Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Nega farbane kose tokom zimskih dana

Sezona crvenih tepiha je počela i svuda možete da vidite slavne ličnosti sa negovanom, farbanom kosom koja izgleda tako zdravo i negovano. Ukoliko i vi farbate kosu, sigurno znate koliko je zahtevno održati je negovanom i vitalnom, posebno tokom zimskih meseci. Bilo da ste početnik u farbanju kose ili već imate zavidan staž, dobro je da se pridržavate osnovnih saveta kada je nega farbane kose u pitanju.

Bez obzira da li farbate kosu celom površinom ili je u pitanju balajaž, pramenovi, senčenje ili pokrivanje sedih, farbanje podrazumeva podvrgavanje kose oksidaciji kako bi boja prodrla u kutikulu dlake. Dakle, budući da je hemijsko stanje vaše kose promenjeno i nega kose funkcioniše po drugačijim pravilima od nefarbane kose. Najvažniji deo nege farbane kose podrazumeva izbegavanje sulfata (SLS ili SLES), parabena, natrijum hlorida i petrohemikalija. Sulfati šamponima daju penušavu penu, ali uklanjaju previše ulja sa vlasišta i kose i mogu sa doprinesu isušivanju. Farbana kosa je već sklona isušivanju, tako da je ključno da koristite hranljivi šampon koji će joj obezbediti potrebnu negu i hidrataciju. Natrijum hlorid, koji se može naći u nekim formulama šampona takođe doprinosi isušivanju i čak može da izbledi boju kose.

Kako sprečiti oštećenje farbane kose?

Bilo da zakažete farbanje kod svog omiljenog koloriste ili se odlučite da to uradite sami, treba da budete sigurni da nećete oštetiti kosu nakon farbanja kako biste održali boju svežom i živom što duže. Da bi biste to postigli, jednom nedeljno tretirajte kosu maskom pod tušem, napravite pauzu od toplotnih alata i birajte svoju prirodnu teksturu kako biste omogućili vašoj kosi vremena da zaraste. Uvek koristite sredstva za zaštitu od toplote kada koristite vruće alate, ne perite kosu svakodnevno i pokušajte da našravite veću pauzu između pranja da biste dozvolili kosi da se odmori i omogućili proizvodnju prirodnih ulja kose. Krajevi kose su vaša najslabija „karika“, zato ih uvek zaštitite hranljivom hidratantnom kremom, serumom ili uljem.

Naši stručnjaci preporučuju da sačekate šest do osam nedelja između farbanja i uvek nanesete kondicioner pre dužeg boravka na suncu ili hladnom vazduhu. U nastavku je pregled najboljih proizvoda za negu kose koji će vašu kosu, od pranja do stilizovanja, održati zdravom i vitalnom.

Šamponi

Kada je pranje kose u pitanju, predlažemo šampone koji će hidrirati i dubinski popraviti svaku vlas, ali preporučujemo i da produžite vreme između pranja kako bi vaša kosa zadržala više svojih prirodnih ulja. Prečesto pranje takođe može uticati na farbanu kosu i dovesti do toga da boja mnogo brže izbledi. Naš izbor je Caviar Infinite Color Hold Šampon, hidratantni šampon  koji obezbeđuje trajniju i živopisniju boju (do 70 dana), štiti od UV zračenja i sprečava ispiranje boje. Za najbolje rezultate, koristite ga u kombinaciji sa Caviar Infinite Color Hold Kondicioner, savršenim regeneratorom koji neguje boju i hidrira kosu od korena do vrhova i Caviar Infinite Color Hold Dual-Use Serum koji obnavlja oštećenu kosu čineći je mekom i sjajnom.

Preporučujemo i Eksperience Color Intesify Šampon koji će sačuvati boju kose duže nego što je to uobičajeno. Znate da farbana i tretirana kosa zahteva drugačiji pristup nezi, a posebnu pažnju treba obratiti na izbor pravilnog šampona, što ovaj proizvod sigurno jeste. 

Regeneratori i maske

Zamenite svoj omiljeni regenerator s vremena na vreme nekom formulom za sjaj kose, kao što je Eksperience Color Protection Kondicioner. Deluje kao tretman sjaja za vašu kosu, zatvara kutikulu kako bi zaštitio boju i dodaje sjaj za dublju dimenziju boje. Uz pomoć ovog regeneratora, željena nijansa postaje trajnija celom dužinom. Omekšava kosu, olakšava raščešljavanje, ali daje i neverovatan sjaj. To je najbrži način da vaša boja ponovo izgleda sjajno i sveže.

Kada je vasa kosa posebno lomljiva ili je na ivici oštećenja, maska za kosu zaista predstavlja spas u poslednji čas”. Maska za regeneraciju kose predstavlja vrhunski luksuzni tretman za sve oštećene tipove kose. Eksperience Color Intensify Maska pomaže očuvanju farbane kose i sprečava ispiranje, hidrira kosu i štiti je od UV zraka, omogućavajući duže očuvanje boje.

Stilizovanje kose

Važno je da budete sigurni da formule za oblikovanje neće oštetiti obojenu kosu. OLAPLEX 6 Bond Smoother je obnavljajuća veganska krema za stilizovanje koja se ne ispira, hidrira i štiti sve tipove kose. Odlična je za sve tipove kose uključujići farbanu i hemijski tretiranu kosu, ubrzava vreme sušenja i eliminiše friz i izvijanje kose i do 72 sata. Možete ga naneti na vlažnu ili suvu kosu kako biste poboljšali teksturu svoje farbane kose i povećali volumen.

Style Masters Brightastic kreiran je u skladu sa potrebama naše kose koje se s vremenom menjaju pod raznim uticajimna, uključujući i vremenske prilike. Ovaj serum za stilizovanje pruža i anti-frizz efekat,  a kosi daje besprekoran sjaj i čini je svilenkastom i upravljivom. 

Sredstva za zaštitu od toplote

Sredstva za zaštitu od toplote su neophodna za sve tipove kose, posebno za farbanu kosu. Preporučujemo da ih koristite svaki put kada koristite toplotne alate kako biste izbegli preterano isušivanje i oštećenje ionako krhke kose. Caviar Restructuring Bond Repair Leave-in Heat Protection Sprej je lagani sprej za zaštitu od toplote bez ispiranja obogaćen vitaminima koji sprečava oštećenja nastala usled izlaganja toploti i oblikovanja kose.

Ulja za kosu

Konačno, kada govorimo o hidractaciji kao ključnom aspektu nege kose, stručnjaci smatraju da su I ulja za kosu neophodan deo rutine nege koji će vam pomoći da duže zadržite vlagu. OLAPLEX No. 7 je vegansko ulje koje pomaže obnavljanjei oblikovanje kose. Ovo jedinstveno, visoko koncentrisano, ultra lako ulje drastično povećava sjaj, mekoću i jačinu, poboljšava sve tipove i teksture kose, bez ikakvog uticaja na boju kose.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi nege farbane kose, pišite nam na saveti@vsdtrade.com.

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam