Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Kako da pripremite kosu za ovo leto?

Leto je skoro tu, što znači da treba da se pripremite, a to uključuje i posebnu rutinu kada je nega kose u pitanju. Pored sve zabave na suncu, leto je vezano za promenu temperature koja može negativno da se odrazi na kvalitet vaše kose. Kovrdžanje, beživotna kosa, promena teksture, esktremno suva kosa – sve su to „problemi“ sa kojima se vaša kosa nosi tokom vrelih letnjih meseci.

Budući da verujemo da je dobro planirati unapred, preporučujemo da svoju kosu dobro pripremite za nastupajuće mesece. Ravna, kovrdžava, gusta, tanka – bez obzira na tip vaše kose, donosimo vam savete za efikasnu strategiju letnje nege kose. 

Koje su najčešće greške koje žene prave u letnjem stilizovanju kose? Kako ih sprečiti?

Većina žena se preterano bavi kosom tokom leta, a budući da letnje frizure treba da izgledaju ležerno, bez napora, preporučujemo vam da se opustite. Koristite lagane proizvode koji neće otežati kosu ili je sprečiti da se „kreće“ prirodno, poput talasa.

Eksperience Sun Protective Hair Cleanser bogat je Aquamaris kompleksom i ekstraktom Koralina Oficinalis alge, a sadrži i Pantenol ( Provitamin B5) i pšenične aminokiseline. Prirodni morski ekstrakti u ovoj formuli delikatno čiste kosu nakon izlaganja suncu sprečavajući njeno oštećenje i isušivanje. 

U letnjim mesecima, lagano ulje za kosu je neophodno, posebno kada su krajevi u pitanju, budući da sprečava neželjeno kovrdžanje, ali i prekomerno isušivanje kose. Ukoliko imate tanku kosu, probajte sa nekim od šampona za suvo pranje ili puderom za teksturu i volumen koji će vam u par jednostavnih koraka obezbediti sjajnu, lepršavu letnju frizuru.

Na zdravlje i izgled vaše kose tokom leta negativno utiču i drugi spoljni faktori – UV zračenje, morska voda i hlorisana voda mogu učiniti vašu kosu suvom, lomljivom i beživotnom. Ukoliko ne želite da se pravo sa letovanja zaputite u frizerski salon kako biste uklonili suve i ispucale krajeve i osvežili boju, predlažemo vam proizvod koji će vašoj kosi pomoći da se pripremi sa svim letnjim izazovima.

Proizvodi sa UV filterima su neophodni kako biste svoju kosu zaštitili od oštećenja od sunca, ali treba da razmišljate i jedan korak unapred kada su u pitanju oštećenja od morske vode ili hlorisane vode u bazenima. Eksperience Sun Protective Keratin Spray je instant dvofazni hidratantni kondicioner za kosu za pre i posle izlaganja suncu sa Aqvamaris kompleksom i ekstraktom Koralina Oficinalis alge. Sadrži UV filtere i bogat je hidrolizovanim keratinom. Omogućava lako rasčesljavanje kose i smanjuje elektrostatički efekat, a kosa postaje sjajna i mekana.

Stilizovanje kose uprkos letnjim vrućinama

Bez sumnje želite da preduhitrite letnju vrućinu i izbegnete dehidriranu kosu ili dosadne kovrdžice. Hidratacija je ključna, budući da nedostatak vlage uzrokuje kovrdžanje kose. Zbog toga su vam, pored proizvoda namenjenih nezi kose, potrebni i adekvatni proizvodi za stilizovanje.

Eksperience Sun Protective Wax, vosak za kosu na vodenoj bazi neće ostaviti kosu ulepljenom i masnom. Sadrži UV filtere i glicerin i idealan je za korišćenje na plaži i bazenu, tokom i nakon izlaganja suncu.

U svakom slučaju, ne trudite se previše, jer vaša letnja frizura treba da bude lepršava, lagana i prozračna, a kada je korišćenje proizvoda za stilizovanje u pitanju, to znači samo jedno – više je manje.

Konačno, ukoliko je vaša kosa farbana, potrebna joj je posebna nega tokom leta. U kombinaciji sa vrelim letnjim suncem, boja može da izbledi, a kosa postane ekstremno suva ili oštećena, pa preporučujemo korišćenje proizvoda posebno dizajniranih za farbanu kosu.

Ukoliko želite da promenite boju kose tokom leta, uradite to mesec ili dva ranije. Svakako pokušajte da se držite podalje od sunčeve setlosti kako biste izbegli izbeljivanje. Dugi, topli dani i ostali letnji izazovi mogu učiniti da vaša kosa izgleda suva, lomljiva ili oštećena. Ali, uz savete naših stručnjaka letnja nega kose postaje lakša nego ikada. Neka ovog leta vaša kosa zasija poput sunca od koga moramo da je zaštitimo!

 

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam