Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Kosa bez volumena? Imamo rešenje.

 

Gusta, bujna kosa je cilj kojem svi težimo. Ali šta ako je vaša kosa prirodno (ili usled starenja) na suprotnoj strani spektra? Tanka kosa je problem mnogim ženama i muškarcima i ponekad izgleda gotovo nemoguće postići željeni volumen. Određene frizure i efikasna rutina za negu tanke kose mogu da pomognu, ali često ni to nije dovoljno da zadržite volumen, zar ne?

Većina ljudi gubi između 50 i 100 vlasi svakog dana, ali ako primetite da vam je kosa tanja, moguće je da gubite i više. Postoje brojni razlozi za to i važno je da se konsultujete sa stručnjakom i identifikujete šta može da uzrokuje proređivanje kose, što takođe može pomoći da se otkrije šta možete da uradite da biste svojoj kosi dali gušći izgled. Neki uzroci su unutrašnji, poput genetike. Drugi su spoljašnji, kao što je nepravilna rutina nege kose. Iako je teže osujetiti biologiju koja stoji iza tanke kose, postoje faktori okoline koje možete da kontrolišete.

Mnogi stilisti će vam reći da je tajna za postizanje volumena podizanje kose u korenu. Drugi smatraju da treba da pronađete odgovarajuću frizuru koja, poput magičnog trika, vašoj kosi može dati (iluziju) punoće. Čak i ako ništa od ovoga ne « radi », uvek postoji način da korišćenjem proverenih i kvalitetnih preparata svojoj kosi pružite odgovarajuću negu, ali i povećate volumen. U svakom slučaju, dajemo vam ključne korake koji će vašu kosu učiniti punijom, kao i preporuku u vezi sa preparatima koji će vam u tome pomoći. 

Sa formulom koja će vašu kosu učiniti glatkom i sjajnom, Revlon Professional Eksperience Densi Pro linija je obogaćena snažnim oligo elementima, algama, vitaminom E, kao i provitamina B5 koji vašoj kosi daju dodatni volumen, dlaku čine debljom i jačom, kao i optimalnu hidrataciju. Poznato vam je da jačina kose i debljina dlake opadaju sa godinama - kosa postaje tanja, lakše se lomi, osetljivija je, iritacije temena postaju češće, kao i prisustvo mrlja na koži i hiperpigmentacija. Zbog toga su eksperti Revlon Professional-a kreirali kolekciju protiv starenja kose, sa izuzetno efikasnim anti-age efektom.

Koristite pravu kombinaciju proizvoda za negu i stilizovanje kose

Kreirajte sjajne firizure koristeći šampon i balzam koji su formulisani da dodaju ozbiljan volumen. Umesto da koristite više proizvoda nadajući se da će neki od njih ili svi u kombinaciji « proraditi », odlučite se za jednu formulu koja daje trajne rezultate. Ovo će osigurati da i vaši sledeći koraci, tj., stilizovanje kose imaju veće šanse za uspeh. Predlažemo da koristite Eksperience Densi Pro šampon, kreiran na bazi najnovijih tehnoloških dostignuća u svetu lepote i nege, savršen za rešavanje problema tanke i slabe kose. Ukoliko želite da sprečite lomljenje dlake, ovaj proizvod je idealan za vas, a posebno ako ste u fazi puštanja duge kose.

Nemojte nanositi regenerator na koren dlake

Ovo je jednostavan savet koji može u velikoj meri da utiče na volumen vaše kose. Veoma je važno da regenerator nanesete samo na donje 2/3 pramenova. Ukoliko nanesete regenerator na koren dlake, to će ih preterano hidrirati i oduzeti vam svaku nadu da ćete stvoriti volumen u korenu.

Koristite penu/sprej za povećanje volumena

Uključite penu ili sprej u svoju rutinu za dodatni volumen. Ne brinite – znamo da vam se ne sviđa ideja da dodate još jedan proizvod u svoju rutinu, ali je nanošenje pene ili spreja za volumen korak koji predlažemo da ne preskačete. Zagrejani alati za stilizovanje, kao što su pegle za kosu, mogu prouzrokovati da kosa izgleda oštećeno ili lomljivo, što dovodi do kovrdžave teksture. Dodavanje spreja u vašu rutinu može pomoći u zaštiti kose od ove ne baš savršene sudbine, a istovremeno će joj dodati neophodni volumen. Experience Densi Pro sprej sa Akvamaris kompleksom sadrži aktivne elemente koji daju volumen kosi čineći je mekom, bez otežavanja, a sigurni smo da ćete ga zavoleti na prvo prskanje.

Sušenje na vazduhu u odnosu na feniranje: šta je bolje?

Vaša frizura će biti izdržljivija ako počnete da stilizujete kosu dok je još vlažna. Većina stilista smatra da će kosa koja se osuši prirodnim putem, a ne fenom, lakše pasti. Da kosa ne bi izgledala opušteno, koristite fen i četku za kosu kako biste kosi dali dodatni volumen i obezbedili dugotrajniju frizuru.

Ako želite da izbegnete upotrebu vrelih alata za stilizovanje, i dalje možete da postignete zadovoljavajući nivo punoće sa kosom osušenom na vazduhu. Ključ je da koristite proizvode za povećanje volumena (posebno kod korena) dok vam je kosa još mokra. Eksperience Densi Pro losion je formula koja kosi daje voluminozni izgled, a istovremeno hrani i vlasište. Sadrži Akvamaris kompleks, hidrolizovani ekstrakt bisera i Apigenin. Osim dodavanja volumena, ovaj čudesni losion hidrira kosu, jača je i daje odlične rezultate u usporavanju starenja. 

Koristite odgovarajuću četku

Možda ne izgleda previše bitno koji tip četke koristite, ali garantujemo vam – što je četka bolja, to je veći volume. Četka sa otvorima omogućiće vrućem vazduhu da dopre do vaše kose iz svih uglova tokom feniranja. Ovo ne samo da ubrzava proces, već i obezbeđuje postojanost frizure. Predlažemo da izbegavate četke sa metalnim vlaknima jer se one prebrzo zagrevaju i mogu da oštete osetljiviju kosu.

Češalj sa finim zupcima jedan je od najpotcenjenijih proizvoda za kosu bez volumena. To je najlakši i najefikasniji način za češljanje ravne kose, jer tanki zupci mogu da prođu kroz celu dužinu kose. Korišćenje široke, okrugle četke je najbolji način za stvaranje ozbiljnog volumena. Okrugla četka vam takođe omogućava da kosu “izvučete” iz korena dok je sušite i podignete je ka spolja, što je ključni faktor kada je u pitanju stvaranje punoće.

Uvođenje čak i samo jednog od ovih saveta u rutinu nege kose može zaista pomoći da povećate volumen i kreirate frizuru koja će trajati. Zabavite se isprobavajući ih i videćete koja je najbolja kombinacija za vaš stil, navike i tip kose. 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi nege tanke kose, pišite nam na saveti@vsdtrade.com

Ukucajte ključnu reč i pretrazite vesti

go top
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • template keyboard_arrow_right
  • template

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam