Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Šik frizure za dame posle pedesete

 

Mnoge žene smatraju da su godine posle 50-e pravo vreme za istinsko uživanje u životu. Prestaju da brinu šta ljudi misle o njima i počinju da se fokusiraju na sopstvenu sreću i zadovoljstvo. To ne znači da ne žele da izgledaju elegantno ili atraktivno, to samo znači da znaju kada da prihvate aktuelni trend ili se drže oprobanih stilova. Frizure nisu izuzetak od ovog pravila. Iako stilovi ulaze i izlaze iz mode, odabir klasičnog izgleda koji odgovara vašem licu je bezvremenski. Samo se uverite da ima i dašak modernog kako biste bili sigurni da je svež i šik. Dajemo vam neke od najboljih frizura za dame starije od 50 godina.

Duga kosa sa loknama

Duga, ravna kosa može da izgleda kao da visi, posebno na starijim osobama. Ako osećate da se ovo dešava vama, sprečite to dodavanjem mladalačkih lokni vašoj dugoj kosi. Njihova lepršavost će oživeti vašu frizuru, a vaše lice delovaće svežije i sjajnije. Negovane, dobro stilizovane lokne daju pečat luksuza i glamura i savršene su za svaki dan, ali i za posebne prilike.

Ravna kosa koja uokviruje lice

Ravna, duga kosa je priličan izazov, bez obzira da li imate 20 ili 50 godina. Sa druge strane, pravljenje lokni oduzima prilično vremena, posebno ako imate prirodno ravnu kosu. Ako vam je potreban izgled koji nije zahtevan za održavanje, razmislite o tome da svoju dugu kosu držite ravnom i da je vaš frizer ošiša tako da vam uokviruje lice. Na taj način ćete ublažiti oštrinu vaše ravne kose i postići neodoljiv, ženstven izgled. 

Duga kosa sa šiškama

Ako volite svoju dugu kosu, ali smatrate da izgleda « obično », razmislite o šiškama kako biste je učinili modernijom ili više šik. Šiške su sjajan način da « ažurirate » bilo koju frizuru i mogu vam doneti uzbudljivu promenu bez potrebe da skratite kosu. Šiške takođe ističu vaše oči. Ukoliko se odlučite za šiške, birajte šiške na stranu, budući da se kosa sa godinama proređuje, pa je ovaj stil obično najbolja opcija. Prednje šiške i dalje mogu izgledati sjajno ako imate gustu kosu.

Stepenasto šišana kosa

Kako starite, vaša kosa se menja i, na žalost, može da izgubi oblik i volumen. Najbolji način da svojoj kosi vratite vitalnost i živahan izgled jeste stepenasto šišanje. Frizura srednje dužine, ovako ošišana, je odlična opcija za mnoge žene. Lagana je i mladalačka, ali i dovoljno ženstvena i elegantna. Preporučujemo da se ošišate tako da vam najduži pramenovi budu u visini ramena.

Lob

Lob je neodoljiva i vrlo elegantna frizura koja verovatno nikada neće izaći iz mode. Ova frizura je već decenijama omiljena damama svih uzrasta širom sveta i bez obzira na razne modifikacije, i dalje je lepa i jedinstvena. Negde između boba i tradicionalnih frizura srednje dužine, ova frizura je uvek moderna i šik. Najbolje izgleda na zdravoj sjajnoj kosi, naglašava volumen i uokviruje lice. Da biste maksimalno iskoristili ovaj izgled, neka vaš stilista iseče vaš lob malo kraći pozadi nego napred sa dugim slojevima oko vašeg lica. Možete da je nosite ravnu ili da birate blage talase.

Srednja dužina sa šiškama

Kosa srednje dužine sa šiškama je bezvremenski stil koji izgleda sjajno iz sezone u sezonu. Možete ga nositi kovrdžav ili ravan, ovaj stil je svestran i zahteva malo održavanja. Da biste postigli ovaj izgled, neka vaš stilista ošiša kosu na dužinu tik iznad ramena. Birajte između bočnih ili svetlih prednjih šiški kako bi vam lice izgledalo svežije i sjajnije. 

Razbarušeni pixie

Od Hali Beri do Kris Džener, žene starije od 50 godina obožavaju pixie. Zabavna, moderna i pomalo izazova, ova frizura je odlična opcija za žene koje vole kraću kosu. Kratka kosa daje vam mogućnost da je stilizujete u tren oka, a čak i ako je razbarušena, izgledaće odlično – sveže i mladalački. Lagane, tanke šiške takođe će pomoći da frizura izgleda još bolje i ženstvenije. Možete čak i da ih očešljate unazad za još jednu varijaciju ovog izgleda. Međutim, ako odaberete ovaj stil, zapamtite da rukama provučete neki proizvod kroz kosu pre nego što izađete iz kuće. To će vašoj kosi dati željenu teksturu i sprečiti da izgleda ravno i beživotno.

Klasičan ravan bob

Mnogi misle da ništa nije bolje od klasike, a elegantni bob je definitivno klasika. Ovaj bezvremenski stil je uvek privlačan i šik, bez obzira na to šta je u trendu. Ravan bob do visine brade savršen je za uokvirivanje lica. Ističe ono što je najbolje na vašem licu i idealan je za žene dame starije od 50 godina. Ako je ovo vaš uobičajeni stil, pokušajte da dodate više različitih slojeva, ali budite pažljivi ako imate gustu kosu.

Kovrdžavi bob

Dok je klasični bob elegantan i uglađen, kovrdžavi bob je seksi i ženstven. Meke lokne koje završavaju na vratu čine ovaj stil pobedničkim izgledom za žene starije od 50 godina. Lokne dodaju lepršavost frizuri, ali i često neophodan volumen. Najbolje je da kosu fenirate okruglom četkom pokretima nagore kako biste dodali volumen,a  na donju polovinu pramenova dodajte krupne lokne.

Kratka talasasta kosa

Talasasta kosa je tražena tekstura kose jer izgleda odlično uz malo napora. Ako tražite moderan i praktičan način da stilizujete svoju kosu, razmislite o kraćim varijantama. Možete da probate klasičan bob ili pixie, a možete i da eksperimentišete dodajući druge elementre, poput brijanja na slepoočnicama da biste postigli kontrast. Kraća, talasasta kose omekšava crte lica i dodaje mu svežu, mladalačku notu.

Prirodno je da želite da izgledate sveže i negovano, ali sa godinama to nije uvek lako, zbog čega mnoge dame pribegavaju trikovima. Neke se odlučuju za estetske zahvate, druge vode aktivan i zdrav život, ali bez razlike, posebnu pažnju posvećuju kosi i frizuri. To je u redu, budući da šik i moderna frizura za žene posle 50 godina u njihov izgled može da unese značajnu dozu svežine. Tajna pomlađivanja sa frizurom za žene starije od 50 godina krije se upravo u dobrom izboru frizure i negovanoj kosi koja je uvek imperativ.

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam