Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Alterna nega kose pred letnju sezonu

 

Kako da pripremite kosu za leto

Leto je na vratima i sigurno ste već pripremile sve što vam je potrebno za savršen odmor na plaži. Ali, da li je i vaša kosa spremna? Uprkos lepom vremenu, leto je godišnje doba kada vaša kosa može biti najviše oštećena. Srećom, postoji mnogo načina da svojoj kosi pomognete da preživi letnje mesece uz sledeće profesionalne savete.

Zaštitite kožu glave od sunca

Leto znači da mnogo vremena provodite napolju. To takođe znači da će vaša koža glave biti izložena suncu većinu vremena. Osim suvoće, letnja vrućina može izazvati opekotine od sunca koje mogu da oštete koren dlake. Iako izlaganje sunčevoj svetlosti blagotvorno deluje na vaše zdravlje, previše sunca može biti štetno za kožu glave.

Izbegavajte direktnu sunčevu svetlost tako što ćete uvek sa sobom imati šešir. To je najjednostavnije i najbrže rešenje za izbegavanje oštećenja od sunca. Produženo izlaganje suncu može izazvati suvoću i lomljivost. Štaviše, sunčeva toplota može da izvuče prirodnu vlagu iz kose, što je čini sklonijom lomljenju. Možete da koristite i marame koje će zadržati vlagu i boju vaše, a izgledaćete šik čak i nakon vrelog dana. 

Zadržite vlagu

Vašoj kosi je potrebna vlaga da bi rasla i ostala zdrava. Tokom leta, procenat vlage u atmosferi je visok, pa vaša kosa može delovati beživotno. Zbog toga tokom vrelog i vlažnog letnjeg vremena ovome morate posvetiti dodatnu pažnju. Da biste bili sigurni da će vaša kosa ostati lepa i negovana, investirajte u dobar proizvod za hidrataciju kose ili tretman za dubinsko kondicioniranje.

Da biste zadržale vlažnost vaše kose tokom celog leta, korisite kvalitetno ulje za kosu. Ulja za kosu pomažu u uklanjanju neželjenih kovrdžica i suvoće bez oštećenja pramenova. Možete koristiti ulja za kosu nakon šamponiranja. Obavezno dobro osušite kosu pre nanošenja ulja od krajeva do vrha. Za vrhunske rezutate, probajte Caviar Smoothing Anti-Frizz Dry Oil Mist, suvo ulje u spreju koje će ukrotiti kovrdžice i neposlušne pramenove i vašoj kosi dati neverovatan sjaj.

Ako ne volite da koristite ulja i kreme, probajte sa hidratantnim šamponima ili regeneratorima koji sadrže UV zaštitu da biste obezbedili zaštitu od jakih UV zraka. Ovo možete da radite jednom nedeljno, samo pazite da odaberete proizvod koji odgovara vašoj teksturi i tipu kose. Caviar Replenishing Moisture Masque je idealan preparat za hidrataciju koji kosi pruža neophodnu vlagu i čini je glatkom i poslušnom.

Birajte jednostavne frizure

Pripremite svoju kosu za čist i svež izgled ovog leta. Iako je dugu kosu lepo oblikovati, tokom leta to može biti dodatni posao. Leto je vreme kada ispucali vrhovi rastu brže, a kosa postaje oštećenija usled izlaganja morskoj vodi, hloru u bazenima ili čestom vezivanju u rep. Zbog toga se preporučuje da ošišate krajeve i možda a razmislite o skraćivanju kose što će omogućiti da vaša kosa izgleda zdravo i negovano tokom celog leta.

Kada stilizujete kosu, pokušajte da ne preterujete sa preparatima. Draž leta je u tome da izgledate lepo bez napora lepo, pa - što jednostavnije to bolje. Ako želite da ofarbate kosu, izaberite tamniju nijansu koja će sjajno sijati na suncu.

Ležerni talasi, pletenice ili kratke frizure su samo neke ideja za ovo leto. Labave pletenice su odlične za minimiziranje izlaganja suncu i oštećenja od vetra, dok se repovi (a posebno čvrsti) ne preporučuju  jer mogu dovesti do kidanja kose. 

Češće perite kosu

Letnje vrućine izazivaju dodatno znojenje i masnoću. Dodajte tome prašinu i prljavštinu karakteristične za letnje vreme i vaša kosa može postati sklonija stvaranju peruti, kovrčanju i ispucalim vrhovima. Vreme je da steknete naviku da perete kosu svaki dan. 

Preporučujemo Caviar Replenishing Moisture Shampoo koji hidrira kosu, štiti je od dnevnih stresova, oštećenja i čuva boju. Ako perete kosu dva ili tri puta nedeljno, pokušajte da perete kosu češće tokom leta, ali nemojte koristiti šampon svakodnevno. Previše šampona može kožu glave učiniti suvom.

 

Mora, bazeni i jezera sadrže sedimente ili štetne hemikalije koji su opasni za kosu. Bez odgovarajuće nege, svoju kosu možete lišiti njenih zaštitnih ulja zbog čega će izgubiti sjaj i vitalnost. Stručnjaci predlažu da navlažite kosu pre svakog plivanja kako biste kosu zaštitili od štetnih uticaja okoline. Da biste izbegli da vaša kosa upije štetne hemikalije, uverite se da imate odgovarajuću zaštitu. Možete koristiti regenerator koji se ne ispira ili kapu za plivanje da biste smanjili oštećenje od hlora u bazenu. Nakon tuširanja, ne zaboravite da koristite češalj sa širokim zubima.

Konačno, svoju kosu treba da negujete i pravilnom ishranom koja, koliko i toplota može uticati na zdravlje vaše kose. Ovog leta počnite da jedete hranu bogatu proteinima kao što su jaja, riba i jogurt. Snabdejte se zdravom hranom za kosu kao što su školjke, slatki krompir i kukuruz. Podjednako važno je i da pijete dovoljno vode. Dehidracija može da učini vašu kosu suvom i izazove preterano kovrdžanje. 

Leto treba da bude posvećeno zabavi I uživanju na suncu, pa se pobrinite da izgledate najbolje što možete. Pratite ove savete kako biste osigurali zdravu i blistavu kosu tokom cele letnje sezone!

 

 

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam