Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Ne sakrivajte sede

 

 


Ako ste osedeli, sećate li se kada ste uočili prvu belu vlas? Verovatno ste se smejali i pričali društvu kako ste, eto, sada zreli.

Što je dalje odmakao, to više taj proces postavlja pitanje stila. Poneko očajava, smatrajući da seda kosa asocira na starost. 

Ne upadajte u tu zamku – ona može i treba da bude znak trajne mladosti. Glavu gore i pustite svoju srebrnu krunu da sija. 


NE ČUPAJTE SEDE, NITI VREDI, NITI TREBA
Da pre svega razjasnimo par (nepotrebno) večitih pitanja. Čupanje sedih dlaka ne izaziva nagli rast novih sedih. Međutim, čupanje dlake ozbiljno šteti folikulima i može čak da ih uništi. U najgorem slučaju, umesto sede, iz te tačke neće rasti nikakva vlas.  Ali u svakom slučaju čupanje ne utiče na druge vlasi vašeg skalpa.
Koliko ste puta čuli frazu: “Ne nerviraj se, osedećeš?” Raširena je zabluda da prerano sedimo od stresa. Istraživanja nisu otkrila nikakvu vezu između stresa i javljanja sedih dlaka. Genetska predispozicija je odlučujući faktor u tome sa koliko ćete godina osedeti. Ono što stres može da izazove jeste opadanje kose. Kada kosa počne da se vraća, te vlasi mogu imati manje pigmenta nego ranije, ali razlika je veoma mala.
Poznato je da kosa posvetli ako je dugo izložena suncu. UV zraci zaista mogu naškoditi pigmentu, ali, ukoliko je kosa zdrava i bogata melaninom, ne u dovoljnoj meri da ubrza sedenje. Od sunca se ne može osedeti. Možete samo dobiti bore na koži.
Kad smo već kod pigmenta, još jedan mit je da učestalo ili dugogodišnje farbanje kose izaziva gubitak pigmenta. Farba nije blanš. Može da učini kosu suvom i lomljivom, ali ona ne oduzima prirodan pigment, već samo dodaje veštački.


UMESTO FARBANE, PRIRODNO SEDA KOSA
Ako želite da pustite svoju prirodno sedu kosu da blista, prosto prestanite da se farbate. Znamo, strašno zvuči, pustiti sed izrastak da, pa raste. Naučeni smo da brzo reagujemo i trčimo kod frizera čim se prirodna boja pojavi. Ipak, ako uspete da pobedite taj impuls i izgurate dva-tri meseca, postaće vam zabavno. Mana tog postupka je što traje: kosi srednje dužine treba 20 meseci da potpuno osedi.
Ako, međutim, želite brzo rešenje i ne plašite se promene, odgovor je šišanje! Buzz cut ne škodi teksturi, naprotiv, a na brzinu rasta ne utiče, to već znamo. Takva promena frizure može učiniti da se osećate mlađim i energičnijim. Pixie cut je druga, veoma elegantna opcija. Za prelaz u sedo na ovaj način, trebaće vam od tri do šest meseci, zavisno od dužine pixie frizure.

Posao vam ne dozvoljava da se pojavljujete u dve boje? Korporacija to smatra neprikladnim? Ili se jednostavno tako ne osećate prijatno, a ne želite ni da se šišate? Kako god, sleduje odlazak frizeru. Brže je od prirodnog puštanja, a manje drastično od šišanja na kratko. Frizeri obično preporučuju izvlačenje svetlih pramenova, blending ili “balajaž.“
Mana ove metode je što zahteva česte, duge tretmane i jake hemikalije. Ne može svaki tip kose da ih izdrži bez oštećenja. Ako se ipak opredelite za ovo, posavetujte se sa frizerom oko svog tipa kose i preparata koje će koristiti.
Za postepen, ali manje rizičan prelaz postoji i tehnika zvana “farbanje trake”. To znači da se farba samo sekcija oko razdeljka, a ispod se pušta prirodna kosa. Tako će vam površina frizure biti farbana dok sede rastu ispod. Kada sede počnu da izbijaju na površinu, posle četiri do šest meseci, izgledaće kao pramenovi. 

 

Možda je ipak najbolje da prvo pokušate da se ne samo “pomirite” sa svojim osedelim vlasima, nego i da je naglasite. Za to odmah možemo da vam preporučimo Revlonov Eksperience Blonde Instensify Shampoo. Šampon je za negu sede i plave kose. Sigurni smo da će vam se dopasti, a možete ga do mile volje koristiti sami, kod kuće. Za dodatni naglasak možete nijansirati vašu kosu sa Revlonovim Nutri Color filters.

A za rešenje negde između, dakle za toniranje bez amonijaka, za profesionalnu uslugu u salonima, isprobajte Excel Color Gloss za intenzivan sjaj kose, idealan je jer nije zahtevan za održavanje, štedi vaše vreme i ne oštećuje kosu.

 

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam