji, svrabu i suvoći.

Iako iz skalpa raste deblja i duža vlas, anatomski je sličan ostatku vaše kože, uz više lojnih žlezda i oko 100.000 folukula dlake. Svrha skalpa nije samo da proizvodi kosu; takođe služi kao fizička barijera od trauma i infekcija. Dakle, skalp ima i funkcionalnu i estetsku ulogu. Zdrava koža skalpa nije crvena, suva ili iritirana i nema izražen miris. Ako se susrećete sa bilo kojim od ovih problema, proverite šta može da bude uzrok - od reakcije na preparate koje koristite do autoimunog stanja koje zahteva složeniji tretman lečenja.

Nega skalpa

Isti osnovni principi nege kože generalno se primenjuju i na negu kože glave. Dosledno uklanjanje ostataka, prljavštine i ulja sa vaše glave je od vitalnog značaja, kao i njegova hidratacija. I baš kao i vaša rutina nege kože, vaša rutina nege glave treba da odražava stanje vašeg skalpa. Na primer, ako je skalp suv, budite nežni kada je piling u pitanju.

U svakom slučaju, put do pravilne nege kože glave počinje uklanjanjem ostataka i nečistoća pomoću šampona. Iako je pravilno šamponiranje važno za bilo koju kožu glave, postoje neke razlike u nezi osetljivog skalpa. U pokušaju da kreiraju adekvatnu odbranu od ovih problema i stvore zdravije okruženje za rast i negu kose, stručnjaci Alterne kreirali su liniju koja o koži glave brine na potpuno nov i efikasan način.

Alterna svojim inovativnim pristupom prevazilazi običnu negu kose. Sa zdravim, čulnim iskustvima i čistim formulama koje su inspirisane negom kože podiže svakodnevnu rutinu nege na viši nivo, budi čula i transformiše kosu. Alterna preparati za negu kose predstavljaju neophodan ritual za one kojima je briga o sebi imperativ. 

RENEWING SCALP CARE je klinički testirana kolekcija čulnih veganskih preparata za negu skalpa i obuhvata četiri proizvoda koji stvaraju optimalno okruženje za rast zdrave kose.

·         Scalp Moisture Complex čini skalp hidriranim i nahranjenim

·         Scrub-to-Foam nežno čisti i pilinguje, čineći skalp umirenim i hidriranim

·         Peppermint Leave-On Treatment umiruje skalp i osvaja jedinstvenom aromom

·         Hemp Leave-On Treatment hrani i hidrira skalp i ostavlja kožu glave umirenom

U pitanju je luksuzna veganska formula na bazi ulja badema, belog uglja, morske soli, peperminta, ulja drveta čaja i ulja semena konoplje u dve prepoznatljive arome - Hemptation & Invigorating Tea Tree.

Scalp Moisture Complex je luksuzna mešavina čistih i efektivnih sastojaka koji hrane skalp i čine ga manje suvim. Kompleks uključuje:

·         Ulje semena konoplje obogaćeno Omega 3 i Omega 6 masnim kiselinama koje hidriraju i umanjuju suvoću skalpa  i pomažu smanjivanju crvenila i iritacije. 

·         Ulje drveta čaja, korišćeno u drevnim medicinskim sredstvima zbog svojih protivupalnih I umirujućih svojstava, veoma je efikasno u umirenju iritacija i suvog skalpa. 

Scrub-to-foam su klinički testirani veganski šampon i piling koji nežno čiste i pilingujuju kosu i skalp, uklanjaju naslage, umiruju i hidriraju skalp. Luksuzne note kamilice i bergamota, obogaćene aromom narandže, sandalovine, vanile, šipka, kokosa i kedra pružaju nezaboravno čulno iskustvo i ekskluzivnu negu kože glave koju nikada nećete poželeti da promenite. Benefiti korišćenja Scrub-to-foam kolekcije:

·         Uklanja nečistoće i naslage

·         Nežno čisti kosu

·         Stvara optimalno okruženje za rast zdrave kose

·         Daje sjaj

·         Održava prirodnu vlažnost kose

·         Ne isušuje kosu

·         Održava zaglađenost kose

·         Bezbedno za kosu koja je farbana

·         Može da se kombinuje sa uljima za čišćenje

Hemp Leave-on Treatment je klinički testirani veganski preparat koji se lako absorbuje, ne otežava kosu, hidrira i umiruje skalp i čini ga manje suvim, bez masnih tragova. Postoje brojni razlozi zašto je Hemp Leave-on Treatment idealan izbor za negu skalpa, a mi izdvajamo samo neke:

·         Brza apsorpcija

·         Hidrira, hrani i umiruje kožu glave

·         Bezbedno za farbanu kosu

·         Čini skalp manje suvim

·         Sprečava osećaj suvog skalpa koji vodi do iritacije i svraba

·         Jedinstvena kombinacija mirisa koja pruža potpuno drugačiji doživljaj nege kose 

Peppermint Leave-on Treatment je klinički testiran veganski tretman sa svojstvima intenzivnog hidriranja skalpa. Skalp čini manje suvim, ne otežava kosu a kombinacija mirisnih nota mente, bergamota, ćilibara, belog čaja, sandalovine i latica nerolija osvojiće vas na prvo korišćenje.

·         Ne ostavlja masne tragove

·         Ne otežava  kosu

·         Brzo se absorbuje

·         Bezbedno za farbanu kosu

·         Održava zdravi balans vlažnosti skalpa

·         Hidrira skalp i čini ga manje suvim

Savet: Izbegavajte pranje kose vrelom vodom, svakodnevno pranje kose jakim šamponima, kao i visoke temperature fena. Ukoliko imate osetljivu/masniju kožu glave, odaberite odgovarajuću masku ili kondicioner. Pobrinite se da su vaše četke ili češljevi u dobrom stanju i da imaju okrugle vrhove. Tokom vrelih, sunčanih dana nosite kapu ili maramu kako biste zaštitili skalp od sunca i koristite zaštitni faktor za kosu. 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi nege skalpa ili Alterna Renewing Scalp kolekcije pišite nam na saveti@vsdtrade.rs ili poručite preparate putem naše online prodavnice www.vsdtrade.com.

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam