Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Omiljene vintage frizure

 

Istorija je puna neverovatnih događaja i lekcija koje treba naučiti, a frizure najčešće nisu prvo što vam pada na pamet kada pomislite na istoriju. Mnoge frizure su, ipak, obeležile čitave epohe i gotovo je nemoguće govoriti o popularnoj kulturi, a ne osvrnuti se na glavne trendove u stilizovanju kose.  Od raskošnih holivudskih do šik boba i prirodnog izgleda “dece cveća”, vintage stilovi su i dalje popularni kao I u vreme kada su nastajali. Budući da su izdržale test vremena Od 1920-ih godina do danas, retro frizure su savršena opcija za moderno doba. Bez obzira da li tražite nešto šarmantno i klasično, ovo su najbolje vintage frizure po našem izboru.

Frizure iz 1920-ih

Burne dvadesete bile su doba prosperiteta i zabava. Od lepršavih haljina i opsednutosti plesom, stil tog vremena bio je šik, glamurozan I bez sumnje zabavan. Frizure iz 1920-ih predstavljaju elegantne opcije za zabave i venčanja. Ako ste voleli Velikog Getsbija, moderan lažni bob će biti vaša nova omiljena frizura. Sadrži sav glamur tradicionalnog boba iz 20-ih bez potrebe za šišanjem kose. Savršena za zabave i događaje kada želite da impresionirate, ova “privremena” kratka frizura će sigurno biti pravi izbor.

Oživite svog omiljenog lika iz Dauntonske opatije sofisticiranim talasima (“finger waves”). Iako možda nije najjednostavnija frizura, možete je napraviti i kod kuće, a ako budete dovoljno vežbali, ne sumnjamo da će biti savršena. Jednom kada savladate veštinu pravljenja ovih talasa, brzo će postati vaša omiljena frizura koju ćete nositi u posebnim prilikama. Ili svakodnevno. Još jedna opcija, posebno za one sa kovrdžavom kosom je da podignete kosu (“curly updo”) i napravite ovu beskrajno šarmantnu frizuru uz dašak prohujalnog vremena. 

Frizure iz 1930-ih

Četvrta decenija dvadesetog veka smatra se zlatnim dobom Holivuda, a glamurozni talasi punog volumena govore u prilog tome. Ovaj period je takođe uneo značajnu notu ženstvenosti u stilizovanje kose, čime su raskošni talasi postali omiljena frizura ženama širom sveta.

Iako je Snežana prvobitno bila prikazana sa dugom kosom na ilustracijama iz bajki, Diznijev film joj je zapravo dao izgled kakav danas poznajemo. Kratak, kovrdžav i ženstven, kultni stil iz 1930-ih je onaj koji se još uvek može nositi. Bez obzira da li želite da dodate crvenu traku ili ne, ova frizura je divan izbor za formalne i manje formalne prilike.

“Gibson Tuck” frizura ima starije korene od 1930-ih, i predstavlja nisku, smotanu punđu koja je bila izuzetno popularna u ovom periodu. Jednostavna za kreiranje, i veoma ženstvena, ova starinska frizura sa razlogom je izdržala test vremena. Ako želite da Gibson Tuck-u dodate moderan izgled, razmislite o pletenicama sa strane umesto uvijanja.

 

Frizure iz 1940-ih

Talasi, rokabili frizure, lokne – u smislu trendova, 1940-e godine su bile idealna pozornica za različite stilove. Uprkos Drugom svetskom ratu i globalnoj krizi, žene su maksimalno koristile ono što su imale kako bi održale glamurozan izgled svoje kose.

“Victory roll” frizura je dobila ime po manevru borbenog aviona koji je izvršen kako bi se odala počast povodom pobede Savezničkih trupa u Drugom svetskom ratu. Možda izgleda komplikovano, ali uz malo vežbe uspećete da ”izmanevrišete” svoju kosu u ovu atraktivnu frizuru. Sa krupnim loknama koje uokviruju lice, ovaj stil je prva asocijacija na 1940-e. Možda donekle netipična za kancelariju, ova frizura je svakako zabavna opcija za noćne izlaske. Jedna od omiljenih varijanti ove frizure (koju možete da nosite svakodnevno) je ona sa bandana maramom – možda izgleda „nedovršeno”, ali će privući pažnju gde god da se pojavite.

Holivudski glamurozni talasi iz 1940-ih je stil koji nikada ne zastareva. Bezvremenski i klasičan, pojavljuje iz godine u godinu na crvenom tepihu i na posebnim događajima. Ukoliko se odlučite za ovu frizuru, osećaćete se kao diva u sopstvenom filmu, a raskošni talasi će se svaršeno uklopiti sa jarko crvenim karminom i “mačijim očima”. 

Frizure iz 1950-ih

Pedesete su u modu uvele brojne novine, uključujući i neke šik frizure. Od novodefinisane ženstvenosti do g izgleda do rođenja pudlinog izgleda i rokabili stilova, decenija je lonac za topljenje inspiracije.

Kao i “poodle” suknje, “poodle pouf” je bio kultna frizura 1950-ih. Tih godina kovrdže su bile svuda, a ova frizura je bez konkurencije bila najtraženija u frizerskim salonima. Čuvena glumica Lusil Bol je zaslužna za populariyaciju ove frizure – kosa je u prednjem delu lagano podignut, a pozadi blago zategnuta i pričvršćena ukosnicama. Ovaj stil je bio (i još uvek je) inovativan i jedinstven i ako tražite kul vintage frizuru koja će sigurno ostaviti utisak, ova je baš za vas.

Odri Hepbern je bila modna ikona1950-ih i i danas je inspiracija mnogima. Njen klasični i sofisticirani izgled savršen je za kombinovanje sa modernim detaljima bilo da idete na elegenatnu zabavu, posao ili nedeljnu šetnju sa prijateljima.  Ova šik frizura (u suštini, kosa labavo smotana u punđu, sa ili bez puštenih šiški), baš kao i sama Odri Hepbern, nikada neće prestati da impresionira. 

 

Kako da odaberete idealnu vintage frizuru?

1. Ukoliko želite šik i zabavan izgled, probajte neku frizuru iz 1920-ih.

2. Za glamurozan i ženstven stil, razmislite o frizurama iz 1930-ih.

3. Ako volite praktičan, ali luksuzan izgled, za vas su frizure iz 1940-ih.

4. Frizure iz 50-ih su idealan izbor za one koji na prvo mesto stavljaju eleganciju, ali i za ljubitelje atraktivnih pin-up stilova.

 

 

 

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam