Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Koloracija kose

 

  Boja za kosu ima nebrojeno mnogo. I po bojama, tonovima, proizvođačima i vrstama. Pamtite li kada ste prvi put bojili kosu? Prikaz sa ledja tamno crveno ofarbane žene sa kosom do ramena Mnogim ženama je to bilo dovoljno uzbudljivo da zapamte klackanje između želje i straha. Želeli ste iz salona da izađete baš sa zamišljenim tonom meda, a strahovali da se sami sebi nećete dopasti.  

Ako su od tada prošle godine, stepen uzbuđenja je verovatno splasnuo, posebno ako ste uglavnom ponavljali boju. Ali kada ste odlučivali o nekom dramatičnijem zaokretu, verovatno ste dosta razmišljali, možda i većali sa nekim. Jer, kako rekosmo, u ponudi je veliki asortiman boja i nije lako odabrati pravu nijansu koja će vam najviše pristajati i održavati istu.

Kada kažemo da boja za kosu ima nebrojeno mnogo, ne preterujemo. Toniranje kose ogroman je deo tržišta kozmetike za kosu. Ta industrija 2018. je vredela skoro 90 milijardi dolara globalno, a trećinu toga pokrivaju boje. Već to pokazuje koliko su boja i ton bitni, pre svega ženama, mada upotreba boja raste i u muškoj populaciji.

Zašto je ikome teško da odabere boju kose? Pre svega, treba odlučiti koju boju zahtevati od frizera. Nije, naravno, to jedina dilema. Ponuda se ne deli samo po tonovima, proizvođačima i rezultatima. Postoje razni faktori koji utiču poput nijanse, da li će rezultat biti kompatibilan sa genetskim pigmentom koji posedujete, da li će pokriti vašu trenutnu boju ili sede, osvežiti, neutralisati ili nijansirati.

 

U svetu i kod nas jača svest da je nešto štetno, kako po zdravlje, tako po čovekovo okruženje. Dakle, da li je boja o kojoj razmišljate štetna na bilo koji način? Koji su to štetni sastojci? Zagađuju li proizvodnja i pakovanje prirodu? Dileme su mnoge i sa odlukom treba živeti neko duže vreme. Pa...

Prikaz sa ledja žene koja ima bakarno oranž talasastu kosu do ramena Dilema za danas: permanentna ili polupermanentna boja?

Te dve vrste boja za kosu se značajno razlikuju. Da biste odlučili o uzimanju jedne ili druge treba da znate najbitnije. Hajdemo prvo o polutrajnoj boji. Ona ne sadrži jake hemikalije – pre svega amonijak i peroksid - koje prodiru u strukturu vlasi da unesu pigment.

Sa emotivne strane, polupermanentna boja za kosu olakšava odluku, jer se ispira brže. Sa praktične, manje je zahtevna za održavanje, jer ne sadrži jake supstance koje prodiru kroz kutikulu da boju trajno ubace u kosu. Idealne su za brzo i neštetno osvežavanje tona i sjaja, čak i ako je kosa ofarbana permanentnom bojom.

Sa zdravstvene, polupermanentna boja posao obavlja bez hemikalija koje oštećuju kosu. Ako, dakle, želite manju promenu ili osvežavanje boje kose, odnosno ako vam je kosa već oštećena blajhanjem i farbanjem, možete se opredeliti za nju. Revlon Professional nudi idealno rešenje linijima Color Excel i Nutri Color Filters.

 

Naravno, da je sve tako jednostavno, verovatno bi svi koristili samo polupermanentne boje za kosu. One, međutim ne mogu sve. Pre svega, bez amonijaka i ostalih hemikalija ne mogu da masivno posvetle ili potamne kosu. Za to, mora se zaći među police sa permanentnim bojama.

 

Permanentna boja je ekvivalent teške artiljerije Prikaz mlade devojke sa paž frizurom ofarabana Color Gloss farbama za kosu

Permanentna boja za kosu može sve. Može tamnu kosu da posvetli i svetlu potamni. I sve to potpuno stabilno, na najmanje šest sedmica, a pre će biti osam. To svi znamo, ali ipak ima svoje posledice. Trajna boja deluje oksidacijom, hemijskim procesom. Amonijak i hidrogen iz boje otvaraju kutikulu, oksidiraju pigment unutar vlasi i menjaju njenu strukturu da bi ostavile sopstveni pigment.

Sa emotivne strane, permanentna boja vas primorava na dugoročniju odluku o izgledu kose. Sa praktične, zahteva održavanje, odnosno farbanje izrastka otprilike jednom mesečno. Sa zdravstvene, oštećuje kosu, a zbog jačih hemikali nipošto se ne prepuručuje bojenje tim farbama u sopstvenoj režiji. Ne rizikujte kosu, još manje zdravlje i za tretman permanentnom bojom za kosu pođite svom frizeru.

Mlada devojka sa kratkom kosom oranž boje ofarbana Color Excel Gloss bojama Preporučujemo nekog od naših partnera i liniju Color Sublime, permanentnih boju za kosu bez amonijaka. Pritom, možete izabrati i miris sa kojim ćete izaći iz salona.

Ukoliko imate pitanja o koloraciji ili bojama za kosu, kako da tonirate kosu i čime, budite slobodni da nam pišete na saveti@vsdtrade.com.

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam